NieneWiep schreef:Nee hoor! Het is echt zo simpel als op de foto's. Meer heb ik immers ook niet gedaan.
Ja, de cake bakken en botercreme maken.
Nohh. wil je niet een keer proberen een poownie
te maken?Ik heb genoeg foto's
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
NieneWiep schreef:Nee hoor! Het is echt zo simpel als op de foto's. Meer heb ik immers ook niet gedaan.
Ja, de cake bakken en botercreme maken.
te maken?
)




NieneWiep schreef:secricible schreef:ah, nee, ik zie het idd.
Jammer, had die wel erg leuk gevonden.
Ik weet wel hoe je hem maakt hoor.Een platte rechthoekige cake bakken, en 2 van die bolletjes uit de begin post. De rechthoeke cake een beetje bijsnijden zodat het een taille heeft.
De twee bolletjes erop, en bekleden maar.
Klinkt simpel zo, maar meer is het niet.

secricible schreef:hey, dat klinkt niet zo moeilijk, als ik van de week een keer bij mijn ouders ben, toch eens proberen.
Hoe zorg ik er voor dat die 2 bolletjes op de rechthoekige cake blijven zitten? Ook door vulling in de cake te smeren?






Om mooi donkerbruin te krijgen moet er aardig wat in, hierdoor kan de marsepein wel wat droog worden maar door goed te kneden wordt het wel weer soepel.





) is om je taart te bekleden met chocoladeganache. Hiervoor maak je 200 ml slagroom in een pannetje warm en smelt je er 200 gram chocolade in. Even doorroeren zodat het goed smelt en dan af laten koelen tot gietbare dikte. Dan zet je je taart (gewoon een gevulde cake, je kunt hem afsmeren, hoeft niet) op een rooster boven een bak en giet je de ganache eroverheen. De overige ganache drupt er dan gewoon af. Dit herhaal je een paar keer (met de ganache die er dus afgedrupt is) tot dat je taart strak is.


