Leuk, thanks voor de tips! Denk dat ik voor falafel of vegan kaas ga! Is die gewoon bij de supermarkt te krijgen? Wil een couscous salade maken, daarpast dat wel lekker bij! En Avocado is natuurlijk altijd goed! Dat kan ik dag en nacht wel eten!
batje
Berichten: 10585
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 29-03-17 21:46
Ik gebruik Hummus ipv kaas op pizza etc. Echt ontzettend lekker. Eigenlijk lekkerder dan kaas
Lidl heeft soms aanbiedingen Net als de Aldi. De goedkoopste zijn gewoon eentje met een rasp en zeef, horror als je een hekel hebt aan afwassen (en in de vaatwasser wordt die zeef niet schoon) maar werkt verder als een zonnetje
mar_fay
Berichten: 2660
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.
Geplaatst: 30-03-17 01:11
Oh ik had wat duidelijker moeten zijn geloof ik. Ik heb gespaard :p en rond de 100€ is oké. Maar als ik de prijzen op sommige sites zie dan schrik ik me een hoedje. Dankjewel voor de ideeën alvast! Ga ik naar kijken.
Ja twingears enzo zijn vreselijk duur! Maar de niet-vaatwasservriendelijke zijn een stuk goedkoper. Die van mij kostte 69 euro (en is laatst overleden omdat ik er teveel groenten te hard tegelijk in duwde )
Echte slowjuicers schijnen helemaal niet zo veel beter te zijn dan gewone sapcentrifuges, dus ik zou gewoon wat reviews lezen op kieskeurig ofzo. Ik heb zelf een super goedkope van de action en dat ding werkt ook best goed voor dat geld
Ik heb voor lunch een gepofte zoete aardappel mee met een half blikje mais, erwtjes, kerstomaatjes en hummus. Lekker! Je kunt thuis 's morgens in de magnetron de aardappel poffen en in zilverfolie blijft hij erna lang warm.
Picassox
Berichten: 10678
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Arnhem
Geplaatst: 30-03-17 14:03
Oeh, dat klinkt goed poes! Ik heb ook nog zoete aardappel liggen, dus wie weet kan ik dat ook maken!
Ik had vandaag ook een lekkere vegan lunch mee (gewoon koud):
2 maistortilla's besmeerd met tomatenpuree, wat plakjes courgette erop, een paar kastanjechampignons en cherry tomaatjes en bestrooid met een beetje oregano. Even in de oven en je hebt het idee dat je pizza zit te eten, echt heel lekker!
Er is zoveel lekkers vegan te maken als lunch, favoriet blijven toch wel speltpita's met falafel en sla, pastasalade met advocadosaus en appelcrumble met havermout!
Als ik tijd heb wel! Dan maak ik zelf falafel met een recept uit The Green Happiness.
Ik had gisteren zo'n kookvideo gezien via VivaLaVegas Facebook. Waren 'kipnuggets' van tofu met nachocrunch aan de buitenkant. Laat ik nou net nog een beetje tofu en een paar maisnacho's over hebben, dus die ga ik vanavond proberen te maken!
Ik hou heel veel van dieren, noem mezelf een dierenliefhebber en ben ook hypocriet genoeg om wel dierlijke producten te nuttigen. Een stuk minder en ik probeer volledig over te stappen naar vega, maar niet zo snel als zou kunnen. Denk dat het voor een groot deel te maken heeft met het feit dat je jezelf distantieert van wat er gebeurt met dieren voordat ze op je bord terecht komen. Als je een koe aait die in een weiland staat maak je dat voor jezelf compleet los van het stuk vlees dat je 's avonds weer eet.
Dat komt ook voor een groot deel door de industrie, die er alles aan doet om dieren te dehumaniseren en de associatie tussen het lieve knuffelige dier en het stukje vlees op je bord zo klein mogelijk te maken. Als je eenmaal 'woke' bent kan je die twee niet meer los van elkaar zien, en ik denk dat dat het punt is waarop mensen vega worden of besluiten alleen nog maar vlees te kopen waar ze de herkomst van kennen en waarvan ze weten dat het dier'vriendelijk' is (zoals bij mij). Een stukje gehakt gooi je zo in je mandje, daar gaat geen proces aan vooraf en je denkt er niet bij na.
Selka
Berichten: 8460
Geregistreerd: 15-10-09
Geplaatst: 30-03-17 16:44
Heel erg lastig. Ik denk namelijk dat het eten van dierlijke producten dusdanig geïndoctrineerd is dat het erg lastig is daar van vrij te komen. Als ik kijk naar vriend, mega dierenvriend maar eet wel vlees. Nu dankzij mijn gewoontes verandert hij ook steeds meer. Mensen weten niet beter en zijn er echt van overtuigd dat je doodgaat zonder deze producten.
Ik denk dat het hypothetisch gezien wel kan, maat niet op de schaal dat er nu dierlijke producten genuttigd worden. En daar wik ik dus ook niet aan bijdragen.