wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Seven

Berichten: 21794
Geregistreerd: 28-05-05
Woonplaats: Drenthe

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-14 12:09

Chinezentomaten soep is zeer makkelijk

2 pakjes gepureerde en gezeefde tomaat
2 flesjes kippen bouillon
water
Boter
suiker

Je doet de boter in de pan laat deze smelten daarin verwarm je de gepureerde tomaat even in op
daar gaat de bouillon bij
en een van de flesjes met water.

Even goed doorkopen en dan suiker naar smaak toevoegen.

Ik doe er zelf altijd nog wat ei door taugé etc maar dat is smaak

Nadeel vind ik de suiker zoek daar nog een vervanger voor

tjady

Berichten: 3460
Geregistreerd: 11-10-05

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-14 12:16

Ik weet niet of hij al genoemd is, heb niet alle pagina's gelezen. Ik heb laatst komkommersoep gemaakt. Was erg lekker. Is er in veel varianten en kan je warm en zomers ook koud eten.

anneM_Ajax

Berichten: 2594
Geregistreerd: 17-09-04
Woonplaats: Breukelen UT

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-14 12:20

Oei dit topic ga ik ook volgen!

Hier mijn pompoensoep met Parmezaanse kaas. Een regelrechte hit.

Ingrediënten:
60 gram boter + 1 klontje
30 gram bloem
2 rode uien, fijn gehakt
1 kilo pompoen, in blokjes (ik gebruik hakaido)
1 glas droge witte wijn
1 liter groentebouillon
100 ml slagroom
½ blok Parmezaanse kaas + 40 gram

Bereiden:
Doe voor het bereiden de pompoen door de helft, haal pitten en draden er uit en zet hem een half uurtje in een oven van 200 graden, hierna kun je gemakkelijk de schil er afhalen.
Doe 60 gram boter en de bloem in een pan. Verwarm dit, onder voortdurend roeren, 2 minuten en haal de pan het van het vuur.
Doe een klontje boter in de soeppan en bak de uien en de pompoen al roerend 10 minuten. Kruid dit met peper en zout. Voeg de witte wijn toe en laat het 5 minuten koken. Voeg de bouillon toe. Laat het geheel 20 minuten koken.
Meng alles fijn en voeg tegelijkertijd ook het mengsel van boter en bloem toe.
Voeg de room toe, meng goed door en laat onder voortdurend roeren kort inkoken. Kruid met peper en zout, indien nodig. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaan toe.
Dien de soep op met nog wat Parmezaanse krullen.

melissa_b
Berichten: 1390
Geregistreerd: 28-04-06

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 01:04

Maken jullie de bouillon niet zelf? Ik ook (nog)niet, maar vind het zo zonde om naast al die pure en gezonde groente een blokje bouillon te gebruiken. Voor degene die wel zelf bouillon maken hoe doen jullie dat? Op internet staan veel recepten maar voor grote aantallen, nu kan ik het wel delen maar ben benieuwd naar de bokt-recepten:-)

tamary

Berichten: 30487
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 01:27

Seven schreef:
Chinezentomaten soep is zeer makkelijk

2 pakjes gepureerde en gezeefde tomaat
2 flesjes kippen bouillon
water
Boter
suiker

Je doet de boter in de pan laat deze smelten daarin verwarm je de gepureerde tomaat even in op
daar gaat de bouillon bij
en een van de flesjes met water.

Even goed doorkopen en dan suiker naar smaak toevoegen.

Ik doe er zelf altijd nog wat ei door taugé etc maar dat is smaak

Nadeel vind ik de suiker zoek daar nog een vervanger voor

appelmoes hoor ik altijd als de smaakmaker voor echte chinese tomatensoep.

Licor

Berichten: 3022
Geregistreerd: 10-04-06
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 01:52

vonneke schreef:
benangelique schreef:
Iemand nog een recept voor maïs soep?


Die zoek ik ook nog...


vriendin van me maakt altijd hele lekkere! Ik zal t recept eens vragen..

Verder vind k pompoensoep en paprikasoep ook heel lekker!
En witte bonen soep.. maar ben dat recept kwijt geraakt.. moet k ook nog eens navragen

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 08:07

Graag! Moet voor de collega's soep maken volgende week (op toerbeurt) en maïssoep hebben we nog nog niet gehad

Lienek

Berichten: 4110
Geregistreerd: 11-07-06
Woonplaats: Waipawa, Nieuw Zeeland

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 09:13

Geen idee of hij al genoemd is maar waar ik voorheen werkte maakten ze asperge soep met van die koffie/room/melk flesjes.. Iemand die daar toevallig ook gebruik van maakt?

Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 09:24

Heeft er ook iemand een recept voor pinda soep?

Quidou
Berichten: 6514
Geregistreerd: 20-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 22:25

Liezel1 schreef:
Heeft er ook iemand een recept voor pinda soep?

