Taarten Decoreren VII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Luckymoon

Berichten: 391
Geregistreerd: 15-09-08
Woonplaats: Elst, Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 16:35

DewiRox schreef:
Hallo, ik heb een vraagje;
Ik heb nu mijn biscuit in de oven zitten, maar kan ik hem het beste af laten koelen voordat ik er verder mee aan de slag ga? Of kan dat ook prima als hij nog een beetje warm is?
Bedankt.


Als je biscuit nog warm is smelt je botercreme en/of vulling.... Ook bekleden gaat niet echt lekker met een warme taart.

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 16:36

Oke, dan laat ik hem eerst rustig afkoelen ;)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 16:45


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 16:46

DewiRox schreef:
Oke, dan laat ik hem eerst rustig afkoelen ;)

Rustig, als in een paar uur voor de zekerheid ;)

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 17:00

Inderdaad goed laten afkoelen...ik heb al verschillende keren mijn biscuit in duizenden stukjes gehad omdat ik geen geduld had :o

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 17:04

Ik ben ook weer steeds actiever met bakken dus ik kom eens een kijkje nemen in dit topic als jullie het goed vinden :D

Over een paar weken gaan ik en mijn schoonzusje (ook aangestoken met het virus) een taart maken als haar vriend, mijn schoonbroertje weer terugkomt van een paar maanden India. We willen India op de taart maken en dan de route aangeven. We gaan nog even kijken hoe en wat we dat voor elkaar gaan krijgen :+

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 17:12

Ik bak mijn biscuit altijd een dag van te voren :j En anders komen ze uit de vriezer..

Hoelang bakken jullie de 12 en de 20 cm blanda vormen? En als je chocoladebotercreme gaat maken (met de mix), moet je dan de cacao er bijdoen en dan een uur laten staan of de cacao er pas bij als je de boter erbij gaat doen?

oOoKellyoOo

Berichten: 3830
Geregistreerd: 25-11-05
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 17:14

ik was jullie kwijt, tijdje afwezig geweest.

Ben nu weer onder de levende,
Vandaag bezig met een prinsessentaart ben benieuwd

Anne.

Berichten: 5149
Geregistreerd: 02-08-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 17:26

Vanmiddag een mooie springvorm bij Dille en Kamille gekocht en metallic suikerpareltjes bij Cook&Co.. :D Morgen taart bakkuhh! :D

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:00

Stel dat ik morgen pas mijn biscuit ga bekleden en vullen, hoe kan hem dan het beste bewaren? Is het biscuit na ander halfuur goed afgekoelt? Ik kan namelijk echt niet wachten!

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:19

DewiRox schreef:
hoe kan hem dan het beste bewaren?


Dit wilde ik ook graag weten, en hoe je het beste een aangesneden bisquit kunt bewaren? (In de ijskast, afgedekt met zilverfolie?)
Alvast bedankt! :D

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:21

Even afdekken met wat huishoudfolie en dan kan die wel een dagje buiten de koelkast verblijven :)

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:26

krimpfolie doen we op mn werk erover heen.

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:32

Oke, want je kan toch ook witte chocolade pasta gebruiken als vulling en om mee af te smeren? Dan kan ik de pasta het beste even verwarmen denk ik, voordat ik ga smeren.

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:40

Hoe maken jullie eigenlijk letters?
Snijden jullie die uit ofzo? Of prikken jullie ze uit?
Ik zie ook vaak verschillende lettertypes.

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:47

Thomas schreef:
Hoe maken jullie eigenlijk letters?
Snijden jullie die uit ofzo? Of prikken jullie ze uit?
Ik zie ook vaak verschillende lettertypes.

Je heb verschillende uitstekers: http://www.deleukstetaartenshop.nl/inde ... Path=35_36
En sommige schrijven het ook met icing/glazuur

DewiRox schreef:
Oke, want je kan toch ook witte chocolade pasta gebruiken als vulling en om mee af te smeren? Dan kan ik de pasta het beste even verwarmen denk ik, voordat ik ga smeren.


Ja dat kan :)
Pas op dat je het niet té lang opwarmt, want dat gaat snel hoor! :P

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 18:55

Hahaha, heb ik een keer met caramel gehad, ooh kan nog wel even, niet dus, was het al aan het koken :P

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 19:05

Oké, nu komt er een hele domme vraag;

Wat zijn dijkjes, en waarom gebruik je ze?

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 19:12

een randje botercreme om je vulling heen als het ware, zodat je vulling er niet uitloopt, te gebruiken bij wat dunnere vullingen..

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 19:14

Thomas schreef:
Oké, nu komt er een hele domme vraag;

Wat zijn dijkjes, en waarom gebruik je ze?


Dijkjes zijn randjes om je vulling
Deze zorgen ervoor dat je vulling op z'n plaats blijft en niet de taart uitloopt, en het allerbelangrijkst.. door een dijkje te maken (van 1:1 botercrème) kan de vulling niet tegen je marsepein komen, want als dit gebeurd smelt je marsepein, en dat wil je niet hebben!

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 19:28

aha, wat bedoel je met 1:1 botercreme?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 19:31

1 deel (zoutloze) boter + 1 deel poedersuiker = botercreme ;)

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 19:31

Aha! Ik snap! Dankjulliewel!

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 19:50

Luckymoon schreef:
hyppolyte schreef:
Even tussendoor, is het bij jullie ook altijd zo'n compleet slagveld na het maken van zo'n taart? Bij mij namelijk wel :+.


Hier hetzelfde ;) En ik neem me elke keer voor om het de volgende keer anders (lees opgeruimd) te doen :D

Haha en ik dacht later nog; oooh die zal wel gedacht hebben wat ziet die keuken eruit! :=
Maar dat was dus niet gek? :P

Mooi gemaakt zeg die taart!

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-10 20:17

Haha, bij ons zag de keuken er ook als een slagveld uit, kwam me vader langs,, EVEN WAT OPRUIMEN,, even later was het weer een slagveld hahahahaha.