Je hebt gezoete sojamelk en ongezoete sojamelk. En die eerste kun je beter niet mee koken nee die laatste is lastiger te vinden maar staat hier buiten de koeling bij de pakjes chocolademelk.
Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Niet van alpro soja, maar van een merk met een simpele verpakking, wit met blauwe tekst. Hier staat de helft van de sojamelk bij de gewone melk en de andere helft buiten de koeling. Was het even vergeten maar het is dan ook gek.. er staat wel duidelijk op dat het ongezoet is en bedoeld om in gerechten te gebruiken.
Ja, die verpakking komt me wel bekend voor! Dus zou goed kunnen dat ik die al te zoet vind... Of dat paps de versie heeft gepakt die niet geschikt is om in gerechten te gebruiken...
Ugh, wat ik nou toch net had. Ik proefde de kerrie soep van cup a soup, vergeten de verpakking te lezen. Ja hoor, had ik al wat gehad bedenk ik dat nog es.. Zit er kippenvet in!
Wat denken jullie van de Chinees? Heb al dagen trek in Chinese tomatensoep. Die kan je vega bestellen, maar ik ben zo bNg dat er vleesbouillon in wordt gebruikt..
Zelf maken? Heb laatst vego Chinees op, nou nee dat hoef ik niet meer hoor. Rauwe taugé, bleghhh
NatasjavE
Berichten: 30866
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt
Geplaatst: 05-05-12 07:22
UMayDream schreef:
Indd... Nergens voor nodig lijkt me, dat kippenvet.
Nee volslagen logisch. Kip en kerry gaan bijna altijd heel goed samen. Als ik zelf kerry soep maak dan maak ik dat altijd met een basis van kippenboullion. Bijna iedereen(lees bijna iedere niet vegetarier)maakt het zo. Juist in het vet van de kip zit heel veel smaak.
Je kan het natuurlijk ook met groente boullion maken,...maar dan smaakt het echt heel anders.
De discussie kaas is er ook een. Zal vast al eerder ter spraken gekomen zijn. Wel of geen stremsel is nog niet zo heel belangrijk vindt ik. Bedenk dat voor het produceren van melk jongen geboren moeten worden. 50% is mannetje en met 99% van die mannetjes loopt het niet goed af(op jonge leeftijd al)
Soyamelk, gezoet of ongezoet, ik krijg het niet weg.
Terwijl de kerrie good noodles wel vegetarisch zijn... Dus dan kan het blijkbaar wel? En trouwens, waarom zetten ze dat niet op de verpakking 'kip-kerriesoep?'
Dat is inderdaad nog niet eens zo'n slecht idee, eigenlijk...
_Nelleke_
Berichten: 8120
Geregistreerd: 02-11-07
Geplaatst: 05-05-12 11:16
Oh goed idee magrathea, en dan op basis van kokosmelk een roux maken, en dan aanvullen met een bouillon (misschien een surinaamse zoute bouillon, even bij de toko kijken hier) en dan met kerrie op smaak en dan zo'n geroosterde ananas erop. Lijkt me heel lekker.