Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:37

Ah ok, maar dan figuurtjes/hartjes of iets in de trant van chocoladebolletjes?
Heb altijd wel strooisels in huis ivm de kids die het ook wel leuk vinden om koekjes en cc's te versieren.
Denk dat ik er zo toch nog ff heen ga, want wordt gestoord van al die vliegen in huis.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 14:43

Witte chocolade is sowieso zoet vind ik...
Hoe lichter de chocolade hoe meer suiker...

Ik heb goedkope chocolade gebruikt van Confina..zitten 2 x 200 gram melkchocolade in een doosje.
Smaak is super!

Thnx weer voor de complimentjes!

Ik heb de genache gisteren gemaakt, en ik geloof een uurtje of 2 1/2 in de koelkast, tussendoor ff door geroerd.
eerst een dun laagje gesmeerd om de grootste oneffen heden weg te werken, uurtje in de koeling en de 2e laag erop.
Weer uurtje in de koeling en toen met een warm mes de randjes weggewerkt en alles goed vlak gemaakt. Daarna een nachtje in de koeling en vanmorgen bekleed.
Het werken met Genache neemt wel wat meer tijd in beslag maar het resultaat is dan ook wel weer mooier!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:44


Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:51

Jolien87 schreef:
Wellicht leuk om te weten voor degenen die nog een ronde taart willen bakken:
De ronde RVS schalen zijn er weer bij de Action:
http://www.action.nl/products/view/id/7449/-p/favoritelistid/1

Ik had ze idd gezien van het weekend.
Maar let op dat je niet die met een dubbele wand pakt! Daarin wordt je biscuit niet gaar.

Lisann__

Berichten: 2593
Geregistreerd: 13-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:58

Nou mijn tulband is eruit. Hij is totaal anders geworden dan ik wilde.. -O-
Maargoed, hij is maar voor mijn vriend dus hopelijk kan hij het wel waarderen. ;)
Hij brokkelde heel erg toen ik hem sneed, dus daar baal ik van.
Het zijn nu 2 lagen met chocolade botercreme en zwarte bessen jam.

Foto (sorry voor de kwaliteit, is van mijn telefoon)
Afbeelding

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 15:01

dus als ik de ganache vanavond maak laat staan tot morgenvroeg en dan bakken vullen en afsmeren en dan 2 uur in de koelkast en dan nog een keer smeren en dan nog een uurtje en dan warm mes en bekleden is het goed?
Laatst bijgewerkt door dancertje op 11-07-12 15:14, in het totaal 1 keer bewerkt

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 15:10

Dat moet lukken Dancertje.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 15:15

oke nou dan doe ik dat :P
mijn vriend mag namelijk niks weten van dit taartje is een kadootje voor hem en hij is morgen de hele dag weg dus zou ideaal zijn en vrijdag is die jarig

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 15:57

die tulband ziet er wel erg lekker uit!

mmhhgrffff nieuwe biscuit bleef een beetje plakken....hoop dat ik hem gemaakt krijg straks met vullen...
anders morgen nog ff snel naar de sligro...want was mijn laatste beetje mix...

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 16:36

TinkerTom schreef:
die tulband ziet er wel erg lekker uit!

mmhhgrffff nieuwe biscuit bleef een beetje plakken....hoop dat ik hem gemaakt krijg straks met vullen...
anders morgen nog ff snel naar de sligro...want was mijn laatste beetje mix...



Zo zonde he als ie blijft plakken!!
Ik knip altijd een rondje uit bakpapier voor onder in het bakblik.
Die van mij kunnen onmogelijk vast blijven zitten, en het papiertje trek je zo van de cake af zonder sporen.

Wel eerst bakblik invetten en daarna het bakpapiertjeook ff invetten (ik spuit het allemaal in met bakspray van dr, oetker).
Laatst 5 kilo mix voor bescuit gekregen van mn moeder dus ik heb eventjes genoeg :o

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 17:03

Normaal heb ik er niet zo n last van maar denk dat dit blik op een of andere manier beschadigd is (toplaag) dat zelfs ondanks insprayen het toch blijft plakken...

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 21:22

TT: het is gAnache, niet genache :P .


Die tulband ziet er goddelijk lekker uit zeg!!!! :9 :9

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 21:53

Zo, mama zit :-)
Zojuist de kapsels voor Bumba gemaakt. Onderste laag gebakken in campingpan. Ben zo blij met die dingen. Zijn van zichzelf al mooi hoog. Ik heb er een gebruikt die ietsiepietsie kleiner is als de gewone 20 maar heb er voor 25 beslag in gedaan.
Tweede laag is een opgehoogde 15 met beslag voor 20. En hoog is ie!!
Derde laag is een tien cm die 11 cm hoog was. Onderste laagje eraf gehaald dus nu zal ie 9 zijn.
Heb ook een blanda 12 gemaakt, als mepper maar weet niet zeker of ik die ga gebruiken. Misschien g.a ik de bovenste laag wel als mepper gebruiken.
Morgen kijken in hoeverre ik ze af ga krijgen.

Ik gebruik ook altijd bakpapier. Ideaal!!!

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:15

pfff ik wordt al moet als ik jullie stukjes lees...en maar bakken...en maar bakken...(prachtige rsultaten hoor, daar niet van)
ik heb echt even een taartbakdip :n heb zelfs even overwogen om alles te verkopen maar ik wacht toch maar even tot
na mn vakantie ( nog 3 weken)...misschien als ik uitgerust ben dat ik er dan anders over denk.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 22:20

Rinske schreef:
TT: het is gAnache, niet genache :P .


Die tulband ziet er goddelijk lekker uit zeg!!!! :9 :9



Oepsssss.... :') :') :') :')

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:23

:D komt goed, schatje :D .

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 22:23

krijg ik nu een glaasje Roosvicee van je?? :D :D :D :o :9 * kijkt heel lief met puppyogen

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:25

Geeft glas Roosvicee aan TT :D .

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:35

Bah roosvicee :Y)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:37

Geef mij maar rosé. Gewoon paar letters niet schrijven en er zit iets heel anders in je glas :)

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:38

Als we dan toch letters gaan husselen, doe mij dan maar rosébier O:) :D

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:40

Dat zijn letters erbij!!
Heb het trouwens nog nooit gedronken, dat rosébier.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:41

Het is lekker :~ Vooral Hoegaarden <3
Btw, heb jou en TT toegevoegd op FB, mochten jullie het gezellig vinden :P

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:43

Mij ook?? Dat had ik nog niet gezien.
TT wel. Zal gelijk even kijken.
En gezien :-)

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 22:45

Marisje76 schreef:
pfff ik wordt al moet als ik jullie stukjes lees...en maar bakken...en maar bakken...(prachtige rsultaten hoor, daar niet van)
ik heb echt even een taartbakdip :n heb zelfs even overwogen om alles te verkopen maar ik wacht toch maar even tot
na mn vakantie ( nog 3 weken)...misschien als ik uitgerust ben dat ik er dan anders over denk.


dan geef ik een glaasje Roosvice aan Marisje en zeg daarbij "komt vast weer goed schatje,..." :(:)

;)