Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-07-12 23:54

der gaat een wereld voor je open hahaha.....echt fijn, taart heeft uurtje in de koelkast gestaan e genache was mooi opgestijfd...warm mes er langs en het is nog nooit zo strak geweest haha kleine oneffen heden nog wat bijgesmeerd en staat weer in de koeling...morgen nog ff mes er langs en bekleden, zal tussentijds proberen foto te maken ;-)

Gamblex17

Berichten: 1355
Geregistreerd: 03-07-10
Woonplaats: Zuid-Holland.

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-12 23:56

Ik volg het even :) heb al leuke taarten voorbij zien komen !

Ik ga 1 deze weken cakejes maken met fondant ,
voor het eerst.

Heb al hele leuke gezien op youtube , met tijgertjes erop , en met hartjes ,
dus ik begin gewoon makkelijk :)

Happy16

Berichten: 4741
Geregistreerd: 27-02-12
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 08:25

MssMaris schreef:
Leuk Romy, viel het je mee of tegen?
Happy, wat voor taart zit eronder? :9



jamin mix voor biscuit/kapsel, met slagroom en aardbeienjam :9 en de randen met chocovlokken

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 11:31

het moet toch niet gekker worden. :P
ze hebben tegenwoordig ook al marsepein bij de action. ( op de site bij 100nieuwste producten)
in de kleuren: blauw,geel,groen,rood,wit.

zou het iets zijn? ben bang van niet

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 11:41

Als iemand die heeft geprobeerd laat maar weten :D
Misschien is het wel wat :j

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 11:53

Ik zag laatst wel pakken cupcakemix en strooisels e.d. staan, maar de marsepein had ik niet gezien. Maar ik heb ook maar half gekeken, had toch al genoeg in huis :+

Blackje
Berichten: 7118
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: In de wolken..........

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 11:54

Ik heb laatst wel een pak strooisels meegenomen, zelf overgepakt in kleine flesjes, voor op de cupcakes, dat was prima te doen :j

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 11:55

Ik blijf er bij dat fondant minder snel scheurt met bekleden van een taart als marsepein.
Vinden jullie dat ook? :P

Edit : Stomme marsepijein!!!
Laatst bijgewerkt door branka16 op 11-07-12 12:15, in het totaal 1 keer bewerkt

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 11:58

geen last van...zowel marsepein als fondant scheurt bij mij eigenlijk nooit...

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 11:58

toevallig gisteren zo'n pakje strooisels meegenomen. Is eigenlijk niet mijn ding maar zondag hebben we hier een buurtfeest en 1 van de opdrachten is dat ze een cupcake moeten versieren :)

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 11:59

Branka16 Marsepein doet echt geen pijn hoor ;)

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 12:15

Is goed bevallen dat afsmeren met ganache! :o :D
Afbeelding

bekleed met MarsepEIn :D
Afbeelding


Paarden taart nummer 1 is af...

Afbeelding

Morgen nog een paardentaart voor een meid...roze met rozen, bloemetjes en paardjes...dus ik denk dat ik hier een stalletje ga knutselen...

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:18

Ja ja en d en dt t zal bij mij ook vaak voorkomen :o
K kan dr niks aan doen, vergeef me :')

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:19

Ziet er strak uit!

Ik wil ook nog een keer met ganache gaan experimenteren, maar ben het nog steeds aan het uitstellen, omdat ik nergens ook maar enige indicatie kan vinden over hoeveel je nodig hebt voor een bepaald formaat taart.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 12:22

Ik heb voor deze hart vorm, ik gok voor een man of 15... 200 ml slagroom gepakt en ongeveer 300 gram melk chocolade.
Ik heb nog ongeveer iets minder dan de helft over :-)
Maar moet morgen nog een taartje maken dus voor mij komt het goed uit :-)

Lisann__

Berichten: 2593
Geregistreerd: 13-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:27

Zou ik misschien heel even dit topic binnen mogen vallen met een vraag? :)

Ik ben namelijk een chocolade cake-taart aan het maken, in de vorm van een tulband.
Ik had 1 recept voor chocolade cake gebruikt. Maar heb deze 2 keer gemaakt zodat de tulband helemaal goed gevuld is. (Het is best een diepe tulband)
Nu moet 1 recept 55 tot 65 minuten in de oven. Maar moet ik de cake dan ook dubbel zo lang in de oven laten staan?

