Taarten Decoreren VI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 07:41

Doe ik dat even :) Haal ik het even snel na school bij de AH vlakbij en dan kan ie thuis in de koelkast, wat eten en dan neem ik het mee die kant op.

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 07:45

top :)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 08:12

Kun je dat eigenlijk invriezen? Dat mona toetje? Want wil mijn taart pas met pasen eten.

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 08:18

Ja dat kan prima, heb ik van de week ook gedaan en na een week vriezer smaakte hij nog heerlijk.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 08:18

Mooizo :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 09:30

Babel schreef:
Ik vind het er super uit zien Mayo!
Ik had ook zo'n moment.
Zitten we gisteren bij oma, lekker aan de taart.
Trekt mn zwager een kattenhaar uit die taart :o.
Heb ik zo mn best gedaan alles haarvrij te houden, is het gewoon niet gelukt.
Maar ja, wat wil je met een huis waar katten overal komen. Ik kan nog zo goed zuigen, er zweeft er altijd wel een door de lucht. En nu helaas ook en die is in de taart geland :(

Die vrees heb ik ook nog steeds :=

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 09:31

Katja schreef:
Prachtige poppetjes Mayo, waar heb je die workshop gedaan?

Ik heb de workshop op locatie gedaan bij iemand, degene die het gaf was Nicolette van Something Sweet, van haar heb ik ook die vlindertaart geleerd :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 09:32

MamaMiesje schreef:
Mayo schreef:
MM, hoe hoog is die vorm dan wel niet? Ik had nu een beslag met 5 eieren.

Om hier nog even op terug te komen; heb de vorm even nagemeten. Hij is dus 23-24 cm doorsnee en 9 cm hoog :=

Oh da's geen standaard hoogte :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 09:32

MamaMiesje schreef:
Ik heb er nu nog een vormpje in staan van 19 cm en doe er straks nog een van 12 ofzo. Die stop ik dan in de diepvries, haal ze er morgen weer uit als ik de vullingen klaar heb en ga dan een poging maken tot het maken van twee laagjes topsy-turvy :=
Die wil ik dan stapelen op de reeds door mij gemaakt 'gewone' taart van 24 cm.

Oeh ben benieuwd :):)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 09:36

Katja schreef:
Nou zeg, het beslag van het tweede biscuit was veel minder geworden dan normaal. Ik had de eieren niet verwarmd dus dacht dat het daardoor zou komen.
Haal ik het taartje uit de over is hij gewoon 8cm hoog :wow:
Het enige is dat ik een bolling aan de bovenkant houd ook als ik ze gelijk omdraai blijft dat zichtbaar. Ik gooi al meer beslag aan de zijkanten dan in het midden maar het blijft toch een probleem.

Wat is slof??

Op z'n kop zetten gelijk op het rooster en dan even goed aanduwen of er iets zwaars bovenop leggen (dus bovenop de bodem)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 09:37

Katja schreef:
Eieren stonden al vanaf 1 uur vanmiddag buiten de koeling dus dat kan het niet zijn lijkt me.
Maakt ook niet uit maar ik vind het gewoon vreemd.

Kan zijn dat de inhoud van je eieren niet gelijk zijn :) Maar ach, die van mij zijn ook nooit 100% gelijk hoor :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 09:38

Ladies, dank voor de complimenten :+:

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 10:01

Mayo schreef:
MamaMiesje schreef:
Ik heb er nu nog een vormpje in staan van 19 cm en doe er straks nog een van 12 ofzo. Die stop ik dan in de diepvries, haal ze er morgen weer uit als ik de vullingen klaar heb en ga dan een poging maken tot het maken van twee laagjes topsy-turvy :=
Die wil ik dan stapelen op de reeds door mij gemaakt 'gewone' taart van 24 cm.

Oeh ben benieuwd :):)


Nou ik heb ze gevuld (luchtig toetje citroen/'verse' ananasstukjes en het kleintje met bosvruchtenjam/BBR) en min of meer afgesmeerd. Ze staan nu ff een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Het is niet makkelijk afsmeren: zo'n scheve taart kan toch minder tegen druk dan een gewone rechte. Straks nog even goed proberen om het mooi strak te krijgen.

edit:
Moet het alleen wel doen met restjes marsepein. Op zich wel genoeg denk ik zo om die laatste twee taartjes mee te bekleden. Maar welke kleur zal ik doen?
Ik heb voor het grootste taartje nog voldoende geel, blauw of paars.
En voor de kleinste nog voldoende oranje of groen.
De allergrootste/onderste taart is al wit + impressie.
Laatst bijgewerkt door MamaMiesje op 30-03-10 10:06, in het totaal 1 keer bewerkt

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 10:05

Katja schreef:
Eieren stonden al vanaf 1 uur vanmiddag buiten de koeling dus dat kan het niet zijn lijkt me.
Maakt ook niet uit maar ik vind het gewoon vreemd.

