Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
__Esther__ schreef:Ik baal wel een beetje dat ik tot morgen moet wachten op mijn witte chocolade taart
MusicELINE schreef:Sorry, ik ben te lui om even bij te lezen, maar bakken is ook een van mijn grootste hobby's! (hoewel ik echt niet kan koken, ik doe puur nagerechten en taarten/koekjes).
Mijn 'specialiteit' is arretjescake. Oud recept van mijn oma, hoewel veel mensen het nog wel kennen (maar ook weer veel mensen niet). zo ook vorige week, een vriend van mij gaf een feest en kwam naar mij met het vriendelijke verzoek om arretjescake te maken xD Rare combinatie, drank en oma's oude arretjescake. Maar het was binnen 10 minuten op, terwijl ik 2x zoveel ingrediënten had gedaan xD
Zijn er meer mensen bekend met dit recept? Ik weet niet of hij op internet staat. Ik heb hem nog handgeschreven van mijn oma, nauwelijks te lezen, maar ik weet hem toch uit mijn hoofd
MusicELINE schreef:Sorry, ik ben te lui om even bij te lezen, maar bakken is ook een van mijn grootste hobby's! (hoewel ik echt niet kan koken, ik doe puur nagerechten en taarten/koekjes).
MusicELINE schreef:Zijn er meer mensen bekend met dit recept? Ik weet niet of hij op internet staat. Ik heb hem nog handgeschreven van mijn oma, nauwelijks te lezen, maar ik weet hem toch uit mijn hoofd
Citaat:Vanille-slagroomtaart
Ingrediënten
- Pak cakemix + bijbehorende ingrediënten
- 350 ml slagroom
- vanille-extract
- 2 zakjes vanillesuiker
- kristalsuiker
- pakje banketbakkersroom (Dr. Oetker)
- 150 gram ongezouten pinda's
- 2 el ongezouten roomboter
- 2 zakjes klopfix
Mix het cake-beslag en giet dit in een springvorm van 24 cm. Bak de cake en laat deze afkoelen. Snijd deze eventueel recht of dunner wanneer hij te dik is (het hoeft immers slechts de bodem van de taart te zijn). Tijdens het bakken/afkoelen van de cake kan je vast de slagroom en banketbakkersroom maken.
De banketbakkersroom spreekt voor zich en staat ook op het pakje. Water erbij en mixen maar.
Voor de slagroom mix je de slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 2 á 3 el kristalsuiker, 2 zakjes klopfix en naar smaak vanille-extract door elkaar. Verder kan je ondertussen de nougatine bereiden. Dit doe je door de pinda's in hele kleine stukjes te hakken/stampen. Smelt de roomboter en 70 gram kristalsuiker op middelhoog vuur en roer hier de gehakte nootjes door tot de suiker goed gesmolten is. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat het uitharden.
Neem vervolgens de cake en spuit met een spuitzak de banketbakkersroom in cirkels over de cake. Zet dit enige tijd in de koelkast om wat op te spuiten. Spuit vervolgens op dezelfde manier de vanilleslagroom over de banketbakkersroom. Zet terug in de koelkast. Bestrooi de gehele taart vlak voor serveren met de zelfgemaakte nougatine om te voorkomen dat het slof wordt.
fionaf09 schreef:kunnen we niet naar hk verhuizen? dan kunnen we evt. nog andere dingen plaatsen wat beetje ontopic is
en ga nu even het recept over typen van lange vingers
Yasmine schreef:fionaf09 schreef:kunnen we niet naar hk verhuizen? dan kunnen we evt. nog andere dingen plaatsen wat beetje ontopic is
en ga nu even het recept over typen van lange vingers
Liever niet, dan verzandt het in off-topic geklets en dan vind ik het jammer van de recepten... Je kan ook gewoon een HK-topic aanmaken naast deze?
Arans, zit er ook geen boter in? Mijn recept is boter, chocolade, opgeklopte eiwitten, koekjes en suiker.