Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sodera

Berichten: 5424
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:27

Falona, ja van die kleine druppelvormige dingen, denk dat dat Candy melts zijn ja.
Ok dan is dat dus het probleem, volgende keer andere chocolade pakken ;)!!


Verder nog even een complimentje hier voor alle dames want die taarten, die zijn echt gááf!!!!

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:30

Zo is het gewoon proberen Sodera, je kan echt veel tips en adviezen uit het topic hier halen, geweldig! Ik heb in die 2.5 maand dat ik nu taarten maak al zoveel geleerd!!

Ik was vanmorgen even bij de taartenwinkel.. even extra witte fondant gehaald, SMBC en een taartdoos die groot genoeg is voor mijn ster-bakvorm. Ik mag dit weekend ook eindelijk een keer een paardentaart maken :=

Sodera

Berichten: 5424
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:32

Ja Patricia, ik vind het ook echt heel leuk om hier mee te lezen! Momenteel echt geen tijd (en geld) voor van die mooie taarten bakken als jullie doen, maar ik wil tzt toch wel weer meer gaan bakken!!

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:34

Callets noemen ze die vorm. Maar dat hoeft niet persee candy melt te zijn, chocolade is ook in van die calets verkrijgbaar.

Heb je nog van die callets over? Anders gewoon een in je mond steken om te proeven hoe die van zichzelf smaken. Dan weet je gelijk of het daar aan ligt.
Je kan trouwens ook gewoon een chocolade reep gebruiken, maar ik heb her en der gelezen dat je bij witte chocolade op de samenstelling moet letten. Een bepaald ingredient werkt niet zo goed voor ganache.

Sodera

Berichten: 5424
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:36

Ik heb er toen wel 1 gehad en die was idd mierzoet, echt dat goedkope chocoladesmaakje zeg maar.
Nouja, weer wat geleerd ;)!! Doen we dus de volgende keer niet weer.

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:37

de witte chocola van milka en de witte van jumbo huis merk doen het bij mij alle 2 goed voor Ganache, ik giet de taart er mee over :j

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:39

TT, ik zag 'm net al op fb langs komen, wat is ie mooi strak!!!! Geen randje te zien.
Daar heb ik nog weleens last van hoor. Dat je net de contouren van de vullaag ziet.
Hart is ook mooi hoog.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:40

Dat heb ik idd ook Diva, die countourlagen van de vulling... Wordt wel beter als ik de taart goed koel voor ik em bekleed (dan kan ik hem nog iets bijwerken)

Mijn nieuwe letters zijn binnen (lettertype wat ik nog niet had, de groovy) Geruild met Kinke (die heeft nu de FI mold) leuk dat dat zo kan :D Ik ben er erg blij mee, ga ze van het weekend uitproberen!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:49

Ik koel ze heeel lang!
Misschien dunner vullen?
Ah.....de ruil is dus door gegaan :-)

Zijn er hier die ervaringen hebben met een printer vs cricut cake?

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:56

Volgens mij zijn dat twee heel verschillende dingen. Met een printer kan je plaatjes printen om op je taart te plakken, met de circut cake kan je vormen snijden uit sheets fondant.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:57

Contouren van de vulling zijn idd niet te zien bij ganache, omdat dat meer uithardt dan botercreme :) .

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:58

Hoe bedoel je Diva?
Ik heb beide apparaten staan, maar is niet met elkaar te vergelijken.

TT wat is je hart-taart leuk zeg.

Goed, omdat iedereen zo aandringt :D, ga ik mijn eerst volgende taart ook met ganache proberen.
Ziet er echt superstrak uit.

