Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 00:43

Haha, ik heb neit gekeken naar de prijs, je kreeg wel een enorme fles. (In ieder geval, in mijn ogen was het een grote fles. :P ) Maar heb je niet een voorraadje meegenomen uit Canada Yasmine? :P Waar proeft het trouwens naar, hoor de laatste tijd wel vaker mensen die lyrisch over maple syrup zijn. Valt het enigszins te vergelijken met appelstroop? (Snap dat het een andere smaak is maar de enige stroop die ik ken is appelstroop en schenkstroop. :P )

En pecannoten in karamel, HEMELS. Had me zusje gemaakt als borrelhapje met kerst.. aw men, om je vingers bij af te likken!

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-02-12 01:07

Het smaakt naar... maple. Ik weet niet hoe ik de smaak zou moeten omschrijven. Ik vind het iig heerlijk. Het is helemaal niet te vergelijken met appelsiroop. Ja, het is siroop, maar met een volledig andere smaak.

En ik heb er geen meegenomen omdat ik al 3 koffers bij me had die nét geen overgewicht hadden voor het vliegtuig. Daar stop je geen 1 liter flessen in :P

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 01:13

Hahaha, nee dan worden 1 liter flessen lastig. :P

En hmm, misschien maar eens zo'n fles kopen en kijken naar wat dingen die ik ermee kan doen. Wat tips misschien?

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-02-12 01:16

Maple wordt vaak gecombineerd met pecan noten. Maple-pecan cupcakes zijn erg lekker!

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 09:13

Cupcakes zijn inderdaad leuk geworden! Fijn dat het recept is toegevoegd.
Brownies met pecannoten is vast lekker Mara! Pecannoten met caramel ook trouwens.
Ik ga morgen kaneelmuffins met appel maken, als ze goed lukken zal ik het recept plaatsen als iemand dat leuk vindt.

Saskiaa_Jarig

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 10:39

Die kaneelmuffins klinken goed! :9

Het recept van de kersenyoghurttaart:

Ingrediënten
125gr + een beetje bloem
3 el suiker
zout
60gr koude boter in stukjes
1 eierdooier
boter voor het invetten
7 blaadjes gelatine
1 pot kersen (370ml staat in het recept, maar als het wat meer is, is dat wel lekker!)
750ml volle yoghurt
rasp van 1 onbespoten citroen
400ml slagroom
200gr morellen- of kersenjam
100gr lange vingers (hier had ik ook meer van gebruikt, ongeveer 150gr)
1 zakje taartina

Bereidingswijze
- Meng 125gr bloem, 2 el suiker, een snufje zout, de boter, de eierdooier en ca. 2 el ijskoud water eerst met de mixer (kneedhaken) en vervolgens kort met de handen. Zet het deeg ca. 30 minuten koud weg.
- Bestuif het deeg met wat bloem en rol het uit op de bodem van een ingevette springvorm (26cm ø). Prik het een paar keer in met een vork. Bak de bodem in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven. Elektrisch 200 graden / hetelucht 175 graden / gas stand 3. Laat hem afkoelen.
- Week de gelatine in koud water. Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap. Roer de citroenrasp door de yoghurt. Verwarm 3 el yoghurt en los daarin de gelatine op. Roer dit door de rest van de yoghurt. Zet de yoghurt koud weg tot hij begint te geleren. Klop 300ml slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt.
- Verwarm de jam op laag vuur. Leg 12 kersen opzijen spatel de rest door de jam. Bouw de taart in lagen op. Begin met de helft va nde yoghurtcrème, dan de jam, de lange vingers en ten slotte de rest van de yoghurtcrème. Zet de taart ca. 2 uur koud weg.
- Vul het kersensap met water aan tot 250ml. Meng de taartina met 1 el suiker, roer het sap erdoor en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Laat de gelei even afkoelen en verdeel het over de taart (laat het niet te lang afkoelen, want zo gauw je het op de taart legt, wordt het stevig en kan je het dus niet zo goed meer verspreiden!) Zet de taart minstens 2 uur koud weg. Klop 100ml slagroom stijf. Versier de taart met room en kersen.

:9

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 11:20

Ja ze lijken mij ook heerlijk, hoop dat ze lukken morgen. Moet zeggen dat met dit weer de verleiding om gezellig dingen te bakken in huis wel erg groot is.

Die taart van jou ziet er ook heerlijk uit Saskia!

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 14:50

Nou Saskiaa, de taartina hebben ze dus niet bij onze (kleine) Apppie.
Wordt weer een rondje Jumbo ben ik bang :D .

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 15:48

O, ik kan m'n post niet meer wijzigen.

