Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 17:46

Jeemig mensen doe eens rustig met dat pagina's vullen!! :')
Ik vind het btw niet erg als iemand veel vragen stelt, ik ben zelf ook van het vragen.
Ik wil juist van de mensen hier hun mening weten, omdat ik weet dat hier mensen zijn die mooie en goeie taarten maken :j

Spikkelfire gelukkig is dr schade beperkt gebleven *\o/*
Wel erg jammer van je cakepops, ik zou écht niet weten hoe dat werkt.
Dat is voor mij iets voor meer in de toekomst.
Eerst maar eens volledig storten op taarten maken :j

K heb vant weekend mn bloemen taart bezorgd en de jarige kon echt niet geloven dat ik hem zelf had gemaakt :P
Hij was zó lekker en zó mooi _O-
Ze wou hem zelfs niet aansnijden :')
Na lang proberen over te halen heeft ze em toch maar aangesneden :j
Ik vond zelf dat er wat te veel botercreme tussen zat, maar zij vonden em echt heel lekker.
Was er natuurlijk erg blij mee :D

Nu ga ik even wat decoratie materiaal maken.
Hoe bewaren jullie dit?
Ik gebruik nu mn taartbodems omdat het daar niet op blijft plakken en mooi stevig is :=

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 17:51

Patricia, wat is je vraagprijs voor de FI mold?

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 18:18

Spoedje :P
Ik wil tylose gebruiken om mijn letters van de funky alphabet beter te laten lukken maar hoeveel moet ik er door doen, en word het hard?

Wat is de precieze werking van tylose in marsepein of fondant?
Ik moest het hebben volgende "de aardige mevrouw van de taartshop" dus heb het meegenomen :P

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 18:20

Zou geen tylose gebruiken :n
Dun uitrollen en dan ff paar minuutjes laten liggen zodat het iets uithard, dan goed erin drukken en dan komen ze er zo uit. En als ze er niet uitkomen, even met een kwastje met stevige haren aan de andere kant ze eruit drukken :)

Tylose hard idd uit, maar niet gelijk, pas als je het laat drogen. Tylose en marsepein is zinloos, marsepein hard niet uit :) Tylose is vooral handig als je dingen wil boetseren of voor bloemen etc.

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 18:22

Ooooohw dankje patries!!
Ik ga eens even wat uitproberen :P

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 18:47

is marsepein of fondant beter voor de funky letter liniaal?

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 19:06

Haha Spikkelfire, foto's van de gedrochten aub! }>

Branka:
Even kopietje van DTLS: "Voor het verstevigen van fondant (modeling paste): voeg 1 theelepel tylose toe aan 200-250 gram fondant. Recept voor eetbare lijm: mix 1 deel Tylose powder met 30 delen water en laat het een nachtje staan. Voeg indien nodig meer water toe om de gewenste consistentie te bereiken." ;) Tylose zorgt er voor dat de fondant sneller en harder/steviger 'uitdroogt' zeg maar.

Ik heb hier net een biscuit gebakken zonder mix, veeeeel steviger, alleen niet zo mooi gerezen helaas.
Ook heb ik voor het eerst 'buttercream icing' gemaakt, wat een fijne consistentie zeg, vergeleken met 'normale' botercreme.
Ik dacht dat het niet zoveel zou verschillen maar tis best een verschil. Wel miiieerzoet :9 *D

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 19:29

Branka, ik doe alleen bekleden met marsepein en fondant (50/50) decoreren doe ik eigenlijk altijd met fondant :) Dus ook de funky tappits.

SpikkelFire

Berichten: 6806
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 19:30

No way! Geen foto's van de misbaksels! :))

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 19:31

_O- Jawelllll!! :))

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 19:34

Wij willen altijd foto's :D Ook van misbaksels kan je leren en misschien valt het zelfs wel heel erg mee. Ik denk ook altijd dat er vanalles mis is met mijn baksels en dat valt vaak ook heel erg mee.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 19:56

op het DLT forum is ook zo'n leuk blooper topic (kan hem ff niet vinden trouwens) :)

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 20:00

@Rinske: Ik vroeg me af hoe groot die VW-bus taart was die jij gemaakt had? Ik heb een cakevorm die nagenoeg even groot is als de 1:24 modellen die we hebben staan en wilde die als basis gebruiken, maar volgens hubbie is dat niet groot genoeg voor onze verjaardagen.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 20:01


Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 20:03

Die had ik ook gevonden!

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 20:06

jaaa..dat is um (ik sta op blz.30) :)

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:00

_O- _O- dat topic! Edit: haha Kinke, gelukkig dat er nog hoop is voor ons nitwits }>
Zo biscuit batch nr. 4 zit er hier in, nog 1 te gaan := Heb er gelijk maar een test-verschillende-biscuits-dag van gemaakt <<)

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:15

Omg.. op de voorkant van Allerhande nr 04-2012 (de hoera 125 jaar AH-editie) staat die witte taart met die vruchten ertussen.... Was die Allerhande kwijt maar na onze opruim- en schoonmaakwoede van vandaag heb ik em weer gevonden :D En ik ga em binnenkort proberen!!
Onderste laagje is cake, de rest van de tussenlagen is amandelmeel met eiwitschuim (juist ja, een mega macaron hihi) en vruchtjes (bosbessen, frambozen etc) en witte chocolade ganache.. Omg hij ziet er zooooo lekker uit, ik MOET die taart een keer maken!

Deze dus :~ :~
Afbeelding

Voor de nieuwsgierigen, het recept! http://www.ah.nl/recepten/recept?id=810 ... ype=recipe

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:16

Oeh nice! Daar waag ik me nog maar niet aan, ben benieuwd naar je resultaat!

Mieke93

Berichten: 495
Geregistreerd: 11-09-10

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:22

Ik lees net een tip op het dly forum over een naald of ander stuk ijzer in je biscuit laten meebakken zodat de binnenkant ook goed meebakt. Nog nooit van gehoord, doen jullie dat? :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:42

En dan de naald laten zitten als het voor iemand is die je niet mag O:) .

Vw-bus taart is een 20cm biscuit, gesneden en gestapeld. Voor ca. 15 personen.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:49

da's een heating core Mieke :)
Patricia, ik heb die Allerhande hier ook nog liggen, heb hem ook nog in de planning :)

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:50

Mijn 3e bescuit staat in de oven..
Mijn planning deze week is:
1 slagroomtaart
1 fondant taart
en 1 fondant taart voor een vriendin die misschien een geboorte taart wil bestellen dus heb ik dr vertelt dat ze een probeer taart van me krijgt ;)

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 21:58

|o it's really my day! Ik ben echt een sukkel, een biscuit recept voor 2x20 in een 26 pan gedaan 8)7 8)7 ik dacht al, waarom wordt hij niet gaar _-:( _O-

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-12 22:00

Dan zit ie ws heel vol Maris :=

Kinke, leuk, ben benieuwd :D
Vind het wel een uitdaging met die amandel-lagen :))