Ja heb ik als het goed is ergens! Zal zo even zoeken en anders moet ik het even aan een vriendin vragen..

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 22:30

Ik heb een paar receptjes opgeslaan, kan ik nu tijdens de echte koude dagen aan de slag!
De vraag is alleen of ik mezelf ga kunnen motiveren :o want ik ben altijd bang dat het gaat mislukken en dan is het zo'n zonde van al die groente -O-

Licor

Berichten: 3022
Geregistreerd: 10-04-06
Woonplaats: Weert

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 22:53

De Maissoep (2 personen):

1 bouillon blokje
2 blikjes mais
koriander
1 aardappel
1 ui
0,5 avocado
en een pakje mon chou

Ui bakken
bouillon en aardappel in stukjes erbij doen met water en dit even aan laten koken
Dan de mais en koriander erbij.. even mee laten koken en dan de staafmixer erdoor..
Op het einde nog avocado in stukjes erbij en de mon chou.. dan nog eens met de staafmixer erdoor.. verse koriander erboven op en serveren maar!

Waarom 2x met de staafmixer weet ik niet haha..
qua hoeveelheid aan ingredienten komt het niet super nauw geloof ik..
Het is in ieder geval altijd hele lekkere soep

Seven

Berichten: 21794
Geregistreerd: 28-05-05
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 23:09

tamary schreef:
Seven schreef:
Chinezentomaten soep is zeer makkelijk

2 pakjes gepureerde en gezeefde tomaat
2 flesjes kippen bouillon
water
Boter
suiker

Je doet de boter in de pan laat deze smelten daarin verwarm je de gepureerde tomaat even in op
daar gaat de bouillon bij
en een van de flesjes met water.

Even goed doorkopen en dan suiker naar smaak toevoegen.

Ik doe er zelf altijd nog wat ei door taugé etc maar dat is smaak

Nadeel vind ik de suiker zoek daar nog een vervanger voor

appelmoes hoor ik altijd als de smaakmaker voor echte chinese tomatensoep.


Dat lijkt me nou niet echt lekker :o
maar is altijd te proberen.

sasja0705
Berichten: 2534
Geregistreerd: 03-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 23:10

Oke (heb niet alles gelezen, sorry) hier mijn aardappel soep , redelijk origineel na mijn grootmoeder (alleen ff iets makkelijker ):
Stuk magere zuurkoolspek opzetten en n uur laten koken, ondertussen een halve kilo vastkokende aardappelen schillen en klein snijden , kort afspoelen ( niet echt wassen: het zetmeel is nodig voor de binding ) aarappelen toevoegen en nog een half uur koken. zuurkoolspek uitnemen en laten afkoelen. Nu erbij :250gr verse soepgroente en een pakje diepvries soepgroente, nog een half uur laten koken op matig vuur. Afhankelijk van de spek hoef je geen extra zout of boullionblokje , dus even voor de zekerheid proeven ( wel peper erbij na smaak). Als de spek is afgekoeld, het vet wegsnijden en het vlees klein snijden.Onderussen een pak verse knakworsten in dunne plakjes snijden en met het vlees bewaren.
afhankelijk of je een romige soep wilt of nog iets "om te bijten " : Staafmixer of gewoon klein stampen
hierna op klein vuur het spek en de knakplakjes bij voegen... even opwarmen eeeeeen smullen maar...
hadden het vanavond nog, heerlijk bij dit weer. Normaliter aten wij vroeger dan "Bauernbrot" erbij... maar dat is jammer genoeg in NL absoluut niet te krijgen...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 23:13

tamary schreef:
Seven schreef:
Chinezentomaten soep is zeer makkelijk

2 pakjes gepureerde en gezeefde tomaat
2 flesjes kippen bouillon
water
Boter
suiker

Je doet de boter in de pan laat deze smelten daarin verwarm je de gepureerde tomaat even in op
daar gaat de bouillon bij
en een van de flesjes met water.

Even goed doorkopen en dan suiker naar smaak toevoegen.

Ik doe er zelf altijd nog wat ei door taugé etc maar dat is smaak

Nadeel vind ik de suiker zoek daar nog een vervanger voor

appelmoes hoor ik altijd als de smaakmaker voor echte chinese tomatensoep.


Klopt inderdaad!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 23:14

horsies5 schreef:
De Maissoep (2 personen):

1 bouillon blokje
2 blikjes mais
koriander
1 aardappel
1 ui
0,5 avocado
en een pakje mon chou

Ui bakken
bouillon en aardappel in stukjes erbij doen met water en dit even aan laten koken
Dan de mais en koriander erbij.. even mee laten koken en dan de staafmixer erdoor..
Op het einde nog avocado in stukjes erbij en de mon chou.. dan nog eens met de staafmixer erdoor.. verse koriander erboven op en serveren maar!

