Taarten decoreren XII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:50

en de funcakes fondant is die wel gewoon geschikt om er zo mee te bedekken zeg maar of kan ik dan beter voor marsepein gaan?

WowAmigo
Berichten: 4880
Geregistreerd: 22-07-05

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 09:32

Weet iemand of er in de achterhoek een winkel is voor taartbenodigdheden? Ik wil dinsdag met een vriendin taarten gaan maken, maar we moeten nog marsepein hebben!! Met de post gaat dat natuurlijk niet meer lukken nu...

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 10:15

taart.jouwpagina.nl/ Check alleen even op het een webshop is (waar je eventueel kan afhalen) of ook een winkel. Sommige webshops versturen bv alleen maar.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 11:02

als je wilt controleren of je springvorm niet lekt, dan moet je hem even vullen met water, als hij gaat lekken is het niet aan te raden om er je taartbiscuit mee te bakken :)

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 11:02

Dancertje, die funcakes kun je zeker gebruiken, is errug lekker trouwens maar wel heel flexibel.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 11:17

Wat ik dan trouwens wel eens gedaan heb is de onderkant wat in de springvorm gaat inpakken met bakpapier. Daardoor wordt ie ietsje 'dikker' en sluit goed. Is alleen wel even wat werk :D

annastasia

Berichten: 9281
Geregistreerd: 04-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 12:16

Ik zal zo eens even een taart voor m'n collega's maken.

Dat ik die site nog niet eerder heb gevonden, wat een super site! (taart.jouwpagina.nl)

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 13:10

ik ga zo de after eight vulling maken hihi

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 13:40

Mama zegt dat eens die room warm is geweest niet meer op te kloppen is?

kebie

Berichten: 1589
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluws dorp aan de rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 13:48

Kan ik van gewone, gekochte muffins ook cupcakes maken? Of wordt dat veel te machtig? Als ik zelf bak moet ze namelijk in verschillende tranches en krijg ik ze op een of andere manier nooit helemaal gelijk.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 13:54

Lesilla, dat is niet waar hoor, ik had ook verwacht dat je het niet meer op kunt kloppen maar het kan gewoon, ik heb het inmiddels een keer of 5 gemaakt en het gaat iedere keer prima. Het is wel belangrijk dat het door en door koud is. Uiteindelijk ziet het er zo uit:
Afbeelding

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 13:55

Ow ok, ben alleen bang draaide me om en het was aan het koken dat het nu gaat shiften.
Ziet er wel heel lekker uit zo! erg bedankt voor je geruststelling!

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 13:59

Geen idee of je het dan te lang hebt gekookt, ik zou het gewoon proberen als ik jou was.

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 14:00

Ja inderdaad we zien het morgen wel :P kerstverrassing

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 17:24

iemand kapseldeeg :=

Ben echt beetje men hoofd verloren dus nam water voor mijn volledige 1 kilo kapselpoeder dus moest ik maar alle kapselpoeder maken en nu heb ik vier kilo kapseldeeg en :=

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 18:10

Dat wordt een hoop kapsels bakken en in de vriezer doen! :=

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 18:11

@ lesilla: misschien komt het dan omdat je de slagroom hebt laten koken? Volgens mij stond er bij mijn recept wel goed verwarmen maar niet laten koken.. als ik het daarna bij de chocolade doe en goed af laat koelen doe ik het ook wel eens opkloppen.. (1 deel slagroom, 1 deel chocolade, af laten koelen, klopfix en opkloppen.. super lekkere chocomousse! :9 )

Oeps.. :=.. gelukkig kan je het invriezen :)

winnitou

Berichten: 813
Geregistreerd: 11-05-07
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 18:14

Polivy schreef:
Wat ik dan trouwens wel eens gedaan heb is de onderkant wat in de springvorm gaat inpakken met bakpapier. Daardoor wordt ie ietsje 'dikker' en sluit goed. Is alleen wel even wat werk :D

ik leg altijd een laag bakpapier in op de onderkant van de springvorm, komt er dan ook altijd mooi uit en nooit lekkage.
bakpapier meeklemmen tussen de onderkant en de zijrand

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 18:54

Heb net even mn kerstsok bakvorm gemeten en er kan 1.5 liter water in en dan zit de vorm tot de rand vol.. Maar dit moet ik dan toch niet aanhouden voor het maken van biscuit ofwel? Beter ongeveer een liter aanhouden dan?

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 19:03

Balen Lesilla, maar je kunt ze prima invriezen. Gewoon in een diepvrieszak doen en goed dichtknopen. Als je ze wilt ontdooien, eerst dichtgeknoopt in de koelkast en daarna buiten de koelkast met de zak open.

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 19:05

Mja tis deze keer voor de vuilbak, diepvries zit stampvol voor kerst! achja gelukkig maar tien euro

winnitou

Berichten: 813
Geregistreerd: 11-05-07
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 19:17

lesilla schreef:
Mja tis deze keer voor de vuilbak, diepvries zit stampvol voor kerst! achja gelukkig maar tien euro

kun je de buren niet gelukkig maken

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 19:30

Tuesday, November 11, 2008

1 cup (2 sticks) butter (room temperature)
1 teaspoon pure vanilla extract
1 1b. 10X powdered sugar
1-3 teaspoons milk, half and half or cream

Ik snap niks van dat powder suiker hoeveelheid? jullie?

En goede tip de buren!

Clausje

Berichten: 327
Geregistreerd: 05-03-07
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 20:19

Heb net cakepops gemaakt!
wat een kliederboel zeg :P
ze pasten niet in de koelkast om het hard te laten worden,
dus toen heb ik ze maar buiten gezet :+
ik hou het maar gewoon bij cakejes en taarten de volgende keer :P

Afbeelding

edit: Iemand een tip hoe je zoiets vervoert :D haha

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-10 21:12

ik heb van de week ook cakepops gemaakt.
op zich wel lekker maar ik vind er echt iks aan om ze te maken. ik hou het ook maar bij taarten