Taarten decoreren XIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:24

ik gebruik zowiezo fondant. dun uitrollen en even laten liggen, dan wordt het iets droger. en dan uitsteken.

Samantha_

Berichten: 11762
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:26

Dus eruit drukken doe je pas als je de letter los wilt? En dan komt ook dat streepje erin?

Zo zag het er bij mij dus uit, maar ik zie nu dat ze ook wel dik waren? En ik had marsepein gebruikt, zonder tylose ook nog..

Afbeelding

Ga volgende wk als het payday is een mega waslijst bestellen! :+

Samantha_

Berichten: 11762
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:26

Deze was mislukt trouwens, haha dus we hebben m zelf opgegeten.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:26

Ik wil dat streepje er juist niet in :') En jouw letters zijn idd te dik geweest :j
Marsepein werkt gewoon slecht (en tylose helpt daar toch niet), dus ik gebruik altijd fondant voor letters.
Laatst bijgewerkt door MamaMiesje op 14-03-11 21:27, in het totaal 1 keer bewerkt

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:27

merinque botercreme vind ik ook wel lekker, maar kost best meer tijd om te maken. Vandaar dat ik die niet gebruik.
Laatst bijgewerkt door prakkie op 14-03-11 21:27, in het totaal 1 keer bewerkt

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:27

Samantha_ schreef:
Hmm ok. :D


Thanks, merinque is dus met eiwit?

:j en hij is echt lekker!

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:27

prakkie schreef:
merinque botercreme vind ik ook wel lekker, maar kost best meer tijd om te maken. Vandaar dat ik die niet gebruik.


vind je, die is toch zo klaar :P

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:29

MM: Is dan niet heel je letter wit?

Ik heb die lineaal zonder het kliksysteem, maar ben altijd een hele tijd bezig voor ik fatsoenlijke letters heb.
Ze vervormen meteen zodra ik ze eruit haal.

Doe nu marsepein heeeel dun uitrollen tussen een boterhamzakje.
lineaal over het boterhamzakje heel in de marsepein drukken.
Heel hard duwen en vrijven tot je leet goed los is.
Dan even in de vriezer.
En dan kun je ze netjes van het zakje lospeuteren zondat dat ze onherkenbaar zijn. :+

Heb volgens mij ook wel hele kleine frutlettertjes.
Laatst bijgewerkt door asjemenou op 14-03-11 21:29, in het totaal 1 keer bewerkt

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:29

Ik gebruik helemaal geen poedersuiker of Crisco... Ik heb een tuperware mat en daar plakt echt niks aan vast.. Geen marsepein en ook geen fondant! Echt ideaal!!!

En als ik met wit moet werken dan he bik altijd witte kleding vanaf, want daar komen de meeste pluisjes vanaf... En dat gaat nu echt goed!

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:30

Maar bij mij blijft er altijd een hoekje in de lineaal hangen, ook met de bloemetjes enzo.
Hoe voorkom je dat dan zonder poederzuiker ofzo?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:31

asjemenou schreef:
MM: Is dan niet heel je letter wit?

Ik heb die lineaal zonder het kliksysteem, maar ben altijd een hele tijd bezig voor ik fatsoenlijke letters heb.
Ze vervormen meteen zodra ik ze eruit haal.

Doe nu marsepein heeeel dun uitrollen tussen een boterhamzakje.
lineaal over het boterhamzakje heel in de marsepein drukken.
Heel hard duwen en vrijven tot je leet goed los is.
Dan even in de vriezer.
En dan kun je ze netjes van het zakje lospeuteren zondat dat ze onherkenbaar zijn. :+

Heb volgens mij ook wel hele kleine frutlettertjes.

Als je gekleurde letters hebt wel, maar dat is wel te verhelpen met een nat kwastje.
Die tappit linealen heb ik ook, maar daarbij gebruik ik dezelfde werkwijze.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:31

asjemenou schreef:
Maar bij mij blijft er altijd een hoekje in de lineaal hangen, ook met de bloemetjes enzo.
Hoe voorkom je dat dan zonder poederzuiker ofzo?

Peuteren met een naald :')

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:32

Zal het volgende maar eens proberen dan!
Nu ben ik meer tijd kwijt met de letters, dan met de rest van de taart. :=

Ik gebruik sateprikkers. :D Maar door dat peuteren vervormen ze dus weer..

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:34

Ja dat gebeurt wel inderdaad, maar dan vorm ik ze gauw terug en laat ze even liggen tot ze hard zijn.

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:36

Ik kwam gisteren trouwens een site tegen waar ze 7.50 rekenen per persoon voor een taart! :oo
Waren wel mooie taarten, maar ik zie hier ook zat mooie voorbij komen.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:37

7,50? :oo Djeez...de banketbakker is nog goedkoper!

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:39

Beter als heel veel :oo

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:39

Het is ook een echt winkel, maar dan nog..

Ik snap heel goed waarom ze zo duur zijn, en het moet ook wel anders verdien je er als ondernemer niks op.
Maar dat mensen dat er voor willen betalen, dat snap ik dan weer wat minder goed.

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:44

Snap het ook wel... Gisteren heb ik is uitgerekend wat een taart kost aan ingredieenten.. En toen ik dat uitgerekend had dacht ik wie is er nu gek?! Maargoed vind het ontzettend leuk om te doen en moet het dan ook echt als hobby zien, maar als je er een bedrijf van maakt van alleen taarten ja dan moet je wel zo duur worden! Maar ik zou het er niet voor betalen indd!

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:48

Monique1985 schreef:
Snap het ook wel... Gisteren heb ik is uitgerekend wat een taart kost aan ingredieenten.. En toen ik dat uitgerekend had dacht ik wie is er nu gek?! Maargoed vind het ontzettend leuk om te doen en moet het dan ook echt als hobby zien, maar als je er een bedrijf van maakt van alleen taarten ja dan moet je wel zo duur worden! Maar ik zou het er niet voor betalen indd!


Dat is idd wel waar, als je alles telt en de uren die je er mee bezig bent dan kom je een heel eind in de buurt denk ik.
Maar idd ik zou het er ook niet voor uitgeven, ik bak wel zelf :P

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:53

Aan ingredienten ben je toch niet zoveel kwijt?
Voor 10 euro heb je een lekkere, mooie en grote taart!
Alleen de uren werk ja, die zijn eigenlijk een stuk duurder.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:56

10 euro? Nou, een kilo marsepein kost al 8 euro excl. verzendkosten, dus volgens mij zit ik dan wel over 10 euro heen per taart := .

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:57

Gebruik jij bij elke taart een kilo marsepein dan? :')

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:58

Nee maar toch wel 600-700 gram voor een redelijk formaat. Tel daar versieringen bij op en de verzendkosten, + vullingen + mix + botercreme etc. en ik zit echt wel boven de 10 euro hoor.
En als je 500 gram marsepein gebruikt + 6,75 euro verzendkosten zit je ook al boven de 10 euro :P .
Laatst bijgewerkt door Rinske op 14-03-11 21:59, in het totaal 1 keer bewerkt

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 21:59

Da's waar :j