Waarom 2x met de staafmixer weet ik niet haha..
qua hoeveelheid aan ingredienten komt het niet super nauw geloof ik..
Het is in ieder geval altijd hele lekkere soep


Oei snel eens proberen!

Licor

Berichten: 3022
Geregistreerd: 10-04-06
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 23:15

ja appelmoes ken ik idd ook in de Chinees tomatensoep

ik ga ook eens wat recepten opslaan en maken!
Met kerst ga ik pompoensoep maken.. dat vind ik ook altijd zo lekker

Quidou
Berichten: 6514
Geregistreerd: 20-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-14 23:35

Ik heb net maissoep gemaakt volgens zelf verzonnen recept, was eigenlijk best lekker :)

1 pot (bio) mais, 230gr uitlekgewicht
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 kopje water
paprikapoeder
kurkuma
tl bouilon poeder
el philadelphia

Uitjes en knoflook fruiten in olijfolie, mais toevoegen en even mee bakken. Dan bouilon, paprikapoeder naar smaak, kurkuma toevoegen en even koken. Op het eind philadelphia erdoor, pureren (evt. zeven als je niet van vliesjes houdt). Dit was genoeg voor een aardig volle kom soep (1 persoon, was mn hele avondeten), denk 2 kopjes soep normale portie :P

Die avocado erdoor is ook een goed idee! Koriander lust ik niet :Y)

_Siri
Berichten: 677
Geregistreerd: 14-01-11

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-14 18:27

Heeft er iemand toevallig een lekker recept voor tomatencremesoep met verse tomaten? :)

Quidou
Berichten: 6514
Geregistreerd: 20-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-14 18:31

Geïnspireerd door dit topic vandaag aan de broccoli soep :) heb ooit 2 maanden alleen maar soep gegeten nadat ik m'n kaak gebroken had, daarna was ik wel even klaar met soep... :Y)

Majabeestje
Berichten: 4178
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-14 19:10

_Siri schreef:
Heeft er iemand toevallig een lekker recept voor tomatencremesoep met verse tomaten? :)


Twee rode ui in stukken, kilo (flink rijpe!) tomaten in stukken, 4 tenen knoflook in de schil in een bakblik doen en daar olie, peper, zout, gedroogde tijm en oregano overheen.
Dit half uur tot 45 minuten in de oven en in een soeppan mikken. Wel even de schil van de knoflook halen eerst.
Dit pureren en langzaam bouillon toevoegen totale gewenste dikte is bereikt. Mag best een beetje dik zijn.
Dan een flinke scheut kookroom toevoegen en klaar.

Licor

Berichten: 3022
Geregistreerd: 10-04-06
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-14 20:39

vonneke schreef:
horsies5 schreef:
De Maissoep (2 personen):

1 bouillon blokje
2 blikjes mais
koriander
1 aardappel
1 ui
0,5 avocado
en een pakje mon chou

Ui bakken
bouillon en aardappel in stukjes erbij doen met water en dit even aan laten koken
Dan de mais en koriander erbij.. even mee laten koken en dan de staafmixer erdoor..
Op het einde nog avocado in stukjes erbij en de mon chou.. dan nog eens met de staafmixer erdoor.. verse koriander erboven op en serveren maar!

Waarom 2x met de staafmixer weet ik niet haha..
qua hoeveelheid aan ingredienten komt het niet super nauw geloof ik..
Het is in ieder geval altijd hele lekkere soep


Oei snel eens proberen!


Ik heb er zelf ook nog peper en zout bij gegooid..
en ik vond 1 pakje mon chou teveel.. heb daar dus wat minder van gepakt.. maar dat moet je even zelf kijken wat je lekker vind
avocado kan overigens wel meer dan n halve als je dat lekker vind..
vriendin doet het altijd op gevoel dus moest qua hoeveelheden een beetje schatten haha

Spirit

Berichten: 27618
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-14 23:37

Ik heb deze zelf nog niet geprobeerd en ook nog nooit pastinaak gegeten :'), maar ik wil 'm eigenlijk nog wel eens proberen. In Masterchef vonden ze 'm iig heel lekker.

Afbeelding

Het is pastinaaksoep met Stilton kaas en bacon kruimels.

Het recept (wel in het Engels): http://tenplay.com.au/channel-ten/maste ... acon-crumb

anneM_Ajax

Berichten: 2594
Geregistreerd: 17-09-04
Woonplaats: Breukelen UT

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-14 23:31

In Masterchef vinden ze alles lekker :P
Ik lust pastinaak wel, maar ben er niet gek op.
Zo op de foto ziet het er wel lekker uit.

Cabelona

Berichten: 1786
Geregistreerd: 29-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-15 15:05

Heeft iemand nog een goed recept voor een stevige, gebonden champignonsoep of bospaddenstoelensoep?