Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-11 17:53

gemarmerde cake? kan dat gewoon met cacao poeder? heb geen chocola om te smelten

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-11 18:01


Cabelona

Berichten: 1786
Geregistreerd: 29-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-11 18:33

MightyJoe schreef:
gemarmerde cake? kan dat gewoon met cacao poeder? heb geen chocola om te smelten


ja kan met gewoon cacao poeder. Schep de helft in een apart bakje en meng er de poeder doorheen. Dan samen in een vorm gieten.

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-11 18:48

Had het idd zelf ook al bedacht :D Hij staat in de oven..

lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-11 20:13

heb vanochtend ook de bake-off gezien!
super leuk programma! en iemand maakte witte chocolade, framboos pistache merengue's :9 :9
die wil ik ook maken! Ben helemaal gek op de white chocolate surprise van Lily's cupcakes. Die zijn ook met framboosjes :9

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 08:52

Tweede poging gisteren van de taart is gelukt :D
En hij is echt LEKKER :9
Zal vanavond even een foto'tje plaatsen.

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 11:32

iemand vroeg recept van kaneelrollen,
heb hem ff voor je vh leukstetaartenforum geplukt:

Ingrediënten :

480 gram meel ( + 120 gram extra , apart )
125 gram suiker
150 ml melk
125 ml zonnebloemolie
1 zakje gist ( = 7 gram )
1 1/2 theelepel bakpoeder
Zout

Vulling :

Veeel kaneel
Ongeveer 200 gram suiker
150 á 200 gram gesmolten boter
*Hier kun je ook bv gehakte walnoten,pecannoten,rozijnen bij doen.

Glazuur :

125 gram poedersuiker
2/3 eetlepels melk
Paar druppels vanille extract

Bereidingswijze :

Mix de melk,zonnebloemolie en suiker in een pan.Laat het een beetje warm worden , NIET laten koken !
Doe het vuur uit , en laat dit een half uurtje/3 kwartier afkoelen.
Als het mengsel afgekoeld is voeg dan 1 zakje gist toe en laat dit een minuutje.
Voeg dan ongeveer 480 gram meel toe en mix dit goed , het moet een klein beetje plakkerig blijven.
Laat dit rijzen voor 1 uur.
Als het deeg gerezen is voeg ongeveer 120 gram meel,bakpoeder en zout toe en kneed dit goed tot een soepel deeg.
Als het deeg hard is voeg er dan nog wat lauwwarme melk bij , en als het nog plakkerig is voeg dan wat meel bij.
Laat het deeg rijzen op een warme plaats totdat dubbel in volume is (ong. 1 á 2 uur) .Verdeel het deeg in tweeën.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ( niet al te dun! ) rechthoek.



Voor de vulling smeer een dikke laag gesmolten boter over de lap deeg.
Combineer de suiker, kaneel en evt. rozijnen en/of walnootstukjes en strooi dit gelijkmatig over de met boter bedekte deeglap.Rol het deeg strak aan de lange kant op tot een grote staaf.
Snij met een mes gelijke plakken van ong. 2/3 cm.
Plaats de rolletjes met de gesneden kant in de beboterde springvorm tegen elkaar aan.
Je kunt ze ook apart leggen op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bedek de kaneelrollen met een doek/plastic zak.
Laat het geheel rijzen op een warme plek voor ong. 30-45 min.
Ondertussen maak je het glazuur.Roer in een kommetje poedersuiker met melk en vanille extraxt.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 190 graden en bak voor ong. 25-30 minuten tot de rollen goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en giet over de kaneelrollen het glazuur.
Je kunt ze ook laten afkoelen en pas als je ze serveert het glazuur eroverheen schenken.


Alsjeblieft

later lees ik dr rest ff bij ;)
grtjss

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 14:44

Eindelijk weer internet! (Anderhalve dag zonder gezeten door kapotte modem) Gelukkig had ik het recept voor de appel-spijscake op mijn computer opgeslagen. Helaas had ik de cakevorm niet genoeg ingevet en dus had ik een gescheurde cake. ;( Gelukkig heb ik hem nog enigszins kunnen redden door de 2 lagen op elkaar te leggen en goed aan te duwen zodat ze nog een beetje aan elkaar zitten. Maar hij smaakt prima. Niet geweldig, maar wel lekker. :)

joke20

Berichten: 11092
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 16:00

Heb net muffins gemaakt en zitten nu in de oven :)

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 16:47

Mijn opa en oma komen morgen langs om mijn kamer te bewonderen. Nou wil ik wel iets lekkers maken voor bij de koffie, maar ik wil eigenlijk niks overhouden (=zelf opeten) Dus geen hele cake of iets dergelijks.
Heeft iemand een goed tip hier

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 17:10

Dank je wel Belgengek, ga dr gelijk mee aan de slag.

