Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Browniee
Berichten: 1324
Geregistreerd: 09-01-11
Woonplaats: Rozenburg Z-H

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 00:15

De mix die wordt aangegeven in het eerste topic?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 10:04

De mix wordt in elke openingspost aangegeven volgens mij. Dat is die van Funcakes.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 10:57

Voor het kleuren van huidskleur van fondant gebruik ik de chocolade bruin en dan maar een heel klein beetje

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 11:00

Hoi,hoii.

Vandaag ga ik mijn cupcakes versieren, het liefst met een lekker toefje bovenop en mijn rolmarsepein..
Iemand receptjes voor die ''toefjes'' haha...?

:+

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 11:11

Esgaroth schreef:
Onee!! Dikke CRAP zooi!
Ben ik voor mijn boer een verjaardagstaart aan het maken (de stropdastaart).
Mooi gevuld, eerste laag een dijkje van BC choco met gestampte M&M's, laagje zwitserse room met daarop wat perzikjes, tweede laag een half dijkje van BC choco (hij was op!!) en chocolademousse.
Afgesmeerd met Nutella (doe ik NOOIT meer, halve taart trek je ermee kapot).
Mooi marsepein gerold, erop gelegd en wat denk je? TE DUN GEROLD!!
Dat geloof je toch niet? Nu ligt alles er al op, maar op sommige plekken zie je de Nutella er een beetje door, en op andere plekjes is ie kapot gegaan, en heb ik er een klein stukje op moeten plakken.

Iemand een briljant idee hoe je dit kunt herstellen, zonder de hele haffel eraf te halen en weg te smijten? Is toch een halve kilo marspein, dat gooi ik liever niet weg...

Tip qua Nutella, 10 sec in de magnetron, dan kan je gewoon normaal smeren.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 11:18

Browniee schreef:
hoi allemaal,

hoe maak je een mooie huidskleur? (vraag ook namens mijn moeder)

Bij marsepein met Americolor - Copper (fleshtone).

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 11:18

Rinske schreef:
De mix wordt in elke openingspost aangegeven volgens mij. Dat is die van Funcakes.

Of vele andere merken :)

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 15:45

Chantaltje23 schreef:
hoe kan ik deze cupcakes beste bewaren?


CC`s kun je sowieso het beste bewaren in een afgesloten trommel/blik...in de koelkast worden je cc`s hard en droog...
Als je een bederfelijke toef op je cc`s hebt zul je ze wel in de koeling moeten bewaren...



Bij fondant maak ik huidskleur door een beetje ivoor met ietsiepietsie roze te mengen...

LisaDG

Berichten: 174
Geregistreerd: 18-09-10

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 16:01

Hallo :D
ik ben al een tijdje stille meelezer van het topic,maar wat jullie allemaal doen wauw,heel mooi!
Ik volg ook al een tijdje een programma bij ons op VijfTV , fabulous cakes,waar ze de meest extreme taarten maken, de laatste woog zo'n 120kg!!!
Morgen verhuis ik en heb ik ein-de-lijk terug een goede oven ter beschikking,dus ga ik binnenkort bakken.

Weten jullie toevallig ook mensen uit België die dit soort workshops doen?
ik ben namelijk Belg en heb er totaal geen idee van :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 16:13

TinkerTom schreef:
Chantaltje23 schreef:
hoe kan ik deze cupcakes beste bewaren?


CC`s kun je sowieso het beste bewaren in een afgesloten trommel/blik...in de koelkast worden je cc`s hard en droog...
Als je een bederfelijke toef op je cc`s hebt zul je ze wel in de koeling moeten bewaren...



Bij fondant maak ik huidskleur door een beetje ivoor met ietsiepietsie roze te mengen...

Hangt van de ingrediënten van je cupcakes af. De hartige cupcakes worden vaak met andere ingrediënten bereid dan normale cupcakes.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 16:16

LisaDG: ik weet niet waar je ongeveer in België woont, maar ik ga ook workshops in Tilburg geven, wellicht is dat niet zo ver van jou vandaan?

LisaDG

Berichten: 174
Geregistreerd: 18-09-10

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 16:26

Ik ben van West-vlaanderen,dus eigenlijk wel een eindje :D

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 16:27

LisaDG schreef:
Hallo :D
ik ben al een tijdje stille meelezer van het topic,maar wat jullie allemaal doen wauw,heel mooi!
Ik volg ook al een tijdje een programma bij ons op VijfTV , fabulous cakes,waar ze de meest extreme taarten maken, de laatste woog zo'n 120kg!!!
Morgen verhuis ik en heb ik ein-de-lijk terug een goede oven ter beschikking,dus ga ik binnenkort bakken.

Weten jullie toevallig ook mensen uit België die dit soort workshops doen?
ik ben namelijk Belg en heb er totaal geen idee van :D


Mede- belgje :) Ik kijk ook altijd naar Fabulous Cakes, zot hé!?
Maar ik ben van de Kempen in Antwerpen. Dus das ook redelijk ver.

