Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
XxLiEsJuHhxX schreef:Zijn er ook hier mensen die het kneden in de broodbak machine doen en het dan in de oven afbakken?
Mijn polsen gaan het kneden niet aankunnen en de machine heeft ook een deeg keed stand.
moonsparkle schreef:Huh doen jullie het brood in gietijzeren pan met deksel? Of begrijp ik dat verkeerd.
) dus heb ik weer met de hand een deeg gekneed. Terwijl die aan het rijzen was een beetje de keuken opgeruimd. Kom ik deeg haken tegen
OWJA ik had een handmixer gekocht met normale haken en deeghaken
Ga ik een smaak proef doen 

ik bak dus ook in gietijzer, 20min met deksel en 25 zonder. 
Ik heb de 2de in de oven, en de 3de ga ik dadelijk even omdraaien, want die is halverwege het rijzen. (bak omdraaien en niet het deeg) tamary schreef:Ik werk trouwens ook ivm no-knead brood met volume ipv gewicht. Dat soort broden werken beter met meer vocht en vergeven ook meer qua verhoudingen, je "giet" zulk deeg ook in de vorm. Die vorm is ook wat de vorm van het brood bepaald. Je hoeft er niet aan te zitten tot het klaar is, alles gaat met een pollepel en gewoon in dezelfde mengkom, dan ovenschaal in en pas als het afgebakken uit de bakvorm komt pak ik het vast om brood op het afkoelrek te leggen.
Dorien66 schreef:tamary schreef:Ik werk trouwens ook ivm no-knead brood met volume ipv gewicht. Dat soort broden werken beter met meer vocht en vergeven ook meer qua verhoudingen, je "giet" zulk deeg ook in de vorm. Die vorm is ook wat de vorm van het brood bepaald. Je hoeft er niet aan te zitten tot het klaar is, alles gaat met een pollepel en gewoon in dezelfde mengkom, dan ovenschaal in en pas als het afgebakken uit de bakvorm komt pak ik het vast om brood op het afkoelrek te leggen.
Heb je een basisrecept voor me?
Ik vind vanalles op internet, maar ook allerlei rijs-tijden. Ik weet niet wat ik moet kiezen...
_Nicky schreef:8nnemiek schreef:Op welke temperatuur en hoe lang bak je het brood?
Dit is het recept:
[ [url=m/Kz0tAg.jpg]Afbeelding[/url] ]