Misschien neppen ze ons wel en is het gewoon een piepschuimbal....
Hier staat de mixer ook weer aan (jee, wat een lawaai komt er toch vanaf zeg); kan ik vast de biscuit bakken. Maandag eventueel vullen/afsmeren en als mijn marsepein dan binnen is deze week, kan ik de taart afmaken.
Wereld. Die nijntje taart heb je die met marsepein of met fondant gedaan?
En wat werkt het beste om zo'n profielmat te gebruiken? Marsepein of fondant. Of is dat eender?
Jullie maken weer errug leuke taarten En die cupcakes van de vorige pagina zijn ook erg leuk. En dat bolletje wol haha.
wereld
Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling
Geplaatst: 17-04-10 18:51
Exodus schreef:
Wereld. Die nijntje taart heb je die met marsepein of met fondant gedaan?
Een beetje een mix, zou het zo niet durven zeggen, gooi het vaak door elkaar...
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 17-04-10 18:51
Ik weet niet of het uitmaakt met zo'n textuurmat; marsepein of fondant. Wat we ondertussen wel uitgevonden hebben is dat je er niet met een roller overheen moet rollen, maar wél schuiven/aandrukken.
En nog een vraag. Die textuurmat gebruik je op het moment dat de marsepein of fondant nog niet of juist al wel op de taart zit?
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 17-04-10 18:55
Nou de roller gewoon in het midden vastpakken en dan al drukkend/schuivend over de mat heenwrijven.
Ik doe het zo: marsepein uitrollen mat erop alles goed aandrukken/wrijven en dan met mat en al optillen en over de taart draperen mat er voorzichtig aftrekken verder bekleden
Mijn kleine meid word eind volgende maand 1 jaar en wil graag een leuk taartje voor haar en voor het bezoek maken. Wil voor haar gewoon iets leuks met roze en voor het bezoek een boltaartje met roosjes en een ronde taart met strik. Ben benieuwd of me dat gaat lukken. Wil dan ook die textuur mat gebruiken.
ja dat heb ik al gedaan Heb al wel eens een taart gemaakt. Gepost in een oud topic Vond het erg leuk. Vind het alleen jammer dat als ik een taart maak ik deze voor de helft kan weggooien Vandaar dat ik ze niet heel vaak maak.
Ja als je alleen voor jezelf maakt, dan wordt het een ongezonde gewoonte Ik ben er nu met een bezig voor mijn nichtje; zij wordt 24 april ook 1, net als jouw meisje.
Die structuur de ik gister trouwens had in die babytaart is gemaakt met cuttlebugs, van pippoos, een goedkoop alternatief voor structuurmatten en ze hebben echt hele leuke
Cuttlebugs van Pippoos?? Zegt me helemaal niets Wat is dat?
Exodus
Berichten: 2327
Geregistreerd: 13-09-04
Woonplaats: Bergeijk
Geplaatst: 17-04-10 19:32
MamaMiesje schreef:
Ja als je alleen voor jezelf maakt, dan wordt het een ongezonde gewoonte Ik ben er nu met een bezig voor mijn nichtje; zij wordt 24 april ook 1, net als jouw meisje.
Vraag: Wat te doen aan/tegen mooi hoge randen maar een ingezakt midden van het biscuit? Toch meer temp opbouwen? Ik doe dat eigenlijk niet omdat mijn oven dan alleen maar van 160 naar 180 kan, dus erg geleidelijk is dat niet.
Ja...dat zou ik dan eens moeten proberen idd. Hij is overigens wel prachtig gaar en het voordeel van zo'n overtollige rand: die kan je prima afsnijden en dan lekker op eten
Die van mij was toen ook wel gaar maar dan net niet sterk genoeg om omhoog te blijven. Ik ga nog even in de tuin aan de slag als ik energie heb zal ik vanavond even mijn golftaart uploaden.