LisaDG

Berichten: 174
Geregistreerd: 18-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 16:42

Leuk nog een belg :D

Ik heb de sites al doorplozen,maar worden de meeste taarten nu eigenlijk bekleed met fondant of met marsepein?
Is dit zoals op de site omdat fondant makkelijker werkt of enkel voor de smaak van marsepein?
Ik heb namelijk onlangs een cupcake gegeten en wilde het mooie bloemetje ook opeten,maar daar was helemaal niets aan :D
dus waarschijnlijk beter met marsepein dan?

bereid jullie voor op een aantal vragen want ik vind het ZO interessant :D

Ik had ook nog deze website gevonden,dit is een winkel bij mij in de buurt die ook allerlei dingen verkoopt,maar zouden jullie aanraden om een cakemix en boterroommix te gebruiken of alles van begin te maken?
http://www.avevewinkels.be/cakenparty

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 17:22

Het is maar net wat jij het prettigste vind werken of wat de klant het lekkerste vind :) Ik werk alleen met marsepein, tenzij strikt verzocht word om fondant te gebruiken. Ik gebruik uit mijzelf alleen fondant voor dingen die uit moeten harden.

Dit heeft 2 redenen:
- ik vind fondant te flexibel, bij optillen van lappen rekt alles uit en vervormt etc. (Misschien eerste onhandigheid, zou kunnen)
- ik vind fondant niet lekker. Het smaakt en ruikt mij te chemisch.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 17:32

Bij mij is het juist het tegenovergestelde van Mayo :+ :D

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 17:39

haha ik vind de marsepein juist niet fijn werken :P

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 17:41

Ik heb ook veel liever fondant dan marsepein :)

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 17:42

Qua werken liever marsepein naar qua smaak liever fondant

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 17:59

Qua werken liever fondant, qua smaak liever marsepein, maar ik heb gemerkt dat veel mensen niet van marsepein houden, dus ik gebruik altijd fondant :) .

MMares

Berichten: 644
Geregistreerd: 29-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 18:00

Hey LisaDG, hier nog een Belg.

Ik kan je zeggen dat de cupcake mix van Aveve heel luchtig en lekker is, ik meng er altijd nog wel iets bij onder om het net iets anders van smaak te maken. Normaal maak ik mijn cupcakes volledig zelf maar heb de mix eens uitgeprobeerd omdat ik 50 cupcakes ging maken voor hier op mijn werk en vond dit net iets makkelijker. Sindsdien gebruik ik regelmatig deze mix. Ook heel makkelijk te bereiden en heb er nog nooit problemen mee gehad.
Ik heb ook al eens de botercreme mix geprobeerd...persoonlijk vind ik deze veel lekkerder dan zelfgemaakte. Zoeter en minder die botersmaak.
Maar dat is natuurlijk allemaal eigen smaak.

Ik ben ook meer favoriet van Fondant om mee te werken, vind marsepein iets stugger.
Qua smaak maakt het me niet zoveel uit, lust beiden dus... :) Maar fondant is wel minder overheersend vind ik.

Ik ga proberen dit weekend de foto's van mijn 50 cupcakes op de computer te zetten en dan zet ik er meteen de foto's van de kerstcupcakes bij op.
Hopen dat vriendlief dat wil doen voor mij, want heb mijn laptop nog niet mee verhuisd, momenteel hebben we alleen de zijne...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 18:28

Rinske schreef:
Qua werken liever fondant, qua smaak liever marsepein, maar ik heb gemerkt dat veel mensen niet van marsepein houden, dus ik gebruik altijd fondant :) .

Ik heb gemerkt dat een hoop mensen zéggen niet van marsepein te houden. Uiteindelijk bedoelen ze die grove marsepein die rond feestdagen in de mandjes zit in aardappelvorm of varkentjes etc. De goede kwaliteits marsepein die over de taarten gaat vinden ze bij mij tot nu toe heerlijk!

Ik lust die grove marsepein ook totaal niet, maar die op de taarten wel :9

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 18:47

benangelique schreef:
Qua werken liever marsepein naar qua smaak liever fondant

Ik ook :j en qua botercreme vind ik die van de mix het lekkerste, die is wat romiger.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 18:53

Esgaroth schreef:
benangelique schreef:
Qua werken liever marsepein naar qua smaak liever fondant

Ik ook :j en qua botercreme vind ik die van de mix het lekkerste, die is wat romiger.


Ik ook echter vind ik voor het afsmeren toch weer de 1 op 1 fijner, wordt steviger en zakt je taart minder van in... :D

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-12 19:00

Heee mensenn.

Heeft iemand een receptje voor mij voor de topping?
Een klein receptje, waar ik niet veel voor nodig heb... :D
Want vanavond (straks, zometeen) wil ik cupcake's gaan versieren
Iemand leuke ideën voor iets te maken, ofzo met rolfondant?

<3