8nnemiek schreef:ikke schreef:Ehm, bloem is het belangrijkste bestanddeel van meel. Dus ja, ook in volkorenbrood zit bloem. Bloem is niet meer of minder dan gezeeft meel.
Precies. Bloem is gezeefd meel. In volkorenbrood zit geen gezeefd meel (dus geen bloem)![]()
Beetje verwarrend inderdaad, die bakkerstermen. Maar in volkorenbrood mag echt geen bloem zitten, dat is een bestaande regel![]()


Wat zit er dan wel in volkorenbrood???
Laat ik je even uit de droom helpen: het is volstrekte onzin! Als het graan (tarwe, gerst, spelt, haver) gemalen wordt, heb je meel. Volkorenmeel. Gooi je dat meel vervolgens door de zeef, dan heb je gezeefd volkorenmeel: Bloem!!! Wat in de zeef achter blijft: Zemelen.......
8nnemiek schreef:ikke schreef:Geraffineerde suiker slecht? Patat slecht? chips slecht?
Nee, allemaal gezwam in de ruimte. Wat slecht is, is weinig variatie in je eetpatroon en meer eten dan je lijf nodig heeft.
Suiker wordt geraffineerd met een hoop chemische middeltjes, en wordt gebleekt, en al die stoffen zijn gewoon niet gezond. Suiker is verslavend, en terwijl er in rietsuiker bv nog vitamines en mineralen zitten voegt witte suiker helemaal niets toe.
Patat, chips.. Beide veel te vet als het in olie is gebakken, wat gewoon slecht is voor je hart en vaten. Hart- en vaatziektes zijn in haast alle westerse landen de grootste doodsoorzaak samen met kanker. Puur en alleen omdat wij zo vet eten.
Er is helemaal niks mis met vet eten. Er is iets mis met de hoeveelheid energie die diezelfde mensen verstoken. We bewegen niet meer. DAAROM zijn hart- en vaatziekten zo'n grote doodsoorzaak!!
Welke chemicaliën worden er dan gebruikt in de suikerproduktie? Beschuldigen is simpel, nu nog de onderbouwing.......