Bitterballen geef ik niks om Mijn vleeszondes zijn tot nu toe: als we pannenkoeken eten 1 pannenkoek met ham, tot nu toe 1x carpaccio bij mijn lievelingsrestaurant en 1x een broodje rosbief Zo lang het nog op één hand te tellen is
Ik heb de laatste tijd echt veel trek in kapucijners, heeft iemand hier een lekke receptje bij dat ik eens kan uitproberen?
Oh en we hebben echt super veel walnoten uit de boom dit jaar, wat kan ik daar mee doen? Ik eet ze normaal gewoon zo maar wie weet is er iets mee te maken.
Gewoon 'grote stukken'. Dan heeft het nog wel wat 'bite'.
8nnemiek
Berichten: 45266
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 13-10-13 21:17
Walnoten kun je ook laten persen. Veel werk, maar dan heb je voor de rest van t jaar walnotenolie als je genoeg noten hebt heel erg gezond! Mijn tante doet dat ook. Ze doen de noten eerst uit de dop halen en laten drogen, dan worden ze bij een bedrijf gebrand en geperst en in flesjes gedaan.
minikatje
Berichten: 8965
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland
Geplaatst: 13-10-13 21:18
walnotenolie? klinkt wel erg goed, jammer genoeg heb ik geen walnotenbomen.
even vraagje aan de mensen die wel eens tempeh eten... of geprobeerd hebben, ik heb de afgelopen tijd weer een paar pogingen gedaan , maar zijn er meer mensen die er misselijk van worden
op verschillende manieren phor, maar meestal wel lang gemarineerd en vrij crispy gebakken ... een keer met een ketjap marinade , een keer met een gember gebaseerde marinade en iets met chili
weet ook niet of het nu de textuur was, of het spul zelf zeg maar
Ik krijg het ook niet lekker, vind het van de toko heerlijk maar zelf lukt het mij niet, het líjkt er niet eens op... (Maar ik heb de moed nog niet opgegeven, tofu duurde ook even... Maar het staat wel even op pauze, yek...)
Yucca
Berichten: 4907
Geregistreerd: 06-09-05
Geplaatst: 14-10-13 14:46
chimello schreef:
Oh en we hebben echt super veel walnoten uit de boom dit jaar, wat kan ik daar mee doen? Ik eet ze normaal gewoon zo maar wie weet is er iets mee te maken.
Lekker laten badderen in een badje van gesmolten suiker: karameliseren dus. Echt super lekker!
Turdus, das het ergste, twas kwa smaak best okay gelukt, maar na een paar stukjes echt misselijk... heb ik nu 4 kee rgehad denk ik, heb het maar weer opgegeven voorlopig... nu wel nog twee bakjes silken tofu staan waar ik tofu in het algemeen nog een kans wil geven ... als ik het nu niet lekker krijg van smaak en textuur, dan komt dat er ook gewoon niet meer in
mmm...ik vind het "kaal" helemaal niet te eten, dan ben ik met 1 klein blokje al misselijk... ik denk dta het gewoon niet mijn ding is/word... heb het nu door de jaren heen al zo vaak geprobeerd en nog steeds niet overtuigd + misselijk...gewoon lekker niet meer in huis halen... dan nu nog de laatste kansen voor tofu...2 verpakkingen staan , als ik na die twee pakjes(is 2 of 3 keer van eten per pakje, vriend wil niet ) het ook nog niet weg krijg, ben ik er klaar mee
dus succesrecepten met tofu voor het marineren etc , kom maar door..
Manou
Berichten: 3400
Geregistreerd: 30-05-04
Geplaatst: 15-10-13 11:30
Ik volg het even niet, zoek je nou recepten voor tempeh of voor tofu? Tempeh vind ik ook niet echt lekker, laatste keer dat ik het at vond ik het bitter. Tofu doe ik nog wel eens heel fijn gesneden in gerecht met bijvoorbeeld een woksaus of een dergelijke saus. Voor silken tofu zijn in de veganistische hoek veel toepassing, het is in Nederland minder bekend, maar ik weet dat bijvoorbeeld veganistische sites/kookboeken uit Amerika het nog al eens in recepten gebruiken.
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 15-10-13 12:37
tofu recepten... probleem is, ik heb er al zo veel mee geprobeert, van scrambled tofu tot een dag lang uit laten lekker met gewicht er boven op, daarna uren marineren en crispy bakken , in curries etc, maar het blijft gewoon vreemd spul. ik heb het nu twee keer eetbaar gekregen, maar echt kapot er van ben ik nog steeds niet ...
vegan with a vengeance boeken etc ook al goed door gespit en geprobeerd... snap eigenlijk ook niet waarom ik het nog probeer maar goed, iets met "niet van opgeven weten "denk ik
dus succesrecepten met tofu, kom maar op...dan geef ik het nog een gooi
Sharani
Berichten: 4756
Geregistreerd: 23-03-07
Woonplaats: Fryslân
Geplaatst: 15-10-13 20:30
Ik vind het in mijn spitskool gerecht wel eetbaar, maar laat er dan wel alle trucs op los die je al noemde en denk dat de overdosis satésaus het vooral eetbaar maakt. Ik blijf het ook een lastig goedje vinden om smakelijk te maken.