[Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-10-08 21:37

Gewoon kleurstof erdoorheen mixen. Huilen van het lachen

Zonder mixer gaat het denk ik niet lukken, mijn mixer heeft er zelfs al moeite mee.

BloemBloem

Berichten: 17117
Geregistreerd: 21-05-03

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-08 21:39

NieneWiep schreef:
Gewoon kleurstof erdoorheen mixen. Huilen van het lachen

Zonder mixer gaat het denk ik niet lukken, mijn mixer heeft er zelfs al moeite mee.


O sjips ... uuuuhh wel een uitdaging dan Clown

Kaisa

Berichten: 3861
Geregistreerd: 09-04-04
Woonplaats: Drenthe

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 06:38

ladyisabelle schreef:
Kaisa schreef:
Lizz schreef:
Kaisa dan moet je een bakblik gebruiken voor cupcakes Lachen


Heb je daar een voorbeeldje van? Want in die papieren dingen ging het opzich goed, maar niet helemaal netjes.

http://images.google.nl/imgres?imgurl=h ... l%26sa%3DN
Beetje naar benenden scrollen. Knipoog


Maar hoe weet je nou hoeveel beslag je moet doen in 1 cupje?

Mocca
Berichten: 17970
Geregistreerd: 10-01-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 08:08

Kaisa, net zoveel als je in een papieren cup doet?
Tot iets onder de rand dus.
Je kan het beste de papieren vormpjes in het bakblik doen, dan vervormen ze niet en gaan de cupcakes makkelijk uit de vorm.

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 09:57

Hallo!

Ik heb even een vraagje. Ga binnekort een taart maken en die wil ik decoreren met witte chocola (smelten en dan besmeren), maar nu is mijn vraag: Moet ik de chocolade dan hard laten worden of moet het juist zacht blijven? En kan ik gewoon een blok witte chocolade kopen (geen speciale poespas ofzo)?
En als hij zeg maar hard moet worden, moet ik hem dan in de koelkast zetten om af te laten koelen?
Alvast bedankt Lachen

xxmyrtheexx

Berichten: 868
Geregistreerd: 06-04-08
Woonplaats: De Steeg

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 10:12

AAAHHH wat eeen suppeer gaaf taartjee:D:D
jammer genoeg woon ik in oostenrijk en kan ik dat niej op internet bestellen,,
maar ik kan wel eens kijken of ik die ingredienten hier kan vinden..
kvind ut echt heeel tof..
ga ik em zelf ook proberen te maken..
net zo toff:D:D:D

leuk dat je het er neer hebt gezet..

xxx myrthe

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 10:23

Wat misschien lekker is om te gebruiken in jullie taartjes is toffee, wat makkelijk te maken is door een blik gecondenseerde melk tot caramel te koken (blik in een pan plaatsen, langzaam aan de kook laten komen, 2 uur laten koken, gas afzetten en laten terugkoelen (afblijven, vacuüm!)) en klaar is je smeerbare en lekkere toffee!

fokfanaat

Berichten: 20606
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 11:17

Brittol schreef:
Hallo!

Ik heb even een vraagje. Ga binnekort een taart maken en die wil ik decoreren met witte chocola (smelten en dan besmeren), maar nu is mijn vraag: Moet ik de chocolade dan hard laten worden of moet het juist zacht blijven? En kan ik gewoon een blok witte chocolade kopen (geen speciale poespas ofzo)?
En als hij zeg maar hard moet worden, moet ik hem dan in de koelkast zetten om af te laten koelen?
Alvast bedankt Lachen


chocola smelten en dat ongeklopte slagroom toevoegen zodat het kan afkoelen en toch iets vloeibaar blijft. Besmeren en dan wordt het in de koelkast hard (niet zo hard als gewone chocola maar toch)

Kobus17

Berichten: 1273
Geregistreerd: 22-07-04
Woonplaats: Antarctica

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 11:50

@mocca, de schildpad is echt te leuk!! Ja

Eydis

Berichten: 4922
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Purmerend

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-08 18:50

Oke de taart staat in de oven Lachen Ruikt hier alvast goed! Zometeen weg en dals ik terug ben is hij wel afgekoeld en ga ik hem bekleden, word mn eerste Knipoog Haha!