De yoghurt cupcakes staan hier in de oven.
Ik heb wel m'n cupcake mix van Funny Cakes gebruikt als basis. De hoeveelheid voor 12 stuks is door de yoghurt wel een beetje te veel geworden, dus het worden er 16. Ik heb de andere oven ook maar even bijgezet, want allebei de bakblikken konden niet samen in m'n 60cm oven. Lang leve m'n fornuis met dubbele oven *\o/*

ijspeert

Berichten: 939
Geregistreerd: 09-04-03
Woonplaats: Overal ter wereld

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 15:53

Ik ben met tijgerbroodjes bezig bruin en wit.Staan nu nog ter rijzen.
Ik hen een 90 cm oven ook ideaal

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 16:02

ik ga het ''beroemde'' Bananenbrood van hier straks bakken !
en een grote pan soep koken, zo'n zin in :D

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 17:15

@ IJpeert, ik heb een dubbele, één van 60 en één van 30cm.

Cupcakes zijn mega ingestort en klef, maar wel lekker :j .

Saskiaa_Jarig

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 17:36

Laurabram schreef:
O, ik kan m'n post niet meer wijzigen.

De yoghurt cupcakes staan hier in de oven.
Ik heb wel m'n cupcake mix van Funny Cakes gebruikt als basis. De hoeveelheid voor 12 stuks is door de yoghurt wel een beetje te veel geworden, dus het worden er 16. Ik heb de andere oven ook maar even bijgezet, want allebei de bakblikken konden niet samen in m'n 60cm oven. Lang leve m'n fornuis met dubbele oven *\o/*

Dubbel!? Toe maar, luxe hoor!

ijspeert

Berichten: 939
Geregistreerd: 09-04-03
Woonplaats: Overal ter wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 17:46


ijspeert

Berichten: 939
Geregistreerd: 09-04-03
Woonplaats: Overal ter wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 17:50

Laurabram schreef:
@ IJpeert, ik heb een dubbele, één van 60 en één van 30cm.


Wilde ik ook ,maar het probleem was ik heb geen gas maar een 5 induktieplaat op mijn Boretti en daar is bijna niet aan te komen.

Maar ben zeer bij met deze oven gaan zonder probleem 9 pizza's in

Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 18:26

Mooie broodjes!!

Weten jullie al wat je voor Valentijn gaat maken? Vorig jaar had ik een chocolade cake gemaakt en wil dit jaar wat anders proberen ... ik heb zo'n cupcake blik met hartjesvormpjes ... misschien redvelvet cupcakes?

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 19:59

Wat ik met valentijn ga maken...Hmz nog niet zo over na gedacht eigenlijk. Maar eens even over na gaan denken :Y)

Joanne1987

Berichten: 5888
Geregistreerd: 13-11-06
Woonplaats: Den Bosch

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 20:03

heb net zandkoekjes gebakken en cupcakes. twijfel alleen of ik de cupcakes ga glazuren of er marsepein/fondant op doe...

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 20:23

Die broodjes zijn echt leuk! Is dat van een broodmix?

Vanmiddag een simpele boerencake gebakken met lekker veel appelpartjes (met kaneel/suiker)
Ik houd van simpele dingen :P Moest ook even snel snel, wil wel iets lekkers meenemen naar het ziekenhuis voor mijn opa morgen

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 20:30

Joanne, kun je niet half om half doen? De helft met glazuur, de helft met marsepein?

Phylos, logisch dat je dan iets lekkers mee wilt nemen. Boerencake is simpel, maar valt vaak wel in de smaak!

Joanne1987

Berichten: 5888
Geregistreerd: 13-11-06
Woonplaats: Den Bosch

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 20:31

is gebeurd idd :D haha

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 20:34

Haha! Ze zijn vast leuk geworden! En met 16 nog meer als de 12 die de bedoeling waren :D
Morgen kaneelmuffins met appel maken, jammie! :9

ijspeert

Berichten: 939
Geregistreerd: 09-04-03
Woonplaats: Overal ter wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 20:41


ijspeert

Berichten: 939
Geregistreerd: 09-04-03
Woonplaats: Overal ter wereld

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-12 20:43

Boerencake is altijd lekker, als ik er appel en kaneel door gooi doe ik altijd nog een scheut rum erin

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-02-12 20:45

Die broodjes zien er lekker uit! Zo heerlijk vers gebakken, knapperig en warm uit de oven :9

Wij krijgen morgen bezoek, dus ik ga nog eens all out en ga een lemon meringue pie maken. Is een dagkarwei (deeg voor de korst maken, uur laten stevig worden in de koelkast, deeg uitrollen en bakken, citroenvulling maken en bakken, volledig laten afkoelen, meringue maken en bakken en dan weer volledig afkoelen) maar hij is zo lekker dat het het vele werk waard is :D