Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:12

hij is wel erg gaaf geworden rinske!!

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:12

Sinelia schreef:
benangelique schreef:
Ja yvon, jij moet! Leuk!


Oke... Ik mag van hubbie ook.. Dus gezellie!

*\o/* *\o/* *\o/*

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:15

Gaaf rins! Kan je de oren nog aanpassen of laat je het lekker zo?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:17

Geweldig Rinske, knap gemaakt hoor _/-\o_

Magnificent ik vind jou vierkante stapel ook erg gaaf :j

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:17

Nee, ik laat hem maar zo denk ik. Oren zijn sowieso al een stuk ingezakt, dus ik vrees dat het niet goed gaat komen als ik daar nu nog aan ga knutselen.

Dank dank allemaal :) .

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:21

Lindas2 schreef:
IngridB schreef:
Lijkt me super lekker :P . Moet ik deze in de koelkast bewaren of buiten de koelkast?


Kan allebei. In de koelkast wordt de caramel harder. Buiten de koelkast blijft de karamel aanzienlijk zachter.

Nog een , misschien wel hele domme (blonde), vraag :D
Als ik het deeg maak en doe dit in het bakblik, moet ik dan ook de rand bekleden hiermee of alleen de bodem?
Heb nu wel de rand een stukje gedaan ( dacht zelf dat het toch wel moest :j ), maar wat is dat spul bros zeg :?
of had ik het pas helemaal op het einde eruit 'mogen' halen? Was benieuwd of ik het eruit kreeg := .
De vulling leek super lekker (was tie ook hoor ;) ) maar ik had een verkeerd pannetje gepakt, dus tijdens het koken
en roeren begon de bodem aan te branden en ineens dreven er allemaal bruine stukjes door de heerlijk ruikende
vulling |o . Morgen poging 2 :D

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:36

Wauw Rinske, je hebt je zelf overtroffen, ik vind hem geweldig!! *\o/*

Ook de Hawaitaart is geweldig +:)+

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:51

Wauww rinske echt super tof.
Nou mijn opdrachten lopen eerlijk gezegd nu wel al beter kennissen van mijn moeder willen een taart voor hun moeder zo een als die bloemen taart.
Kennissen van mij zijn binnenkort 12,5 jaar getrouwd en willen graag een grote vierkante taart van 30 bij 30 en die vrouw zo zeg maar welk bakblik je wilt en heb een mooi pme bakblik gevonden ja is goed zei ze alsjeblieft hier is die 30 euro voor het bakblik en de taart wel gewoon tellen he
dus ben nu heel blij

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 22:57

Dat is wel een groot bakblik, in mijn oventje kan de 25x25cm maar net in, en dan tikt ie al elke tegen tegen de zijkant aan := . De wondermold kan er ook niet in met voet, en ook niet zonder voet met dat steeltje erin. Ik wil dus een grotere oven. Maar ja, dat betekent eigenlijk dat de keuken verbouwd moet worden, en daar hebben we dan weer geen centen voor op het moment := .

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 23:04

hihi een grotere oven..heb je geen plek voor een oven in een los kastje? bij de ikea hebbe ze zulke lossen kasten..

wat ik een nadeel vind van die grote blikken is dat je echt wel veel meer beslag erin moet doen...ik bedoel meer dan op het pak staat...ze rijzen namelijk minder dan de kleinere vormen...
die hawai taart is een 30 en ik had iets meer dan voor 30 gedaan...15 minuten gemixt en normaal is dat meeeer dan voldoende maar ik krijg die grote nooit mooi hoog...nu kwam het voor die hawai taart wel mooi uit en heb de bolle kant boven gehouden als doende " eilandje"

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 23:07

Rinske, weet je zeker dat dat zwijn wel een taart is???
Hij is gááf!!!!

*kruipt weer terug in meeleeshoek, i.v.m. gebrek aan bak-inspiratie*

wishmelucky

Berichten: 429
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: W-vl

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 23:32

Wauw knap is tie wel hoor, dat everzwijn ! Mijn complimenten !

Ook de hawaitaart is leuk gedaan...

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 23:39

Ooooh ik heb me toch mooie taarten gevonden, echt wat voor mij :o . Heb meteen inspiratie voor de valentijnsworkshop +:)+ :D .

Ik zal even een fotootje zoeken.

Frits is echt een taart ja, hihi. Ik vond hem ook echt SUPER leuk om te maken, heerlijk dat schilderen!

