Jaime_ schreef:Dit is wat ik tot nu toe heb:
FAQ
Ik wil beginnen met het decoreren van taarten welke basisartikelen moet ik aanschaffen?
- Bakvorm
- Biscuitmix
- Marsepein of fondant
- Crisco of poedersuiker voor het uitrollen. (mijn absolute tip is crisco)
- Enkele gelkleurstoffen bijv. van wilton
- Roller
- Taartzaag of eventueel een goed gekarteld broodmes.
- Eventueel: leuke uitstekers, smaakstof van patidess voor je vulling , een smoother voor gladde afwerking van je bekleding etc.
Waar kan ik mijn spulletjes bestellen?
- http://www.deleukstetaartenshop.nl
- http://www.taartendecoratie.nl
- http://www.ellenscreativecakes.nl
- http://www.liescakeshop.nl
- Op http://taart.jouwpagina.nl vind je nog meer handige links op taartgebied en links naar webshops of winkels bij jou in de buurt.
Hoeveel mix, eieren etc. heb ik nodig voor mijn bakvorm?
- http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
- http://www.felicitaartjes.nl/homepage/s ... aid=197033
Hoelang moet ik mixen?
In ieder geval 12 minuten op de hoogste stand (mijn advies 20 minuten) daarna nog 2 minuten op de laagste stand rustig door laten mixen.
Hoelang moet het in de oven en op hoeveel graden?
- Met temperatuuropbouw: 10 minuten op 150
De baktijd is verstreken maar hoe weet ik of mijn biscuit klaar is?
- Even met een satéprikker of een andere prikker in het midden van je taart prikken, komt deze er schoon uit? Je biscuit is klaar! Zit er nog beslag aan je prikker? Baktijd verlengen.
Mijn biscuit komt niet omhoog hoe kan dat?
- Heb je de eieren wel op kamertemperatuur? Evt. van te voren in een bakje warm water leggen. Andere mogelijkheid; Niet lang genoeg gemixt. Andere optie; beslagkom was te koud.
Hoe kleur ik marsepein/fondant?
- Haal met behulp van een cocktailprikker een beetje kleurstof uit je potje, veeg je cocktailprikker af aan je marsepein/fondant, goed doorkneden, voor een diepere kleur meer kleurstof toevoegen. Moeite met het doorkneden? Doe je marsepein enkele seconden in de magnetron en hij wordt soepeler om te kneden.
Waarmee kan ik mijn taart afsmeren?
- Botercréme van de mix
- Botercreme 1:1 (100 gram ongezouten roomboter mengen met 100 gram poedersuiker)
- Chocopasta
Hoe rol ik marsepein/fondant uit?
- Smeer je ondergrond goed in met crisco of poedersuiker tegen het plakken. En rollen maar! Handig is om uit te rollen op bijv. een tafelzijl of bureauonderlegger.
Ik wil graag iets boetseren of iets stevigs maken dat uithard hoe doe ik dat?
- Boetseren kan met o.a. marspein, fondant, en andere suikerpastas. Wil je iets stevigs wat niet inzakt of iets dat uithard? Kies dan voor fondant en voeg hier een klein beetje tylose aan toe. (te koop in de webshop) Let op!!!: Funcakes fondant hard niet uit. Tylose toevoegen aan marsepein is zinloos.
Ik ga naar de Ikea, welke bakspulletjes kan ik van daar meenemen?
- Blandaschaaltjes RVS. Voor het maken van o.a. boltaartjes.
- Cupcaketheedoeken of schort
- Bureauonderlegger voor het uitrollen van marsepein
Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Raadpleeg dan de volgende links;
- http://www.deleukstetaarten.nl
- http://www.deleukstetaarten.nl/forum
- http://www.deleukstetaarten.nl/faq
- http://www.google.nl
Alles goed doorgelezen maar het antwoord op je vraag echt niet kunnen vinden?
Vraag het dan hier in het topic, wij zijn altijd bereid om te helpen.
Ik mix mijn biscuit weer altijd 35 minuten op 160 graden (hetelucht) en dat werkt perfect.. dus is denk ik niet altijd zelfde..
En bij het kleuren, heb ik ook veel flesjes van Americolor.. en dat hoeft weer niet met cocktailprikker

Bij ikea; aparte bakvormen, houten draaiplateau.