Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
_Mara_ schreef:Ik ga morgen de kersen-yoghurt taart van Saskia maken voor een verjaardag van een vriendin. Ben heel erg benieuwd, wordt mijn 1e keer met gelatine werken en een echte mooie taart te maken die er ook gewoon mooi moet uitzien, aangezien het voor iemand anders is.
Van een dagje (of 2) staan wordt ie nóg lekkerder Ben benieuwd hoe jij hem vindt!
Wanneer kan ik hem dan denk je het beste maken? Aangezien je zegt dat na een dagje of 2 hij nog lekkerder is.. De verjaardag is zaterdagavond, dus het is misschien een beter idee om hem morgen alvast te maken? Zodat die een nachtje in de koeling kan staan? En dan ook al met de geleilaag erbovenop of die op het laatste moment erop doen? (De overgebleven slagroom en kersen zullen sowieso wel als laatste voordat ik wegga erop moeten neem ik aan, anders wordt die slagroom zo slap. )
Maar liever nu tegen 'problemen' aanlopen dan tijdens het bakken en doen en erachter komen dat ik véél te weinig tijd heb. _Mara_ schreef:Wat vraagjes die bij me opkomen als ik nu het recept lees.
- Week de gelatine in koud water. Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap. Roer de citroenrasp door de yoghurt. Verwarm 3 el yoghurt en los daarin de gelatine op. Roer dit door de rest van de yoghurt. Zet de yoghurt koud weg tot hij begint te geleren. Klop 300ml slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt.
Enig idee hoelang de yoghurt ongeveer in de koeling moet staan om te geleren? En hoe ziet het er dan precies uit, wat steviger/puddingachtig neem ik aan?
_Mara_ schreef:En klopt het dat de bodem niet heel dik gaat worden? Aangezien er alleen bloem in het bodemdeeg zit zal het niet gaan rijzen. Of ligt het eraan hoe dik je het uitrolt?
_Mara_ schreef:En oja, over die lange vingers, gewoon in zijn geheel verdeeld over de taart of in stukjes vermalen?

_Mara_ schreef:Laatste vraag,Wanneer kan ik hem dan denk je het beste maken? Aangezien je zegt dat na een dagje of 2 hij nog lekkerder is.. De verjaardag is zaterdagavond, dus het is misschien een beter idee om hem morgen alvast te maken? Zodat die een nachtje in de koeling kan staan? En dan ook al met de geleilaag erbovenop of die op het laatste moment erop doen? (De overgebleven slagroom en kersen zullen sowieso wel als laatste voordat ik wegga erop moeten neem ik aan, anders wordt die slagroom zo slap. )
Voor de geleilaag erop kan moet de yoghurt echt wel al stevig zijn. Als dit morgenavond al het geval is, kan je die er dan wel al op doen, maar dat kan ook zaterdag nog wel. En dan inderdaad vlak voor je weggaat de slagroom en kersen erop. Je kan ook klopfix (staat bij de bakspullen, in net zulke zakjes als de vanillesuiker ed) door de slagroom doen, hé? Dan wordt die niet slap en blijven het mooie toefjes.
_Mara_ schreef:Dat waren alle vragen.Maar liever nu tegen 'problemen' aanlopen dan tijdens het bakken en doen en erachter komen dat ik véél te weinig tijd heb.
Noppert schreef:Ik heb net een toetje gemaakt met 6 eierdooiers. Heeft er iemand een idee wat ik met de eitwitten kan doen, weggooien vind ik ook zo zonde.....

Noppert schreef:Yasmine schreef:Chocolademousse maken?
Heb je een recept?
Morgen de ingredienten halen voor de kersenyoghurttaart en daarmee aan de slag.
Hier nog een bakfanaat!
Jammer genoeg klopten de verhoudingen niet zo en heb ik teveel marshmellows/biscuitjes en te weinig chocola gebruikt.
FuGeLiCu schreef:Misschien de brookies van Saskia? Lijkt me ook wel lekker met cranberry.



Ben benieuwd hoe die wordt, ik heb wel vertrouwen in dat die gaat opstijven. Yoghurt was al goed aan het geleren. Had alleen een beetje een 'probleempje' met de kersenjam, die werd enorm vloeibaar, dus heb maar niet alles erop gedaan want ik was bang dat dat vocht misschien in het yoghurtmengesel zou gaan zitten en dat het niet meer zou opstijven. Dus wat meer 'gewone' jam erop gedaan. En ook de bodem van een kruimelkwarktaart gebruikt, ik had een mooie bodem gebakken maar die was 'gekrompen' en besloeg niet meer de hele bodem. Toen wilde ik hem er even uithalen (geen idee waarom
) Maar toen brak die. Ik had nog een pakje kruimelbodem staan dus die vlug gemaakt. Ben echt heeel erg benieuwd! Was die yoghurt niet wat te zuur misschien? Ik heb door de slagroom 3 schepjes suiker gedaan, niet meer aangezien de kersen ook wel zoet zullen zijn. Zal morgen proberen een foto te maken als het geleilaagje erboven ook opzit. Zal wel niet zo'n mooie foto worden als die van Saskia.