Kaisa

Berichten: 3861
Geregistreerd: 09-04-04
Woonplaats: Drenthe

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 13:14

Mocca schreef:
Kaisa, net zoveel als je in een papieren cup doet?
Tot iets onder de rand dus.
Je kan het beste de papieren vormpjes in het bakblik doen, dan vervormen ze niet en gaan de cupcakes makkelijk uit de vorm.


Super, bedankt voor de tip!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 13:31

Elan schreef:
Wat misschien lekker is om te gebruiken in jullie taartjes is toffee, wat makkelijk te maken is door een blik gecondenseerde melk tot caramel te koken (blik in een pan plaatsen, langzaam aan de kook laten komen, 2 uur laten koken, gas afzetten en laten terugkoelen (afblijven, vacuüm!)) en klaar is je smeerbare en lekkere toffee!

OMG dat klinkt heel slecht, wel een goed idee, hoe dun is het dan? Smeerbaar of echt vloeibaar? Zou wellicht namelijk ook wel lekker zijn als vulling Vingers aflikken .

Grobegni
Berichten: 1757
Geregistreerd: 18-08-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 13:36

Klinkt heel erg lekker die toffee! Maar dat blik kook je dus als ie nog helemaal dicht is? Ik ga het proberen!

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 13:43

Toffee is dan goed smeerbaar zeker niet meer vloeibaar.

Eydis

Berichten: 4922
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Purmerend

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 15:00

Nou daar is mn eerste creatie dan Vork
Hij is gevuld met twee lagen aardbeienjam en botercreme en staat nu te wachten voor vanavond bij de koffie Knipoog
Zal wel niet zo goed voor de lijn zijn Nagelbijten / Gniffelen Hij is best goed gelukt voor een eerste keer en wel hier en daar wat bobbelig maar dat komt volgende keer wel goed Knipoog

Afbeelding


Afbeelding

Moon

Berichten: 3925
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Hardenberg

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 15:03

Oeeh die ziet er heerlijk uit Haha!

Eydis

Berichten: 4922
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Purmerend

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 15:05

Moon schreef:
Oeeh die ziet er heerlijk uit Haha!


Stukkie hebben? Pling

Siggislief

Berichten: 15796
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-08 17:45

Ziet er indd. erg lekker uit! Ja

OmelissaO

Berichten: 309
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Lelystad

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-08 13:52

Goh, echt geweldig die taarten, ga ik ook zeker doen! Heb er al helemaal zinin...

Wat heb ik precies allemaal nodig om mee te beginnen....cakemix natuurlijk en vulling.
Maar voor de marsepein, is dan zo'n witte klomp genoeg? en waar en hoe moet je dat doen met die kleuren?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-08 13:56

Misschien kun je even de openingspost lezen van het topic, daar staat echt alles heel duidelijk in omschreven Lachen .

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-08 14:02

Marsepein is binnen Lachen .

Hoe moet je het kleuren gewoon met een mixer? kan je dat marsepijn wel mixen ?

en kleurstoffen zou je dat ook in de c1000 oid kunnen halen?

En hoe moet je botercreme maken? Clown

Alwiene

Berichten: 16112
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Waar mijn Westie is

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-08 14:11

Marsepein niet mixen!! Gewoon kneden. Klein beetje kleurstof erop doen met een sateprikker en dan doorkneden, als de kleur te licht blijft weer wat erop doen en zo door Lachen
Supermarkten hebben meestal geen kleurstof, sommige toko's wel, maar uhm waar heb jij je marsepein vandaan dan dat je nu blijkbaar nog geen kleurstoffen enzo hebt?
Botercreme maak je of met de mix van de website, of door poedersuiker en roomboter (of deel margarine) 1:1 te mengen.

OmelissaO

Berichten: 309
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Lelystad

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-08 14:12

kan je de kleuren van : Wilton Icing Color Kit 'Primary' 4x14gr
ook mengen? Zodat je meerdere kleuren hebt?

Alwiene

Berichten: 16112
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Waar mijn Westie is

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-08 14:13

Mij werd dat in elk geval afgeraden Lachen

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-08 14:21

Oke Lachen ,
m'n moeder heeft het voor me bij de bakker gehaald Ja .