
Woldhoeve: mooie cupcakes, leuke kleurtjes. Misschien een tip voor de volgende keer: als je de figuurtjes hebt uitgestoken kun je de randjes nog een beetje 'smoothen' met je vinger. Dan wordt het nóg netter

Mamamiesje: leuk taartje, erg netjes


Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Monique1985 schreef:Goedemorgen allemaal!
Dus als jullie er een smaak toevoegen aan de botercreme dan is het wel lekker? Had laatst voor de kinderfeestjes ook zo'n toef gemaakt, maar vond het zelf erg machtig en de kinderen ook. Lieten hem voor de helft staan. Ik doe altijd helft roomboter helft margarine en dan poedersuiker. Iemand nog andere suggesties, zodat het minder machtig word? Die van de shop zijn die minder machtig?
TinkerTom schreef:Gaaf gedaan MM!!
Ben ook al 2 dagen actief met bakken,
Had 2 tietentaarten in opdracht staan, voor 1 moest ik er 2 maken maar 1 had ik al in de vriezer staan, alleen toen ik die laatst aan iemand wilde laten zien kwam ik erachter dat de stroom eraf was in de schuur en dus dat kleine vriezertje ontdooit was en ik dus opnieuw kon beginnen.
Zodoende 3 tietentaarten gemaakt gisteren en vandaag en vanavond vast 1 van de proeftaartjes voor de bruidstaart gemaakt.
Tietentaart 1
[img]http://i1223.photobucket.com/albums/dd503/miha-site/20110524_16.jpg[/img
http://i1223.photobucket.com/albums/dd5 ... 524_17.jpg
http://i1223.photobucket.com/albums/dd5 ... 524_18.jpg
Tietentaart 2
[img]http://i1223.photobucket.com/albums/dd503/miha-site/20110524_20.jpg[/img
en tietentaart nr
[img]http://i1223.photobucket.com/albums/dd503/miha-site/20110524_29.jpg[/img
en het proeftaartje
[img]http://i1223.photobucket.com/albums/dd503/miha-site/20110524_31.jpg[/img
Esgaroth schreef:Samantha_ schreef:
Jij verkoopt je taarten ook, toch? Was deze ook voor een klant? Want ik zie wel een aantal dingen waar ik als klant toch wat moeite mee zou hebben. Je bent veel beter dan ik hoor, dat staat vooropMaar ik zie aan de rechterkant een paar flinke bobbels, en de sierrand vind ik niet netjes.
MamaMiesje schreef:Ja ik heb een lap rose marsepein uitgerold en er een lichte afdruk in gemaakt met hetzelfde bakblik als waar ik dit biscuit in gemaakt had. Rondom die afruk/cirkel met hand 'druipers' uitgesneden en daarna de lap opgetild, omgedraaid en over de taart gelegd
ENOMIS schreef:Heb de laatste 2 taarten met funcakes fondant gewerk. Vond dat echt niets.. Als ik de lap op de taart had en daarna de decoratie ging maken/plaatsen was de fondant zo droog geworden dat er kleine haarscheurtjes in kwamen. Meer mensen ervaring mee?
prakkie schreef:Leuke taart samantha, maar ik zou proberen de laag fondant (neem aan dat de witte laag fondant is) dunner uit te rollen. Buiten het feit dat je nu wel een erg grote hap fondant naar binnen krijgt, staat het ook mooier.