Taarten Decoreren XVIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-11 23:52

MMares schreef:
Hoi iedereen, ik lees al van het begin mee en trek grote ogen van alle mooie creaties die hier voorbijkomen.

zelf heb ik ook last van de bakkriebels, maar heb er weinig tijd voor om zelf te bakken (ben net verhuisd en aan het werken in mijn huisje)

Ik heb nog maar enkel een chocoladetaart gebakken (2x), vanillecake met een aroma van karamel, vanillecupcakes met een roze toef botercrème (kersensmaak) en karamel cupcakes (al waren deze niet echt gelukt :o )

Deze donderdag ben ik jarig en ik wil graag wat bakken voor mijn familie en vrienden en dan natuurlijk ook nog tegen de maandag erop voor op het werk.
Maar ik ben een beetje inspiratieloos...
Ik dacht cupcakes voor het hele bedrijf gewoon bekleden met rolfondant(maar niet iedereen lust dat bij ons op het werk dus daar heb ik al een probleem) Eventueel dacht ik zelf nog een taart te bakken voor onze dienst, nog geen flauw idee welke.

En voor de vrienden en familie een gewone taart bakken en een boltaartje bekleden met rolfondant en vullen met ....? Moet ik nog goed over nadenken...

Heeft iemand tips of inspiratie voor mij?
Dit weekend ga ik voor de eerste keer proberen een boltaartje te bekleden..mijn nichtje komt me helpen, ze heeft ook last van de bakkriebels :D

Alle tips zijn welkom...
En nogmaals...wow, wat een mooie creaties komen hier voorbij.

Groetjes

MMares


Even resumé:

Je bent net verhuist, bent druk aan het klussen in je huis, hebt eigenlijk geen tijd en wellicht (daarom) inspiratieloos,
en wil dan vóór a.s. donderdag 2 taarten, (voor de eerste keer) 1 boltaartje en bekleedde cupcakes voor 'het hele bedrijf' maken?
Wauw!! _/-\o_

De enige tip die ik voor je heb m.b.t. de cc's en je collega's die de fondant erop niet zo lekker vinden: laat een aantal cc's onbekleed! ;)
Of bak een aantal cc's met stukjes chocolade erin, zonder fondant erop. Zéker zo lekker!!! :j

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-11 23:53

Afbeelding
gevuld met slagroom aardbeien en jam

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 00:06

Mooi Chantaltje!

Maar wat is er precies met de voetbal gebeurd,...? Is tie nou plat?

Is het wapen een plaatje?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 00:07

Leuke bruidspresentatie Naomi_haffie!

Balen Rinske... :(:)
Leuk dat je eerste workshop gepland staat!

Wel leuk icing probeersel! Staat ook nog op mn lijstje.. *Bedenkt zich dat het lijstje wel ernstig lang wordt* :D >;)

Wat leuk sinelia!

Gave aankoop Magnificent!

Pas op het werk macarons op maar vindt het niet zo lekker :n

Leuk chantaltje!

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 00:10

Valina schreef:
Mooi Chantaltje!

Maar wat is er precies met de voetbal gebeurd,...? Is tie nou plat?

Is het wapen een plaatje?

nee is een ballentje maar beetje mislukt :o

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 00:25

Iemand nog belang bij gebaksdozen wit met vaste deksel 25 x 25 x 8 voor € 0.55 per stuk excl verzenden.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 11:16

Jammer, ze zijn een cm of 4 te laag :-).

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 12:10

Vind die gebaksdozen met losse deksel altijd veel handiger! :j Hoeft niet persee een deksel op, en dan heb je er eigenlijk het dubbele van!

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 12:12

Ohhh krijgen we nu eindelijk dit weekend te horen welke taart het geworden is met de Apenheul??
Ben zo benieuwd naar alle inzendingen :))

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 13:20

woldhoeve schreef:
Iemand nog belang bij gebaksdozen wit met vaste deksel 25 x 25 x 8 voor € 0.55 per stuk excl verzenden.

Hoeveel dozen heb je?

Sarisv

Berichten: 1605
Geregistreerd: 26-06-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 14:40

Mijn taart doemt te mislukken.. Voor eerst een taart maken ipv boltaartje.. Haal ik hem na dik 35min uit (24cm) lijkt goed, prikker er in ook schoon er uit.. is nog beetje in de midden niet gaar... Kan je het nou zo terug zetten?? (heb ik nu wel maar of het werkt)) oliebol..

