Taarten decoreren XVI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Rian_Luna

Berichten: 388
Geregistreerd: 04-05-07
Woonplaats: Spanbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 10:46

Ik ga vandaag petit fourtjes maken.
ik heb helemaal de smaak te pakken nu ik vrij ben.
Vorige week al 2x cupcakes gemaakt!

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 10:52

Ossie96 schreef:
Ik heb een vraag. Ik wil morgen cupcakes gaan glaceren en zag op de leukstetaarten.nl wel een how-to maar de werkwijze is mij nog niet helemaal duidelijk. Alhoewel, de werkwijze opzich wel maar wat heb je er nou precies voor nodig?
Op de ene site lees ik poedersuiker met water, op deleukstetaarten staat fondant (wat voor fondant dan?) met water, etc.
Wie heeft er tips voor me?

Oja, en waar kan ik kleurstof kopen?
Moet het morgen al in huis hebben :')


Dat ligt eraan hoe je ze wilt decoreren. Er zit nl. een groot verschil in. Als je ze met fondant gaat bekleden, dan werkt dat als met marsepein, dwz, je rolt je fondant of marsepein uit en drukt er met een uitsteker een rondje of figuurtje uit. Deze 'plak' je dan op je cupcake. Glaceren is iets heel anders, je doet dit met vloeibare 'icing'. Dan dip je je cupcake in het glazuur.
Kortom, wat wil je gaan doen?

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 11:18

Oeh, dat glaceren klinkt ook leuk!!

Dan kun je er ook van die confetti-dingetjes op strooien!

Heb die nu ook in huis (in zo'n glazen potje van Dr.Oetker) maar het lijkt me echt een monnikenwerk om die dingen 1 voor 1 met iets (? botercreme? water?) vast te moeten plakken op het fondant,....

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 11:19

ik heb nog een vraagje ik ga zo een taart maken de biscuit moet op 180 graden, moet de oven dan eerst op 130 graden en dan langzaam opbouwen??

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 11:24

Er bestaat ook vloeibare fondant, dat is wat er over een roze koek zit bijvoorbeeld ;)

Mar__
Berichten: 6656
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 11:30

Dat vloeibare vind ik niet echt lekker en mij lukte dat niet netjes op die cakejes... :=

Cabelona

Berichten: 1770
Geregistreerd: 29-10-08

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 11:36

In Londen had je zo'n cup-cake winkeltje. Dat glazuur van die cup-cakes was zo lekker, weet helaas nog steeds niet wat het precies was. Het was in elk geval heel dik en kleurrijk (en o zo lekker).

Zoefff

Berichten: 2232
Geregistreerd: 10-02-09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 11:42

van de week bij de bakker ook erg leuke cupcakes gezien, die hadden de toef van denk botercreme of iets, daarna met chocola gegoten en daar pareltjes op gedaan. Zag er ook errug lekker uit :)

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 12:14

Zoefff schreef:
van de week bij de bakker ook erg leuke cupcakes gezien, die hadden de toef van denk botercreme of iets, daarna met chocola gegoten en daar pareltjes op gedaan. Zag er ook errug lekker uit :)


Net als een softijsje met choco-dip dan! :9

Oke, zonder de pareltjes,.. :+

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 12:20

bambietje schreef:
ik heb nog een vraagje ik ga zo een taart maken de biscuit moet op 180 graden, moet de oven dan eerst op 130 graden en dan langzaam opbouwen??

Ik zet de oven meteen op 175 graden. 10 minuten voorverwarmen en dan meteen erin,
Heb nog nooit met opbouw gedaan en ze lukken altijd goed :j

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 14:36

ik bak ook altijd zonder opbouw, ik zet hem op 160 graden :)

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 14:54

Nou heb ik ook nog een vraag.
OP de funcakes biscuit staan de maten op de verpakking ( wat je dus nodig hebt), maar deze zijn anders dan de bij de tabellen op DLT.
Welke houden jullie meestal aan? Die van DLT of die van de verpakking?
Ik vind er best een verschil inzitten :j

Zonnetje81
Berichten: 19827
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 14:56

Ik van funcakes.

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 15:08


Bloempjeh_

Berichten: 1641
Geregistreerd: 30-10-09
Woonplaats: Merksplas

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 18:10

Ik heb wel eens die zakjes van Dr Oetker (lekker lui). Vond ze heel lekker hoor. Gewoon dippen met de cupcake. Daarvoor probeerde ik altijd te smeren, maar dat is niet zo handig.
Afbeelding

Prachtige taarten komen weer voorbij. Ook weer leuke cc!
Zoekend76, noem jij dat mislukt?! Die taart ziet er toch super mooi uit..

Deze heb ik gisteren gemaakt onder het motto 'de liefde van de man gaat door de maag'
Afbeelding
Ik wou eigenlijk een hele rand met roosjes maken, maar vond het zo sober toch mooier. De roosjes waren niet allemaal goed gelukt, maar het was de eerste keer.
Verder was het eigenlijk een simpel taartje.. Wou gewoon even kijken of mijn gezinsleden marsepein nu echt lekkerder vinden :)

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 18:13

dank je wel allemaal voor de complimenten :o
ben wel goed geweest in het verdoezelen van de mislukkingen en een foto is geduldig ;)
ik vind het trouwens wel lastig om goede foto's te maken, meestal staan ze er een beetje misvormd op, of half of scheef...

iik hou ook altijd de verhoudingen van de verpakking aan, en ook hier geen opbouw

ik ga morgen ook 40 petit fourtjes maken met vloeibaar fondant, ben erg benieuwd ook mijn eerste keer. zal laten weten hoe het ging

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 21:51

eindelijk was vandaag mijn biscuit cake gelukt *\o/* *\o/* *\o/*

alleen het ging mis met de fondant -O- ,
de fondant met iets te harde fondant gemengt, heel lang gekneed maar het brokkelde zo uit elkaar.. :\

gelukkig was de cake goed, alleen wie weet nou echt een lekkere vulling? bij mij smaakt de botercreme ook niet lekker :?

milou123

Berichten: 7674
Geregistreerd: 16-05-06

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:06

Ik vind de frambozenmouse goddelijk. <3

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:10

Mona kwarktaart aardbei, of kwarktaart citroen :9 . Of slagroom met bokkenpootjes :9 .

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:13

Ik vind de botercreme van Funcakes echt heerlijk met aardbeien(jam) of witte chocolade :j
En net als Rinske de mona kwarktaart aardbei
Laatst bijgewerkt door IngridB op 30-06-11 22:13, in het totaal 1 keer bewerkt

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:13

mona kwarktaart is dat dan uit een beker zegmaar als toetje?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:14

Ja, dat is die uit een beker. En ik vind botercreme ook HEEEEEEL lekker trouwens, wel die van funcakes :9 . Met wat koffiepoeder, zodat je mokkacreme krijgt *kwijlt*.

Frensie

Berichten: 1319
Geregistreerd: 31-01-10
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:14

Er is zoveel lekker! Ik heb net twee chocoladebiscuits gebakken en die ga ik morgen vullen met monchouvulling en vlaaivulling (eentje kersen en eentje aardbeien). Nu nog wat cupcakes aan het bakken, ruikt zo lekker in huis nu!! :Y)

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:16

Rinske schreef:
Ja, dat is die uit een beker. En ik vind botercreme ook HEEEEEEL lekker trouwens, wel die van funcakes :9 . Met wat koffiepoeder, zodat je mokkacreme krijgt *kwijlt*.


en hoeveel doe je dan tussen een gewone taart van 24 cm?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-11 22:17

Van wat? Mona of botercreme?