Taarten decoreren XII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 22:48

Heb je wel eens een taart met marsepein geproefd? Ik ben ook absoluut geen fan van marsepein, maar toch heb ik liever een taart met marsepein dan met fondant.
Je kan ook de basisbekleding met marsepein of marsefond doen en de decoratie met fondant.

Overigens zit er ook best wel verschil in smaak tussen verschillende fondanten. Ik heb witte van bakels en die vind ik echt niet te pruimen, maar ik heb ook zwarte van T&D en die smaakt nog best goed.

milou123

Berichten: 7674
Geregistreerd: 16-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 22:52

Dan ga ik denk ik gewoon een klein ding marsepein bestellen om te proeven denk ik. :)
Maar daar ga ik nog even over denken. :o Het is zo duur allemaal.
Laatst bijgewerkt door milou123 op 22-12-10 22:54, in het totaal 1 keer bewerkt

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 22:54

Let op de rolkwaliteit van 1:3 dat is de meest prettige. Qua merk vind ik Zeelandia het lekkerste.

0316Meisjj

Berichten: 597
Geregistreerd: 27-08-10

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:02

hier bij de bakker heb ik voor 1kg marsepein 5euro betaald. waarvan 500gram rood 250gram donkerblauw 150 gram lichtblauw en 100gram wit.. vond het eigenlijk wel mee vallen( was voor mij de eerste keer)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:06

hoi ik wil binnenkort ook eens gaan proberen nu heb ik een paar vraagjes aan jullie :
* kun je een springvorm gebruiken voor zeg maar de cake zelf?
* voor af te smeren staat er chocopasta in het begin is dit gewoon de chocopasta zo uit de pot?
* wat werk makkelijker de eerste keer fondant of marsepein voor zeg maar er over heen?
alvast bedankt uiteraard post ik hem hier als ik hem af heb

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:06

Dat is idd niet duur. Maar welke verhouding was dat? Daar wil het nog weleens in verschillen. Dat het meer boetseermarsepein is.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:07

dancertje schreef:
hoi ik wil binnenkort ook eens gaan proberen nu heb ik een paar vraagjes aan jullie :
* kun je een springvorm gebruiken voor zeg maar de cake zelf?
* voor af te smeren staat er chocopasta in het begin is dit gewoon de chocopasta zo uit de pot?
* wat werk makkelijker de eerste keer fondant of marsepein voor zeg maar er over heen?
alvast bedankt uiteraard post ik hem hier als ik hem af heb


*ja
*ja, wel even ongeveer 10/15 seconde in de magnetron, dat smeert een stuk makkelijker
*naar mijn mening marsepein

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:10

@dancertje: ik gebruik zelf (nog) wel een springvorm. Het kan wel, maar het beslag is erg dun en als de vorm in de loop der tijd door het gebruik wat los is gaan zitten heb je kans dat er beslag tussen de kieren door sijpelt. Dus even testen hoe stevig de vorm nog is.
Chocopasta weet ik niet, daar heb ik nog niet mee gewerkt.
Persoonlijk werk ik liever met marsepein. Enerzijds is het lastiger om om de taart heen te vouwen omdat het stugger is, maar van de andere kant is die stugheid ook weer een voordeel. Fondant is juist weer zo soepel/flexibel dat het alle kanten op vliegt als je niet uitkijkt. Het is maar wat je zelf prettig vind werken en wat je lekker vind.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:12

Beslag erg dun? Die van mij wordt enorm luchtig en stevig.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:13

springvorm is vrij nieuw 1 of 2 keer gebruikt dus verwacht geen problemen daarmee.
even nog een vraagje die marsepein he is die kant en klaar te koop bij de makro en zo ja hoe heet die dan?
alvast bedankt voor alle info het lijkt me zo leuk om te doen

ENOMIS
Berichten: 2312
Geregistreerd: 02-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:14


0316Meisjj

Berichten: 597
Geregistreerd: 27-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:15

ik weet niet wat voor'n soort het was.. heb er echt geen verstand van.. wil er wel verstand van krijgen.. maar hoe doen jullie dat met die jam en slagroom? taard door midden snijden o.i.d? ik begrijp het niet :o

milou123

Berichten: 7674
Geregistreerd: 16-05-06

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:18

Dat is dan weer de ''gewone'' fondant dus?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:18

Idd de taart in 3 lagen snijden, dus 2 doorsnedes maken en dan langs het randje een dijkje van botercrème of chocopasta spuiten tegen het uitlopen van de vulling. Zo eerst op de onderste laag, dan de tweede laag terugstapelen, volgende laag vulling en dan de bovenkant er weer op.

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:19

Bij mij wordt hij ook luchtig en kan ik er pieken in trekken, maar het kruipt toch echt in alle kieren waar het maar in kan. Als ik kijk naar de springvormen van mijn moeder dan hoef ik daar niet mee te beginnen. Voor een appeltaart is dat geen probleem, maar biscuitbeslag heeft teveel de mogelijkheid om weg te kruipen.

Voor die jam en slagroom moet je idd de taart door midden snijden. Een dijkje botercreme rond de rand spuiten. Laag jam erop smeren, laag slagroom eroverheen en dan deksel er weer op. Je kan ook meerder lagen vulling in een taart doen.

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:20


0316Meisjj

Berichten: 597
Geregistreerd: 27-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:21

oke.. maar.. de combinatie chocola en jam .. is dat wat? lijkt me hele rare combinatie..

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:22

Afbeelding

Ga dit maken, heel simpel want de keuken is nu helemaal nodig voor kerstvoorbereiding

0316Meisjj

Berichten: 597
Geregistreerd: 27-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:24

ik vind het echt super leuk om te zien hoe jullie het allemaal maken! ik wil zelf een cavia proberen te maken.. de taart in een cavia vorm 'snijden' en dan opvullen zoals hier wordt beschreven in het topic.. maar dan zeg maar de cavia bruin-wit met fondand of marsepein?(ik weet niet welke kleuren er in fondant zijn)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:26

Maar net wat je wilt als je kleurstof koopt :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:26

Jam en chocola kan erg goed samen :j

0316Meisjj

Berichten: 597
Geregistreerd: 27-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:26

Jah.. dat is ook zo.. maar zou ook begot niet weten hoe of wat je dat moet gebruiken.. moet dat dus eerst opzoeken e.t.c

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:28

Fondant of marsepein eerst goed kneden, paar drupjes gel kleurstof er doorheen kneden en klaar.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:32

koopt er toevallig iemand bij de makro?
zoja weet iemand toevallig hoe de rolfondant en de marsepein daar heten?
wat is eigelijk een makkelijke vulling om mee te gaan beginnen?

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 23:48

Makro verkoop FunCakes fondant en marsepein.
De prijzen liggen er sowieso lager dan bij de webshops, maar je hebt dus alleen keus uit FunCakes. Ook hebben ze diverse Wilton artikelen.