Owja, ik vind dat ik dat uiltje ook MOET hebben hahaha.
Gisteren nog even wat materiaal gekocht, cakedrums, cakeboards, taartkartonnetjes en taartdozen.
Heb ik weer even een voorraadje want dat was al bijna op allemaal.

oliebol, opdrachtje misgelopen.
Kreeg de vraag of ik voor 23 aug een bruidstaart wilde maken voor 40 personen.
Maar ben van 17 - 24 aug op vakantie, mooi balen :(

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:00

Heb trouwens ff een vraagje over een heatingcore.
Ik heb wel een metalen bloemnagel en had gehoord dat je deze daarvoor kan gebruiken.
Maar hoe doe je dat precies?
Je doet je biscuitmix in het bakblik en dan steek je m er in het midden in?
Met de platte ronde kant boven op je biscuit en de pin erin?
Snappen jullie m nog?

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:02

tt je taart ziet er super uit. ga straks de ganache maken en dan laten staan tot morgen uuhhm een vraag hoe lang kun je ganache bewaren?
en hoe lang laten jullie de taart staan in de koelkast na het afsmeren?

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:03

oh, da's inderdaad jammer Claudia.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:06

Claudia, dan zijn wij tegelijkertijd op vakantie :D
Geen idee hoe dat zit met een heatingcore :n

Dancertje, ik laat ze vaak wel een poosje staan. Vaak doe ik 's ochtends vullen/afsmeren en de koelkast in, en dan in de middag bekleden en decoreren :)

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:07

dancertje schreef:
tt je taart ziet er super uit. ga straks de ganache maken en dan laten staan tot morgen uuhhm een vraag hoe lang kun je ganache bewaren?
en hoe lang laten jullie de taart staan in de koelkast na het afsmeren?


Je kunt ganache volgens mij wel een week in de koelkast goed houden :j
Ik laat mijn taart altijd minimaal een uur staan zodat het echt mooi uithard.

Heeft iemand ervaring met bakproducten van de welkoop?
Volgens mij hebben ze er zelfs fondant etc.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:09

Patricia en ik hebben wat spulletjes geruild, en haar en mijn postbode waren even snel :)

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:11

Heeft iemand toevallig een baby malletje over of te koop? :p

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:13

Kinke schreef:
Patricia en ik hebben wat spulletjes geruild, en haar en mijn postbode waren even snel :)


*\o/*

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:14

Branka, bakspul van de Welkoop is prima!!
Vind de Spongecake zelfs nog fijner dan de biscuitmix van de Funcakes, maar Soezie is wel iets duurder.
Suikerpasta van de Welkoop werkt ook fijn hoor.


Heb wel ff zitten googlen op bakken met een bloemnagel als heating core, de een zegt wel doen, de ander zegt niet ivm roesten.
Ach ik ga het gewoon een keer proberen en dan die ik wel of ik m er nog uit krijg :=

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:14

Claudia, ik weet dat beide heel veel van elkaar verschillen. Maar wat gebruik je sneller?
Zit een beetje in dubio. Puur een luxe 'probleem', erg he.

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:17

Ligt aan je voorkeuren van taarten maken denk ik Diva. Ik ben dus absoluut niet van printjes op een taart dus zou eerder de cricut gebruiken. Maar die is dan ook weer veel duurder dan een printer. Voor die laatste kan je namelijk veel huis-tuin-keuken printers gebruiken, je moet dan alleen ff cartridges met eetbare inkt bestellen.

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:32

Ja als je veel logo's gebruikt, afbeeldingen en foto's op taart dan zou je een printer moeten nemen.
Al kan je geprinte dingen ook bestellen bij bv DLT.
Een Cricut is voornamelijk versiersels uitsnijden.
Ook kan je voor de Cricut een programma kopen/downloaden voor op je PC en dan kan je elke willekeurige afbeelding laten snijden.
Als je dus 50 CC's moet maken met een hoofdje van Hello Kitty, dan is de cricut hier weer ideaal voor want die snijdt alles voor je :)
Scheelt een heeeele boel werk.

Welke strooisels hebben ze eigenlijk bij de Action?
Ik zie niks op de site staan.
Die marsepein is volgens mij dezelfde als die van de Xenos, prut dus.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 14:35

Niks bijzonders Claudia, 't is een doosje met daarin 5 verschillende zakjes strooisel. Kostte ehmm...1 euro nogwat :)