Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Sodera schreef:Is dat niet héél veel prei voor voor zoveel aardappels? Als ik gewoon prei eet, eten we dat toch zeker 1:1 (dus 200 gram prei tegenover 200 gram aardappels). Een grote dunne prei weegt nog geen 300 gram denk ik, dan haal je daar nog het groene gedeelte vanaf...
MarvanTom schreef:Vandaag dus preistamppot.![]()
Iets anders dan het recept van Niicole__ , maar ook erg lekker.
Ruim 1 kilo kruimige aardappels.
1 grote dunne prei.
bakboter
melk
kleine blokjes kaas
zout, peper, nootmuskaat, kerrie
blokjes spek.
Aardappels schillen en in kleine stukjes snijden, koken met wat zout.
Prei in hele fijne ringetjes snijden en goed wassen. En uitlekken natuurlijk.
Spekjes uitbakken.
Aardappels afgieten en met wat melk en klontje boter met de peper, nootmuskaat, kerrie tot puree stampen.
Rauwe ! prei erdoor mengen en kaasblokjes en gebakken spekjes met de jus erbij.
Zorg dat alles goed gemengd is.
Als extra vlees doen we er speklap of filetlap bij, maar is niet echt nodig. Eet smakelijk!
Marije_jiplover schreef:Een van onze favorieten is zomerse stamppot ijsbergsla met zongedroogde tomaatjes.
Aardappels koken, krop ijsbergsla fijn snijden, spekjes uitbakken, zongedroogde tomaatjes wellen en in reepjes snijden.
Aardappelen afgieten en kort stampen met een klontje boter en een klein beetje kookvocht (moet je tijdens het afgieten even opvangen). Dan spekjes erdoorheen en zongedroogde tomaatjes. Als laatste de ijsbergsla erdoorheen roeren en klaar!