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-12 23:57

Tja had de keuze een bakkamertje te maken en heb een oven van 60 cm breed en die draait niet rond dus daar past die zo wie zo in

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 00:16

IngridB schreef:
Nog een , misschien wel hele domme (blonde), vraag :D
Als ik het deeg maak en doe dit in het bakblik, moet ik dan ook de rand bekleden hiermee of alleen de bodem?
Heb nu wel de rand een stukje gedaan ( dacht zelf dat het toch wel moest :j ), maar wat is dat spul bros zeg :?
of had ik het pas helemaal op het einde eruit 'mogen' halen? Was benieuwd of ik het eruit kreeg := .
De vulling leek super lekker (was tie ook hoor ;) ) maar ik had een verkeerd pannetje gepakt, dus tijdens het koken
en roeren begon de bodem aan te branden en ineens dreven er allemaal bruine stukjes door de heerlijk ruikende
vulling |o . Morgen poging 2 :D


Je kan het beste de bodem maken in een blik/ ovenschaal die je voorlopig niet nodig hebt ;). Ik doe altijd alleen de bodem. Je ziet dan later aan de zijkant mooi de lagen.
Men neemt een flink stuk bakpapier, dat leg je erin (beetje in de hoeken frotten). Daar doe je dan de bodem op, en laat je hier ook gewoon in afkoelen.
Als het koud is maak je de caramel en die mik je er gewoon overheen :). Daarna hetzelfde voor de chocolade. Als alles dan koud is kan je het hele spul gewoon aan het bakpapier optillen uit de vorm. Openvouwen en snijden maar :D.

Dat heb ik inderdaad ook wel eens gehad! := Blijven roeren is erg van belang. Zorg dat je garde ook echt de randen onderin pakt. Het duurt ongeveer een kwartier voor de caramel goed is dus goeie training voor de armspieren :P. Succes!!

tassie73

Berichten: 744
Geregistreerd: 16-02-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 08:24

oooooo gaaaaaf zeg dat everzwijn. Superknap gedaan _/-\o_

melissa_b
Berichten: 1390
Geregistreerd: 28-04-06

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 12:15

Hallo,

Wat gaan jullie snel!
Heeft een van jullie ervaring met het bakblik voor de cake pops van tell sell?

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 12:52

link?

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 12:53

hmz, even gegoogled en volgens mij is het gewoon een dichte bakpan? je maakt je pops dus enkel van biscuitdeeg en mengt dit niet met botercreme?

melissa_b
Berichten: 1390
Geregistreerd: 28-04-06

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 13:01

Ja inderdaad, zonder botercreme..

hhmm niet over nagedacht, dan zal het wel heel droog smaken

magnificent
Berichten: 209
Geregistreerd: 12-05-09
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 13:08

@Rinske, Frits het everzwijn is echt über!!! Die stoere militairen gaan 'm echt geweldig vinden. En TinkerTom die hawaïtaart is zo vrolijk, net wat je nodig hebt met dit snert weer.

Sinelia, superleuk dat je zo'n lange rit ervoor over hebt om de stapeltaart workshop te komen volgen. Ik kijk er ook echt naar uit, de bokkers workshop :D :D :D

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 13:09

ik vind de botercreme het nu juist zo lekker maken!

heb je nog meer aanmeldingen van bokkers al? of zjin we met z'n tweetjes tot nu toe? ach, het is nog 2 maanden haha

magnificent
Berichten: 209
Geregistreerd: 12-05-09
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 13:15

Hahaha, op dit moment alleen jullie twee, maar ik heb goede hoop, als Sinelia er een rit van twee uur voor over heeft om naar Amsterdam te komen dan volgen er vast wel meer. ;)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 14:24

Rinske schreef:
30 militairen, die eten voor 2 hè :') _O- ?


Haha! Nou ze kunnen zich lekker uitleven! Hoe is het gegaan met wegbrengen?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-12 14:36

Lindas2 schreef:
IngridB schreef:
Nog een , misschien wel hele domme (blonde), vraag :D
Als ik het deeg maak en doe dit in het bakblik, moet ik dan ook de rand bekleden hiermee of alleen de bodem?
Heb nu wel de rand een stukje gedaan ( dacht zelf dat het toch wel moest :j ), maar wat is dat spul bros zeg :?
of had ik het pas helemaal op het einde eruit 'mogen' halen? Was benieuwd of ik het eruit kreeg := .
De vulling leek super lekker (was tie ook hoor ;) ) maar ik had een verkeerd pannetje gepakt, dus tijdens het koken
en roeren begon de bodem aan te branden en ineens dreven er allemaal bruine stukjes door de heerlijk ruikende
vulling |o . Morgen poging 2 :D


Je kan het beste de bodem maken in een blik/ ovenschaal die je voorlopig niet nodig hebt ;). Ik doe altijd alleen de bodem. Je ziet dan later aan de zijkant mooi de lagen.
Men neemt een flink stuk bakpapier, dat leg je erin (beetje in de hoeken frotten). Daar doe je dan de bodem op, en laat je hier ook gewoon in afkoelen.
Als het koud is maak je de caramel en die mik je er gewoon overheen :). Daarna hetzelfde voor de chocolade. Als alles dan koud is kan je het hele spul gewoon aan het bakpapier optillen uit de vorm. Openvouwen en snijden maar :D.

Dat heb ik inderdaad ook wel eens gehad! := Blijven roeren is erg van belang. Zorg dat je garde ook echt de randen onderin pakt. Het duurt ongeveer een kwartier voor de caramel goed is dus goeie training voor de armspieren :P. Succes!!

Poging twee staat in de oven dus ga zo met de caramelsaus beginnen :D Hopen dat het nu wel gaat lukken :j