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 16:36

En, is het terugzetten gelukt?
Niet uitgedroogd van binnen?

Had je wel een mix gebruikt voor de biscuit?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 19:05

Ik vind 35 minuten wel heel kort voor zo'n groot biscuit trouwens :) . Is het nog gelukt :) ?

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 19:06

35 minuten zou hier ook absoluut te kort zijn.

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 20:56

Sarisv schreef:
Mijn taart doemt te mislukken.. Voor eerst een taart maken ipv boltaartje.. Haal ik hem na dik 35min uit (24cm) lijkt goed, prikker er in ook schoon er uit.. is nog beetje in de midden niet gaar... Kan je het nou zo terug zetten?? (heb ik nu wel maar of het werkt)) oliebol..

Op wat voor temperatuur had je hem gezet dan??

RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 21:00

Ik doe altijd maar 33 minuten, taartje van 25 cm op 180 graden. nooit gehad dat ie niet gaar is eigenlijk... :=

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 21:01

Ik had gisteren een vierkante van 20x20 : 30-35 min op 190 (wordt wel minder warm dan dat hoor)

Sarisv

Berichten: 1605
Geregistreerd: 26-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-11 00:13

RoxyVip schreef:
Ik doe altijd maar 33 minuten, taartje van 25 cm op 180 graden. nooit gehad dat ie niet gaar is eigenlijk... :=


Dit dus...
Maar volgen mij is het wel gelukt, zag er verder niet verkeerd uit... Nu nog hopen dat de smaak er ook na is ;)
Hetelucht oven trouwens...

Maarja ben ook pure beginneling, haha zou me doodschamen om het hier te showen...
Ze staan nu overigens in de vriezer..

Steefjes
Berichten: 576
Geregistreerd: 27-03-09
Woonplaats: Nistelrode

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-11 12:36

Een vraagje, ik heb door het topic heen al verschillende mooie cake pops gezien.
Echt schitterend super leuk.
Nu heb ik eigenlijk vandaag nog van alles te doen maar heel veel zin om te bakken.
Ik wil graag cake pops maken maar nu: * alle spullen om cake te maken heb ik in huis geen probleem.
* ik heb geen speciale stokjes wel extra dikke sateprikkers of houten prikkers met vlag(ook van hout= gewoon extra breed stuk aan het uiteinde ) .
*Ook heb ik geen candy melts, wel chocolade( melk en puur ) voor een heel weeshuis.
jam-chocopasta ed hebben we ook in huis.
Dus kan ik cake pops maken?
En hoe ga ik dan te werk?
Hoop op een reactie ben nodig aan bakken/uitproberen toe!
Groetjes Steef

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-11 12:43


Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-11 12:50

Sateprikkers en chocolade kunnen ook. Misschien van de sateprikkers de punten afknippen.

Heb je gewone chocolade of smeltchocolade? Als je gewone hebt moet je even een recept zoeken voor het smelten van chocolade, daar moet volgens mij namelijk ook nog iets van melk of room oid doorheen.

Jam zou ik niet gebruiken, dat plakt teveel. Je moet dat namelijk door de verkruimelde cake kneden zodat je een klei/modder achtige massa krijgt en dan met je handen die massa in bolletjes kneden. Chocopasta zou misschien wel kunnen, maar dat heb ik eerlijk gezegd nooit geprobeert.

Steefjes
Berichten: 576
Geregistreerd: 27-03-09
Woonplaats: Nistelrode

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-11 12:59

Hey dank jullie wel, ik zal het recept even opzoeken.
Kan ik om de cake iets vaster te maken ook wat room oid gebruiken.
En de chocolade voor eroverheen eerst laten smelten volgens recept?
Sorry wil bij dit soort dingen graag zekerheid omdat het nog een probeersel is.

Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-11 14:22

Hoe bedoel je cake iets vaster maken met room?

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-11-11 14:46

Vraagje: als je de funcakes mix gebruikt voor de taart en je gebruikt de juiste verhoudingen, temp oven / mix tijd e.d. dan wordt het nooit zo hoog bij mij.
Hoe kan ik dat veranderen?
Ik heb gehoord dat je er dan 1 extra ei bij kan doen, heeft iemand daar ervaring mee?

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-11 14:47

heb je de biscuit mix? ik heb hier namelijk geen last van