Taarten decoreren XII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 19:00

Je hebt bij dlt chocolade die je door je beslag kan doen. Dit smelt niet. Heb het nu ook in mijn bestelling zitten, ben benieuwd!

sazsie
Berichten: 492
Geregistreerd: 16-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 19:02

LadyJ schreef:
*Kinke, nee heb je niet gevuld daarvoor waren deze eigenlijk beetje klein. Vond de smaak van de CC alleen beetje flauw, misschien iemand tips voor variatie? zou je er ook stukjes chocolade door de beslag kunnen doen en dat meebakken? ( wel gave taart heb je gemaakt)
[/quote]

Ik heb wel eens hagelslag door het beslag heen gedaan, geen overdreven chocoladesmaak en het geeft een leuk effect. Dus gewone stukjes chocolade moet ook zeker kunnen.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 19:39

Leuke cupcakes Men_seven!

Mooie taart kinke! Heeft die aftereight mousse een overheersende smaak ofniet? Wilde die nog een keer proberen..

Heb overigens toen ik net begon met taarten maken alle spullen (behalve marsepein en bakmixen) in een kunstof box gedaan.. heb t pas geleden allemaal al oververhuisd naar een maat groter :=... en dan nog een grote box voor de bakmixen en marsepein en de taartdozen en kartons liggen apart :D

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 19:43

Lindas2 schreef:
Vanavond alvast een biscuit gebakken voor 2de kerstdag.. Wilde m vullen met speculaascreme, (afgieten met ganache en gekruimelde speculaas erover strooien) .. zou een laagje crispy chocolade hier lekker bij zijn als combinatie? Iemand misschien een ander idee?


Heeft misschien iemand nog een idee?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 19:55

In combinatie met de speculaascreme bedoel je? :)
Ehm...in de eerste plaats-maar daar vroeg je niet om :') - zou ik geen speculaas doen, maar bastognekoek :9 En ik zou 'eenvoudig' combineren met gewone slagroom :j

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 20:28

Oke, dankje! Dat klinkt ook wel lekker! het is alleen dat ik (op verzoek van ons mam) patidess speculaas heb meegenomen om een keer te maken.. vandaar... maar ik weet niet of gewone slagroom hier ook bij gaat? :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 20:29

Ik ziet niet in waarom niet :9 :D

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 20:35

Hmm oke.. had ik eigenlijk nog helemaal niet aan gedacht.. en dan 1 laag slagroom en 1 laag speculaascreme?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 20:38

:j lijkt me wel
edit: misschien dat je een kleinnn drupje amandelsmaak er aan toe kan voegen? Want dat speculaas met amandelspijs een lekkere combi is, dat weten we. Alleen zou echte spijs ertussen veel te machtig worden.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 20:40

OKe, super! Dankjewel! Ik ga het hier in de groep gooien :)

Bonny_CT

Berichten: 5107
Geregistreerd: 06-11-04
Woonplaats: grootebroek

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:02

waar kan je die aftereight mousse vandaan halen... dat lijkt me erg lekker

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:11

Dat kan je zelf maken, er staat een recept op DLT.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:22

prakkie schreef:
Ik reken bij elk taartje een basistarief, wardoor ik dat "probleem" niet heb.

Mijn starttarief is € 5,= en daar komt € 1,50 pp bij.

Bij alleen een meptaartje betaal je die €5,= over alleen het meptaartje. Bestel je ook een gewone taart, dan reken ik die 85,= maar 1 keer en ben je dus relatief wat goedkoper uit (de klant dan ;-))

Maar voor € 5,- ga je toch niet al dat werk doen van 1 meptaartje?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:23

benangelique schreef:
morgen komt mijn bestelling van DLT binnen. eindelijk fondant, eens kijken of dat zo makkelijk werkt als jullie zeggen

Makkelijk? := Ik vind het hel met bekleden :D

Kinke

Berichten: 21260
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:26

Linda, die aftereight mousse smaakt echt zoals de chocolaatjes, je proeft dus ook de mint.
Luxket, het is heel simpel te maken, Je doet ongeveer 400 ml slagroom in een pannetje, daar doe je een pakje aftereight bij, blijven roeren want het wordt nogal plakkerig. Heel eventjes laten koken, dan laten afkoelen en een nachtje in de koelkast zetten. Dan een zakje vanillesuiker erbij en een half zakje klopfix en opkloppen, het gaat er dan uitzien als opgeklopte slagroom :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:26

Ik was vandaag trouwens bij de Intratuin en we hebben hier een vrij grote afdeling van 'Aan den dis' erbij en er stonden flink wat Wilton dingen :j Allerlei maten en soorten kerstuitstekers, bakvormen, zelfs een soort 'bouwpakketten' waarmee je een kerstboom en een snoep/koekhuisje kon bakken :j
Ik vond het te prijzig en te 'kersterig' om aan te schaffen, maar d'r was dus genoeg :j

milou123

Berichten: 7674
Geregistreerd: 16-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:29

:wave: Hallo,

Ik heb een vraagje en kon geen duidelijk antwoord vinden.
Ik heb funrolfondant, kan ik daar dan wel mee boetseren (in de hoogte) zodat het hard word als ik tylose bijvoeg? Of hoeft het niet perse hard te worden?
En ik ga binnenkort een taart maken voor een bedrijf, incl logo. Is dat zelf te maken? Of is het, het verstandigst om dit te laten printen? :o

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:31

Funcakes wordt niet hard :n
En w.b. het logo: ligt er een beetje aan hoe ingewikkeld het is?

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:32

Welk chocolade kapsel gebruiken jullie vind het recept op dlt zo raar?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:34

Ik moet zeggen dat ik nog nooit een chocokapsel gemaakt heb, maar d'r is wel iets met minder water erin en langer bakken ofzo?

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:36

Ik dacht dat het iets lekkerder zou zijn met de after eight vulling, of zou dat een beetje veel van het goede zijn?
En dan rolchocolade erover aaargh chocoladefeest hahaha

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:36

lesilla schreef:
Welk chocolade kapsel gebruiken jullie vind het recept op dlt zo raar?

Ik gebruik chocoladebiscuitmix, maar het moet minstens 10/15 minuten langer in de oven en de verhoudingen zijn idd anders dan van normale biscuit, omdat de choco versie minder rijst. Ik heb die verhouding nog ergens genoteerd staan mocht je interesse hebben?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:37

lesilla schreef:
Ik dacht dat het iets lekkerder zou zijn met de after eight vulling, of zou dat een beetje veel van het goede zijn?
En dan rolchocolade erover aaargh chocoladefeest hahaha

Persoonlijk zou mij dat té veel choco zijn :=

lesilla
Berichten: 26847
Geregistreerd: 11-08-06
Woonplaats: Efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:38

Ja heel graag!

Dacht het stiekem ook, dus normaal kapsel en wat erover dan? Een andere optie dan rolchocolade?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-10 21:41

Normale biscuitmix per 0,5L inhoud bakblik: 1 ei + 66 gram mix + 6 ml water

Chocolade biscuitmix per 0,5L inhoud bakblik: 1 ei + 82,5 gram mix + 19 ml water