Ik bak ook graag. Helaas heb ik er niet zo veel tijd voor.
Dus ik doe het niet zo vaak.
Nu heb ik vanavond cakejes gemaakt (amandelgebakjes met stukjes sinaasappel & chocola).
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly


Heb alleen mijn twijfels bij het recept, misschien een omreken fout gemaakt? Er zou ong. 350 gram bloem door moeten, heb net iets meer dan de helft er door gedaan anders werd het veel en veel te droog.

Staat paar pagina's terug wel een receptje van
Mar_Nimbus schreef:chocotoff taart???????
hebbe
Citaat:BENODIGDHEDEN * 140 g bloem * snufje zout * 40 g fijne * 75 g koude boter * 300 g Cote d’Or Chocotoff * 2 el slagroom * 100 g walnoten BEREIDINGSWIJZE Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg een snufje zout eraan toe. Roer de suiker door de bloem. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de suiker en bloem en kneed dit tot een homogene bal. Laat het deeg een ½uur in koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verdeel het deeg over een bakvorm van 20 cm doorsnee. Zet de vorm in de hete oven en bak deze in 20 minuten blind. Laat de Chocotoffs au-bain-marie smelten tot smeuiige massa en voeg op het laatst 2 el verwarmde slagroom toe. Stort het mengsel in de voorgebakken taartbodem. Duw de hele walnoten in het nog warme chocolademengsel en laat de taart afkoelen.
Heb hem nog niet gemaakt, maar de taart lijkt mij lekkerder met peccannoten ipv walnoten.
Ga ik van het weekend nog eens maken
Het bleef steeds plakken aan het ijzer en het beslag was ook best wel korrelig..

