
Ben in 3 week tijd nu bijna 5 kilo kwijt. Wel met wat uitschieters tussendoor

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Oscar schreef:Misschien heb ik nog wel iets leuks voor je
Het is een Italiaanse omelet en je kunt het als lunchgerecht nemen maar je kunt het ook gebruiken om er kleinere hapjes van te maken. Leuk als je een feestje hebt ofzo!
Je hebt een wok of koekepan nodig. Hierin bak je een zak Italiaanse roerbakgroentes, of je maakt zelf een samenstelling van verschillende groentes (bijv. uien, paprika, prei, champignons, tauge etc.).
Even de groenten lichtjes bakken/wokken zodat ze iets gaar zijn.
Je neemt een flink aantal eieren en die roer je door elkaar. Aan het eiermengsel voeg je Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe.
Ik doe er zelf ook altijd blokjes salami of ham doorheen, maar als je vegetarisch bent dan is dat niet zo'n goed idee. Misschien een vleesvervanger toevoegen? Je kunt evt. ook nog plakjes aardappel toevoegen aan de groenten.
Als je voor een omelet gaat, dan doe je het eiermengsel bij de groenten en dan laat je de omelet garen.
Als je graag de hapjes wilt maken, dan kun je het beste een vierkante ovenschaal of bakplaat met een opstaande rand gebruiken. De ovenschaal/bakplaat even invetten.
Om het straks makkelijk te kunnen snijden, begin je met een laagje eiermengsel. Dit zet je een minuut of 5 in de oven zodat de onderlaag iets stolt.
Daarop doe je een laagje groenten. De randjes laat je iets vrij, anders valt je eiermengsel uit elkaar als je gaat snijden.
Daarna doe je nog een flinke laag eiermengsel over de groenten. Je zet het ca. 30 minuten in de oven op ca. 200 graden. Even een keer prikken om te kijken of alles gaar is.
Daarna kun je er blokjes van snijden en dan heb je een leuk borrelhapje!
Zo ziet het eindresultaat eruit: