Oh, jeetje! Wat heb je de brookies dan lang in de oven moeten hebben Prairy! Ze zijn inderdaad wel lastig gaar te krijgen, dat vond ik ook wel ja. Lekker Nouka!
Prairy
Berichten: 10331
Geregistreerd: 28-12-03
Geplaatst: 01-02-12 22:27
Ach, kan morgen altijd nog brownies maken
Misschien met een laagje Brookies erboven op want die bovenkant is wel al gruwelijk lekker
Hadden jullie je aan de hoeveelheid suiker gehouden? Ik vond het echt veeeel te veel dus ik had 300 gram gedaan, maar dat kan de volgende keer nog wel wat minder vind ik .. ze waren echt wel zoet genoeg. Zeker met die chocolate chips erdoor, ik had zo'n zakje van de AH met wit, melk en puur door elkaar en dan nog een klein blokje puur zelf fijngehakt.
Zeg dan ff hoe jij het precies doet, misschien heb ik daar wat aan 1x proberen en prullenbak is niet zo erg, maar moet niet blijven gebeuren
Heb jij ze in een grote of kleine bakvorm gemaakt? Want toen ik ze vorige keer gebakken heb, had ik ze in een hele grote bakvorm (30cm doorsnede) waardoor mijn brookies zelf ook maar 5cm dik waren en ze sneller gaarden
aw, jammer Prairy. Maar nu kan je het nog een keer bakken.
Ik wil nog brownies gaan bakken voor de verjaardag van een vriendin morgen maar ik was vergeten de ingredienten mee te nemen toen ik vanmorgen boodschappen deed. En ik had geen zin om wéér de kou in te moeten. Moet vanavond toch werken in de appie dus voor het werk koop ik de ingrediënten en dan morgenochtend bakken. Misschien niet meteen in de koelkast, maar hij moet een treinritje van anderhalf uur wel overleven denk ik om daarna de hele middag in de koelkast te kunnen staan. Komt vast wel goed.
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 02-02-12 15:48
Met deze kou buiten moet dat zeker goedkomen Mara, overleven ze vast wel.
Misschien lag het idd wel aan de te kleine bakvorm Prairy, dat het te dik/hoog wordt en niet goed gaar kan worden van binnen?
Heb zelf ook wel zin om nu iets te maken, maar zal toch even moeten wachten tot zaterdag. Muffins! (met al dat bakken moeten we er anders zo tegen eten, hihi)
Ja precies, mag ik nog een keer bakken Denk dat t idd grotendeels aan de te kleine bakvorm lag, want toen ie opgedroogd was zat er zo'n 3 cm lucht tussen de bovenkant die boven de vorm uitstan en die lekker knapperig was en de rest van het deeg dat in de bakvorm zat hahaha
Ik had ook de helft van het recept gemaakt en in een 20 bij 30 vorm, toen waren ze wel goed geworden Dus dan weet je dat Prairy, als je de helft wil maken kan het wel in die vorm. En idd, volgende keer doe ik 250 gram suiker dan ofzo, da's alsnog zat
Ik zit te twijfelen of ik een klein bananenbroodje zal maken
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 02-02-12 16:23
K had het brookies recept opgeslagen, dus na al jullie ervaringen er maar even bij gezet dat 20x30 vorm voor de helft van het recept is En 250gr suiker is ook genoeg?
Ja, méér dan genoeg. Ik had 450 gram voor de volle lading maar dat was echt teveel. Dus als je 150 gram neemt ben je er denk ik ook wel als je alles door de helft doet.
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 02-02-12 16:43
Nja krijg met een verjaardag veel mensen, dus denk dat ik dan gwn het hele recept maak, met 250gr suiker maar.
En kreeg het verzoek ook een kwarktaart te maken. De bodems van dr oetker vind ik eigenlijk iets te dun. Dus wil zelf de bodem maken met biscuit (of bastogne) kruimels en boter, maar weet iemand hier daar de beste verhouding voor? (Heb een springvorm van 26cm)
Meestal maak ik de bodem van een kwarktaart met 1 tot 1.5 rol biscuit en kneed ik er net zo lang boter doorheen tot het netjes aan elkaar blijft kleven.
Zo er staat een portie yoghurt cupcakes in de oven. Kijken of ze willen lukken, want ik heb helaas nog geen cupcake bakvorm.