Taarten decoreren XIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:18

MM, denk dat de laatste combi mooier is :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:19

Kinke schreef:
Mayo, royal icing smeer je over het stencil heen met bijvoorbeeld een paletmes.

Hmm oké thank. Binnenkort maar eens de diverse manieren uitproberen :)

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:19

sorry heb ene vraagje
wat vragen jullie voor een drie lagen taart(stapeltaart)
thema 3d bumba met vulling aarbei en geleroom??

xxx

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:20

Dat is natuurlijk afhankelijk van de maten van de taart en of het verse aarbeien met slagroom moeten zijn of bavaroise of jam etc etc

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:20

MamaMiesje schreef:
Guttegut...ik krijg het misschien nog druk :=
Net weer een mailtje over een prinsessentaart...voor 30 personen... :')


Een boltaartje (princes) op een mooie balroom vloer?

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:21

het is zeg maar 26 grootste laag en dan kleiner. en het is aarbeien botercreme met jam en geleroom

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:26

Dus 3 lagen vulling? Of doe je de créme en jam op elkaar?

Heel eerlijk is het ook afhankelijk van de kwaliteit die je levert. Als je nog niet zo goed/mooi/strak kan werken vind ik dat je je prijzen daarop moet aanpassen.

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:28

nee jam doe ik op de creme

en mij kwaliteit is dit
Afbeelding
Afbeelding

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:37

Ik ken je taarten, ook je eerdere :) Dat is een andere kwaliteit dan bijvoorbeeld Jaime, Ashley, MamaMiesje, LGK etc maken, dus je kan (maar dat is mijn persoonlijke mening) jouw gewenste prijzen niet met die van hun vergelijken.

Ik zou voor vreemden nog niet in opdracht werken en vooral voor bekenden lekker blijven oefenen, eventueel voor een onkostenvergoeding of een paar euro extra :)

Maar dat is puur mijn mening die ik even eerlijk ventileer :)

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:42

Het is niet voor een onbekende. maar voor een vriendin voor mij..

Zonnetje81
Berichten: 19827
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:47

Kostprijs met een kleine vergoeding erop? Heeft ze het zelf gevraagd als opdracht?

Zonnetje81
Berichten: 19827
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:50

Wat ik me afvroeg, wordt jullie botercreme hard met de FC mix? Ik lees altijd over opstijven maar die van mij is niet echt hard te noemen.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:55

Ik gebruik de mix van ik dacht Zeelandia. Opstijven bedoelen ze mijn inziens mee het opstijven door het een tijd in de koelkast te zetten :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:55

Chantaltje23 schreef:
Het is niet voor een onbekende. maar voor een vriendin voor mij..

Als ze er zelf om gevraagd heeft, zou ik een onkostenvergoeding en een beetje voor rekenen :)

Zonnetje81
Berichten: 19827
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:58

Mayo schreef:
Ik gebruik de mix van ik dacht Zeelandia. Opstijven bedoelen ze mijn inziens mee het opstijven door het een tijd in de koelkast te zetten :)


Ja alleen vraag ik me dus af hoe 'hard' die van jullie is haha. Die van mij is gewoon smeerbaar en wordt niet hard of ook maar enigzins hard. Je ziet ooit van die toefjes op cake een soort creme maar die zijn wel harder/steviger. Wat is dat dan? Ook botercreme?

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 15:59

Zonnetje81 schreef:
Kostprijs met een kleine vergoeding erop? Heeft ze het zelf gevraagd als opdracht?

ja heb ze zelf gevraagd

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 16:07

Zonnetje81 schreef:
Mayo schreef:
Ik gebruik de mix van ik dacht Zeelandia. Opstijven bedoelen ze mijn inziens mee het opstijven door het een tijd in de koelkast te zetten :)


Ja alleen vraag ik me dus af hoe 'hard' die van jullie is haha. Die van mij is gewoon smeerbaar en wordt niet hard of ook maar enigzins hard. Je ziet ooit van die toefjes op cake een soort creme maar die zijn wel harder/steviger. Wat is dat dan? Ook botercreme?

Die van mij word in de koelkast na een tijd écht weer boterhard. Laat je de mix lang genoeg indikken voordat je er boter aan toevoegd? Verhoudingen kloppen? Gebruik je ongezouten roomboter?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 16:09

*Gaat straks maar eens 24 witte buikjes en snaveltjes maken. En 48 oogjes en voetjes :') *

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 16:19

En dan zet je zoontje straks de tv aan op Nickelodeon en dan zie je als eerste de pinguins van Madagascar voorbij komen zeker :')
*ziet het al voor zich hoe MM doordraait bij de aanblik van nóg meer pinguins* _O-

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 16:21

MamaMiesje schreef:
*Gaat straks maar eens 24 witte buikjes en snaveltjes maken. En 48 oogjes en voetjes :') *


_O- _/-\o_

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 16:45

die van mij wordt altijd "crusty" aan de buitenkant (koelkast of niet). Dat komt omdat ik niet de bc-mix gebruik, maar zelf mijn bc maak. Is fijn met afsmeren en ook heel strak en strak te krijgen (in de US gebruiken ze deze bc om de taart mee af te werken). En ik kan er ook rozen mee maken en het gebruiken ipv icing (alleen niet als lijm dan).

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 16:50

Britt schreef:
En dan zet je zoontje straks de tv aan op Nickelodeon en dan zie je als eerste de pinguins van Madagascar voorbij komen zeker :')
*ziet het al voor zich hoe MM doordraait bij de aanblik van nóg meer pinguins* _O-

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!
Afbeelding

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 16:55

:')

Prakkie, welk recept gebruik jij?

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 17:20

ik gebruik het volgende recept:

-80 gram roomboter (ongezouten)
-80 gram crisco
-1 theelepel vloeibare smaakstof (ik gebruik vanille, maar je kan natuurlijk allerlei smaakjes toevoegen)
-4 eetlepels melk (met warme dagen iets minder. is het heel koud, gebruik ik iets meer. Dit is voor de smeerbaarheid van de bc)
-450 gram poedersuiker
-1 eetlepel eiwitpoeder

-Crisco en boter mixen tot 1 geheel.
-smaakstof erbij
-poedersuiker + eiwitpoeder beetje bij beetje erbij doen (terwijl je mixt)
-tussendoor de melk erbij doen (als het droog wordt).

Ik ben zelf heel lui en wil snel klaar zijn (en ik weet hoeveel melk ik erbij moet doen :-)), doe ik eerst de boter en crisco heel kort mixen, dan doe ik melk, smaakstof, poedersuiker en eiwitpoeder erbij. Dan doe ik -HEEL BELANGRIJK- een theedoek om de bovenkant van mixer (tegen het stuiven) en mix ik in 1 keer alles door. Kost me zo nog wat minder tijd en ik vind hem lekkerder dan de bc-mix (maar das persoonlijk).

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-11 17:38

Heb hem gelijk opgeslagen, thnx!