
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Babel schreef:Ik vind het er super uit zien Mayo!
Ik had ook zo'n moment.
Zitten we gisteren bij oma, lekker aan de taart.
Trekt mn zwager een kattenhaar uit die taart.
Heb ik zo mn best gedaan alles haarvrij te houden, is het gewoon niet gelukt.
Maar ja, wat wil je met een huis waar katten overal komen. Ik kan nog zo goed zuigen, er zweeft er altijd wel een door de lucht. En nu helaas ook en die is in de taart geland
MamaMiesje schreef:Ik heb er nu nog een vormpje in staan van 19 cm en doe er straks nog een van 12 ofzo. Die stop ik dan in de diepvries, haal ze er morgen weer uit als ik de vullingen klaar heb en ga dan een poging maken tot het maken van twee laagjes topsy-turvy
Die wil ik dan stapelen op de reeds door mij gemaakt 'gewone' taart van 24 cm.
Katja schreef:Nou zeg, het beslag van het tweede biscuit was veel minder geworden dan normaal. Ik had de eieren niet verwarmd dus dacht dat het daardoor zou komen.
Haal ik het taartje uit de over is hij gewoon 8cm hoog
Het enige is dat ik een bolling aan de bovenkant houd ook als ik ze gelijk omdraai blijft dat zichtbaar. Ik gooi al meer beslag aan de zijkanten dan in het midden maar het blijft toch een probleem.
Wat is slof??
Mayo schreef:MamaMiesje schreef:Ik heb er nu nog een vormpje in staan van 19 cm en doe er straks nog een van 12 ofzo. Die stop ik dan in de diepvries, haal ze er morgen weer uit als ik de vullingen klaar heb en ga dan een poging maken tot het maken van twee laagjes topsy-turvy
Die wil ik dan stapelen op de reeds door mij gemaakt 'gewone' taart van 24 cm.
Oeh ben benieuwd
Katja schreef:Eieren stonden al vanaf 1 uur vanmiddag buiten de koeling dus dat kan het niet zijn lijkt me.
Maakt ook niet uit maar ik vind het gewoon vreemd.
Mayo schreef:Dat doe ik al en dat maakt de bolling wel minder maar haalt niet alles weg.Katja schreef:Nou zeg, het beslag van het tweede biscuit was veel minder geworden dan normaal. Ik had de eieren niet verwarmd dus dacht dat het daardoor zou komen.
Haal ik het taartje uit de over is hij gewoon 8cm hoog
Het enige is dat ik een bolling aan de bovenkant houd ook als ik ze gelijk omdraai blijft dat zichtbaar. Ik gooi al meer beslag aan de zijkanten dan in het midden maar het blijft toch een probleem.
Wat is slof??
Op z'n kop zetten gelijk op het rooster en dan even goed aanduwen of er iets zwaars bovenop leggen (dus bovenop de bodem)
Mayo schreef:Ik weeg de eieren wel maar de verhouding zou anders kunnen zijn.Katja schreef:Eieren stonden al vanaf 1 uur vanmiddag buiten de koeling dus dat kan het niet zijn lijkt me.
Maakt ook niet uit maar ik vind het gewoon vreemd.
Kan zijn dat de inhoud van je eieren niet gelijk zijnMaar ach, die van mij zijn ook nooit 100% gelijk hoor
Lindas2 schreef:Had nog een vraagje Ladies.. Heb vorige week 55 cupcakes gemaakt voor afscheid op mn werk. Nu heb ik ze woensdag ochtend nodig, ze staan nu in de koelkast. Had ze daarstraks even nodig voor wat afwerking en meteen begon de marsepein (die zit er al op) te plakken en beetje 'vochtig' te worden. Wat kan ik daaraan doen? Als ik ze woensdag ochtend mee neem naar het werk moeten ze ook uit de koelkast. Of zou het wegtrekken als ze er langer uit zijn?