Heb je ze echt na elkaar gebakken? Dan zit het verschil hem er waarschijnlijk in dat de oven op een iets andere temperatuur is.

Slof... nog nooit van gehoord!

Ben érg benieuwd naar je TopsyTurvy Mies!

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 10:15

Mayo schreef:
Katja schreef:
Nou zeg, het beslag van het tweede biscuit was veel minder geworden dan normaal. Ik had de eieren niet verwarmd dus dacht dat het daardoor zou komen.
Haal ik het taartje uit de over is hij gewoon 8cm hoog :wow:
Het enige is dat ik een bolling aan de bovenkant houd ook als ik ze gelijk omdraai blijft dat zichtbaar. Ik gooi al meer beslag aan de zijkanten dan in het midden maar het blijft toch een probleem.

Wat is slof??

Op z'n kop zetten gelijk op het rooster en dan even goed aanduwen of er iets zwaars bovenop leggen (dus bovenop de bodem)
Dat doe ik al en dat maakt de bolling wel minder maar haalt niet alles weg.

Mayo schreef:
Katja schreef:
Eieren stonden al vanaf 1 uur vanmiddag buiten de koeling dus dat kan het niet zijn lijkt me.
Maakt ook niet uit maar ik vind het gewoon vreemd.

Kan zijn dat de inhoud van je eieren niet gelijk zijn :) Maar ach, die van mij zijn ook nooit 100% gelijk hoor :)
Ik weeg de eieren wel maar de verhouding zou anders kunnen zijn.

Verklaring van MootjeH klinkt het meest logische.

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 10:25

ik heb ook nog nooit van slof gehoord....
ik ben van plan een pasentaart te gaan maken :)
Alleen heeft iemand nog leuke ideeen?
Ik dacht iets met bloemetjes aan de zijkant en kuikentjes erbovenop, maar is nog erg weinig vind ik.... iemand nog ideeen??

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 10:31

MM, geel en groen, leuk gecombineerd met het wit voor de pasen :)

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 10:34

Slof ken ik wel. Ik gebruik het woord ook. Als de koekjes niet meer knapperig zijn dan zijn ze slof.
Heb weer een taart in de oven. zaterdag wordt m'n zoontje 3 dus druk bezig met voorbereiding. Voor het eerst met een siliconenbakvorm. Hij wil een Hector taart, maar het puzzelen valt me nog niet echt mee. Ik knip de plaatjes uit en dan met een mesje eromheen. Soms gaat het Marsepein mee en dan scheurt hij een beetje. Waar snijden jullie het eigenlijk mee?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 10:47

Mayo schreef:
MM, geel en groen, leuk gecombineerd met het wit voor de pasen :)

Oke :D
(Hoewel het een verjaardagstaart wordt voor achter in april hoor := )

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 11:13

Oh.. dan zijn het de kleuren van de lente O:) :))

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 11:25

Lindas2 schreef:
Had nog een vraagje Ladies.. Heb vorige week 55 cupcakes gemaakt voor afscheid op mn werk. Nu heb ik ze woensdag ochtend nodig, ze staan nu in de koelkast. Had ze daarstraks even nodig voor wat afwerking en meteen begon de marsepein (die zit er al op) te plakken en beetje 'vochtig' te worden. Wat kan ik daaraan doen? Als ik ze woensdag ochtend mee neem naar het werk moeten ze ook uit de koelkast. Of zou het wegtrekken als ze er langer uit zijn?


Iemand misschien? :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 11:32

Dat trekt weg :j Meestal houd ik daarvoor een uurtje aan, maar soms is het al sneller ingetrokken :)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 11:33

Ow oke, dankjewel! :D Dan zal ik ze beetje ruim van te voren uit de koelkast halen

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 11:36

:):) Ik heb gewoon de First Impressions Filigree Snowflake binnenkort! Een vrouwtje had een bups geïmporteerd uit Amerika en die dus ook, die heb ik nog nergens in NL kunnen vinden, dus ik ben helemaal in mijn element :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-10 11:40