Ik ben ook benieuwd naar een foto van de brandweer auto!
Een boerenkooltaart, jakkes! Dat is ook niet mijn favoriete eten. Maar wel een leuk idee!
Ik heb mijn biscuit gisteren gebakken, staat nu in de vriezer want ik geef de Parijs taart pas vrijdagavond. Morgenochtend ga ik vullen en morgenmiddag bekleden. Het wordt een vulling van: witte chocolade met yoghurt/roomkaas met frambozen of aardbeien en de tweede laag wordt een laagje jam met slagroom frambozen Saroma. Ik smeer de taart af met 1:1 botercreme. Hopelijk wordt dit een geslaagde combi!
Jolien87
Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 18-10-12 09:38
Kinke schreef:
Ik ben ook benieuwd Jolien En rara....ontwerp nr. 2 is goedgekeurd
Daar moet op gedronken worden, hihahooo!
@ DIVA2 en _SteR_: om misverstanden te voorkomen: er komt geen plukje echte boerenkool in die taart hoor. Alleen de decoratie gaat op een pan met boerenkool lijken. Ieh gatsie, nu ik erover nadenken, dat lijkt me behoorlijk ranzig: botercrème met boerenkool snippers. Gevuld met rookworst. Blegh!
Enne, ik ben ook wel heel benieuwd naar de brandweerauto!
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 18-10-12 09:40
Foto moet ik nog maken. Straks, als het droog is, pak ik 'm op en maak ik de foto's. Hij wordt pas eind van de middag gehaald.
Voor morgen een stapel staan. Zijn al gebakken; 20 bloem en mega hoge 15. Die gutste echt de pan uit.
Nee, dat snap ik..hahahaha
Jolien87
Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 18-10-12 09:45
Maar ik kan me voorstellen dat het idee niet lekker is haha.
Gisteren had ik tijdens het bakken wat biscuitmix over. Dus wat doe je dan? Juist, gewoon nog maar een taartje bakken. Het is meer een vluggertje geworden, maar op deze manier heb ik direct even kunnen oefenen met het bekleden in combinatie met een structuurmat. Achteraf gezien had ik de structuurmat toch nog wat steviger moeten aandrukken. Twee lagen gevuld met een dun laagje aardbeienjam en daarbovenop mergpijpjesvulling en afgesmeerd met 123-bc. Bekleed met marsepein van Funcakes.
Net een kleine paddestoel Heb net twee mobiel foto's van de brandweerauto op facebook gezet..
Dorus
Berichten: 13660
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 18-10-12 09:54
@claudia: volgens mij overleeft die het ontdooien niet. Ik meen me te herinneren wel eens gelezen te hebben dat de print uit kan lopen met vocht.
Warboel
Berichten: 14929
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Leiden
Geplaatst: 18-10-12 09:54
Smaakt marshmallowfondant eigenlijk heel anders dan gewone fondant? Ik vind gewone fondant echt niet lekker namelijk, vind het altijd net een stuk uitgekauwde kauwgum Op mijn taarten zal je dan ook altijd marsepein tegenkomen Maar marshmallowfondant klinkt zo lekker..
Ik vind Marshmellow fondant heel lekker. Dat vind ik van andere fondant dus niet.
Nou,dan ga ik het er maar niet op gokken met het invriezen van de sheet. Die moet er dan 5 dec maar op.
Jolien87
Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 18-10-12 10:38
Ik heb gisteren marshmellow fondant gekocht, ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt.
Heeft iemand van jullie trouwens een idee hoe ik de rookworst zou kunnen maken? Bij nader inzien lijkt het me niet zo lekker om een "rol" fondant te maken. Zou dit op dezelfde manier kunnen als het maken van cakepops? Dus kruimels biscuit mengen met bijvoorbeeld gesmolten chocola?
Of cereals? Alhoewel ik denk dat ie dan te groot/dik gaat worden.
Jolien87
Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 18-10-12 10:55
Daar heb ik inderdaad ook aan zitten denken. Maar hoe kan ik die dan in de vorm van een rookworst krijgen? Snijden? Het mag best een flinke worst zijn hoor, op ware grootte.
Edit: ik lees net dat het te boetseren is. Alleen het mooiste is natuurlijk als de binnenkant er ook nog een beetje echt uitziet, aangezien ik het 't leukste vind om een paar plakjes af te snijden, alsof de worst als gesneden is. Kan het eventueel gekleurd worden met lichtroze kleurstof?
Edit 2 : Is het een idee om van de rol/worst een paar plakjes af te snijden en deze in te smeren met vleeskleurige botercrème? Zodat je aan de binnenkant van de worst geen cereals ziet zitten, maar de worst gewoon glad lijkt.
Je kan er ook een (echt?) mes in zetten. Heb je niets te doen aan de binnenkant.
Goed, ik geloof dat mijn brandweerauto heel langzaamaan richting de echte brandweerkazerne aan het rijden is Iemand opperde op facebook om 'm op te sturen en heeft gelijk daad bij woord gevoegd. Maar als ie dan toch die kant opgaat, dan ook maar met mooie foto's. Dus het moet maar snel droog worden.....
Ik moet nog een cake pop houder maken voor morgen, maar ik heb nou niet bepaald piepschuim hier rondslingeren. Nou kwam mijn man met het idee om oase te gebruiken, maar geeft dat niet gigantisch af op de lollystokjes? Beetje sneu als ze de cake pops eruit trekken en het uiteinde is groen
dancertje
Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder
Geplaatst: 18-10-12 11:36
nee hoor ik gebruik altijd oase.
ik ga beginnen aan de hondjes voor mijn verjaardag voor op de taart
Anders kan je ook een stukje aluminium folie om de stokjes heen doen mocht je bang zijn dat ze toch groen worden? Ik haal piepschuim altijd bij de hobbywinkel, zo'n halve bol.
Wij hebben sinds kort hier vlakbij een Pipoos XL, ga ik binnenkort maar eens kijken. Zal wel achterlijk duur zijn
Ik heb dus geen hobbywinkel in de buurt, maar wel een action waar ik van de week toevallig oase zag liggen. Nu nog ff uitmeten hoe ik het het beste in kan delen en dan kan ik aan de slag.
Net een lading slagroom, roomboter, bokkepootjes, mergpijpjes, jam en suiker gehaald bij de Appie. Strakjes maar een begin maken met vullen en afsmeren voor de taarten van morgen en zaterdag.
Voor de boerenkooltaart kwam ik trouwens Hollandse uitstekers tegen: een molentje, een koe en een tulp. Die kan ik mooi gebruiken om deze figuurtjes rondom de pan te decoreren.