Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:06

Heb met de laatste taart voor het eerst met ganache gewerkt maar kan nog niet zeggen dat ik om ben.
Tot nu toe vind ik bc fijner.
Iedereen vond m erg mooi en vooral heerlijk. Hij is tot de laatste kruimel op gegaan.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:15

Nou...de opdracht gaat wel door..tenminste...ze gaat het volgende week maandag overmaken ('t is voor woensdag). Ze laat alles automatisch afschrijven en eventuele internet transacties doet haar man, ze hebben maar 1 calculator en die heeft hij omdat dat ding thuis zoekraakt....en haar man is de hele week weg voor z'n werk. Die is er pas maandag weer.
Nou ja...ze regelt het maar, en als ik het dinsdag niet heb dan begin ik er niet aan.

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:22

Wat een vreemd verhaal Kinke,...
Dan kan het toch al op vrijdagavond of zaterdag op je rekening staan?
Ik vind dat je nog coulant bent om op dinsdag nog te beginnen aan een opdracht die de volgende dag klaar moet zijn.
Wat heb je toch een rare snuiters rondlopen!

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:24

Slim Kinke.
Ik heb ook van wat ik gemaakt het tot nu toe tot aan de onderkant gesmeerd, ook met bc, als je direct daarna de restjes weghaalt blijft het best netjes :j

Vandaag zijn zowel ik als vriendlief aan het knutselen geweest, zie hier het resultaat:

Walnotenrotsjes door vriendlief <3
Afbeelding

Mislukt biscuit (lees, stuk uit vorm) en gesmolten choco :9
Afbeelding

Proeftasje voor over 2 maanden, eerste keer met en 'vorm' gewerkt, geprobeerd uit losse hand even een 'patchwork achtig iets' te
maken, geen succes zoals je ziet :') Moet ook ff silverdust of iets halen voor de knip. Gevuld met bokkenpootjes vulling.

Afbeelding

Detail afgedust met glimdust:
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door S_in_Balance op 09-07-12 14:27, in het totaal 2 keer bewerkt

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:24

Haar man kan toch ook wat overmaken in naam van haar? Daarnaast kan je best ook eens de bank binnen lopen. Die helpen je graag :j Vind het ook apart.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:27

Tip voor patchwork effect: gebruik een geodriehoek, dan krijg je rechte lijnen en kun je ze even ver uit elkaar maken.

123468086
Berichten: 6612
Geregistreerd: 06-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:44

Hoi taartenbakkers!

Sorry dat ik zomaar kom binnenvallen maar ik ben al tijdje stille meelezer en mijn eerste Biscuit staat nu in de oven.. :D
Mijn vraag is of je ganache en botercreme een tijdje kunt bewaren alvorens je er de taart mee bewerkt, hoelang dit kan en waarin. Ik wil hem namelijk morgen gaan vullen/decoreren en lijkt me handig als ik alles klaar heb voor morgen :)

Alvast bedankt voor het antwoorden! :)
Laatst bijgewerkt door 123468086 op 09-07-12 14:47, in het totaal 1 keer bewerkt

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:47

geen idee, blijkbaar zijn wij creatiever in het bedenken van oplossingen dan zij is ;)

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:47

Je kunt alles bewaren in de koelkast maar het word wel hard in de koelkast dus haal het er op tijd uit ;)
Gewoon in een bakje doen folie er over heen of gewoon een deksel op.
Kun je meerdere dagen goed houden :j

123468086
Berichten: 6612
Geregistreerd: 06-07-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:48

@Branka16: Dankjewel! Hoelang duurt het ongeveer voordat het hard word? Kan ik het er rond 17:00 inzetten en morgen rond 09:30 uithalen zonder dat het onbruikbaar word?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:52

Ganache gewoon even in de magnetron zetten, dan is ie zo weer bruikbaar. Maar als je ganache gebruikt kun je hem ook gewoon afgedekt op het aanrecht laten staan, dat hoeft niet in de koelkast.

123468086
Berichten: 6612
Geregistreerd: 06-07-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 14:55

Oke bedankt! Waar bokt al niet goed voor is :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 15:05

Rinske schreef:
Ik smeer wel tot de onderkant af, nooit problemen mee gehad. Maar ik maak er ook niet zo'nrommeltje van :P .
Da's dan wel met ganache, dat is wat handiger, want dat hardt natuurlijk uit.

Ik bedoel met smeersels wat smeerbaar blijft :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 15:09

MssMaris schreef:
Slim Kinke.
Ik heb ook van wat ik gemaakt het tot nu toe tot aan de onderkant gesmeerd, ook met bc, als je direct daarna de restjes weghaalt blijft het best netjes :j

Ik heb ook 2 redenen opgegeven waarom je het vrij 'moet' houden. Vaak smeer je iets naar beneden uit bij het gladwrijven bij het bekleden. Als je dan de afgesneden rand marsepein of fondant bekijkt zitten daar vaak restjes op. Die moet je er allemaal afhalen wil je je marsepein/fondant nog bruikbaar houden, want dat kan makkelijk bederven met een mengsel van BC of wat dan ook..

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 15:14

Ja begrijp ik, is zeker waar. Het was ook niet vervelend bedoelt hoor, mocht het zo overgekomen zijn.
Ik doelde inderdaad vooral op het taart karton eronder.

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 15:41

Nou, eindelijk hoor! Mijn 1e eigengemaakte biscuit bekleed met fondant ;)
Afbeelding

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 15:44

Ziet er netjes uit voor de 1e keer :D

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 15:52

Ik vind em ook heel netjes voor de 1e keer :j

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 15:58

Heel erg bedankt, ben er ook erg trots op!
Ik heb de rode Icing van WIlton gebruikt
& de cutters van WIlton

MelissaV

Berichten: 3643
Geregistreerd: 31-05-09

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 16:06

Hallo allemaal,
Ik lees al een tijdje mee in jullie topic. Ik ben 15jr en bak ook heel graag taarten. Ik kan het allemaal nog niet zo goed.
Nou is mijn moeder 23 juli jarig en wordt dit de 22e gevierd. Ze is helemaal fan van Snoopy.
Wie van jullie zou hier iets mee kunnen qua taart voor 15 a 16 personen en wat kost dit?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 16:08

In de openingspost staat een lijst van mensen die in opdracht bakken.

san4nie
Berichten: 3640
Geregistreerd: 13-12-09
Woonplaats: Groningen

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 16:19

MssMaris: Zit onder het tasje een biscuit die je in een gewone cakevorm gebakken hebt? En heb je dit ook nog bijgesneden ofzo?
Heb tot nu toe alleen nog maar ronde taarten gemaakt, maar zoiets vind ik ook wel heel erg gaaf! :+

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 17:17

Maris, je tasje is erg leuk :D

Lovehorses, voor je 1e taart erg netjes :D

Zo, ik ga 'ontspannen' vanavond :D Ik ga cuppies bakken en mijn uiltjes-uitsteker en vintage-button-mold uitproberen <3 Cuppies raak ik wel weer kwijt :+ *morgenochtend fysio en 's middags paar bij mijn collega brengen onder het genot van een kopje thee :D *

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 17:58


S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-12 18:11

Thx :D

@san: ja, gewoon een ronde en dan snijden bijv. door de helft, of kleiner of groter, net wat je wil.
Dan vullen, op elkaar plakken de twee helften, evt. bijsnijden en voila!

Ik ga binnenkort nog een grote versie maken, kijken hoe dat gaat :j edit: ik zoek een tutorial o.d. van
dat patchwork maken maar zo heet het niet volgens mij? Google is not mij friend :Y)