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 17:16

Phylos schreef:
Mijn opa en oma komen morgen langs om mijn kamer te bewonderen. Nou wil ik wel iets lekkers maken voor bij de koffie, maar ik wil eigenlijk niks overhouden (=zelf opeten) Dus geen hele cake of iets dergelijks.
Heeft iemand een goed tip hier

Misschien cupcakes? Een cupcake recept terugbrengen tot de hoeveelheid die je nodig hebt..

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 17:20

ohhhh, lees net op die site van leukste taarten een recept van slagroomtruffels. Erg simpel, maar kwijl loopt bij t idee al praktisch langs me kin, hahaha.

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 17:28

Ja cupcakes is wel een idee...heb wel van die losse vormpjes..

Karin92
Berichten: 1744
Geregistreerd: 25-01-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 19:12

Ik wil me ook graag melden!
Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en een taart of cake ofzo te bakken.
Ik kan er eigenlijk nooit echt tijd voor vinden wat ik heel erg jammer vind.

Ik heb al heel veel lekkere recepten voorbij zien komen die ik graag uit wil proberen!
Dus dat wordt in het weekend maar meer tijd vrij maken:D

zodiacje

Berichten: 6354
Geregistreerd: 20-06-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 19:48

als jullie het goed vinden val ik even onbeleefd binnen met een vraag :o

ik heb nl het probleem dat mijn cupcakes en op dit moment ook mijn taart
in het midden heel erg rijzen.
Ze blijven niet plat van boven zodat ik de bovenkant een stuk af moet snijden om te
kunnen decoreren.
Is er iets wat ik verkeerd doe / anders kan doen?

soms leg ik wel eens even een snijplank op de cupcakes als ze uit de oven komen
zodat ze platter worden maar op dit moment rijst mijn chocolade taart de vorm uit in het midden...

bedankt!

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:00

Bij deze de beloofde foto.

De Victoria Sandwichcake
Afbeelding

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:04

ow wow die ziet er goed uit! Wat zit er tussen?

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:06

Jam, slagroom en aardbeien.
Hij is echt heerlijk.

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:09

oh het is slagroom! Blijft dat een beetje goed dan, of druipt alles eruit? En hoelang denk je dat het houdbaar is?
Is de cake gewoon een soort boerencake, of is dat ook nog iets bijzonders?

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:11

Nee het liep er zeker niet uit, heb hem wel goed stevig geslagen.
Ben voor iemand het recept aan het overtypen. Wil hem hier ook best plaatsen.

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:12

oh graag!

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:16

Bij deze :)

Ingrediënten

175 gram zachte boter, plus beetje extra om in te vetten
175 gram zelfrijzend bakmeel.
1 theelepel bakpoeder.
175 gram lichte basterdsuiker.
3 eieren.

Voor de vulling

3 el frambozenjam (ik heb er aardbeienjam voor gebruikt)
300 ml slagroom stijf geklopt.
16 verse aardbeien gehalveerd (ik heb ze in plakjes gesneden omdat de taart anders wel heel dik werd)
poedersuiker voor het bestuiven.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ronde bakblikken van 20cm doorsnee in en leg op de bodem een vel bakpapier.
Zeef het bakmeel en het bakpoeder is een kom en voeg de boter, suiken er eieren toe.
Roer alles door elkaar en mix tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakblikken en strijk de bovenkant vlak.
Bak de cakes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.
Laat de cakes 5 minuten in de bakblikken afkoelen, haal ze eruit en trek het bakpapier eraf.
Laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
Schep de jam, slagroom en aarbeien op de ene cake en de ander er bovenop.
Bestuif de bovenkant met de poedersuiker.

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:19

oh heerlijk, die ga ik een keer maken!

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-11 20:19

Kan ik je zeker aanraden ;)