Daarnaast heb ik nog een vraag, Ik wil de tulband 1 (of misschien 2) keer doorsnijden om er zwarte bessen jam tussen te doen.
Maar ik ben bang dat de cakelagen dan van elkaar afglijden. (als je hem snijdt bijvoorbeeld)
Hoe kan ik dit voorkomen?

Alvast heel erg bedankt! Ik kijk graag in dit topic maar bak zelf eigenlijk nooit.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:33

TT, supertaart zeg!!! Mooi strak ook :)

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 12:34

Hij moet in ieder geval langer dan voor 1 recept, ik denk dat je het gewoon even in de gaten moet houden, na een uurtje even voorzichtig kijken of prikken met een sateprikker...

Als je bang bent voor schuiven kun je een dijkje spuiten van botercreme. en dan de jam ertussen.
Wil je de tulband verder nog bekleden oid?

Thnx Kinke en Falona!

SemraJarig

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:44

Mooi TT. Heel strak en heel vrolijk.
Ik ga dat toch ook eens proberen met ganache.
Hier eigenlijk ook nooit problemen met marsepein of fondant die scheurt.

Lisann__

Berichten: 2593
Geregistreerd: 13-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:44

TinkerTom schreef:
Hij moet in ieder geval langer dan voor 1 recept, ik denk dat je het gewoon even in de gaten moet houden, na een uurtje even voorzichtig kijken of prikken met een sateprikker...

Als je bang bent voor schuiven kun je een dijkje spuiten van botercreme. en dan de jam ertussen.
Wil je de tulband verder nog bekleden oid?

Thnx Kinke en Falona!


Oké bedankt! Ik heb alleen geen botercreme. Ik zou het wel kunnen maken maar dan heb ik een lichte creme tussen een donkere cake. En ik heb geen cacao meer. Wat bedoel je trouwens met een dijkje?

Ja ik ga de tulband nog bekleden met chocolade glazuur en geschaafde chocoladevlokken. (Ja,een mega caloriebom haha) :)

Edit: ik heb nog wel een reep chocolade, zou ik dit kunnen smelten en door de botercreme kunnen doen?

SemraJarig

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:46

Lekker veel chocola...mmm.
Met een dijkje bedoelt ze een opstaand randje langs de kantjes van het te vullen oppervlak. Dat daar dus je jam in het midden komt.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-07-12 12:49

Voor botercreme heb je alleen roomboter en poedersuiker nodig..en dat de kleur anders is maakt dan toch niet veel uit als je hem dan nog bewerkt.

Idd een opstaand randje :-)

Sodera

Berichten: 5424
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 12:59

Dan kom ik ook nog eens binnenvallen. Ik lees hier nog wel eens mee omdat ik al die taarten zoooo mooi vind en ik lees dat jullie hier allemaal afsmeren met ganache.
Ik heb laatst een soort van die laagjestaart van Albert Heijn geprobeerd te maken (die een aantal pagina's geleden ook voorbij kwam), wel iets anders maar iig was het mijn plan om die ook met witte chocoladeganache af te smeren. Hiervoor had ik van die melt-chocolade gehaald (de witte, zo was het volgens het recept) maar dat was echt niet te eten, zo enorm zoet.... Ligt dat dan aan de chocola en als ik andere witte chocola haal, is het minder of is dat gewoon echt de smaak van de witte chocola met slagroom? Ik heb de taart uiteindelijk "afgesmeerd" met slagroom, maar dat ganache is juist zo mooi.....

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:06

Bedoel je met melt-chocolade van die candy melts? Dan kan het inderdaad kloppen dat mierzoet was, die candy melts zijn een stuk zoeter dan chocolade. Ik denk dat als je een reep witte chocolade had gepakt dat het minder zoet was.
Slagroom van zichzelf is trouwens niet zoet, dus ik kan me niet voorstellen dat het zoeter is geworden van de slagroom.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-12 13:08

TT wat een prachtige taart :D Hij is echt heel mooi geworden!!!
Welke chocola heb jij gebruikt voor de ganache?