Taarten Decoreren II

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sunshine80

Berichten: 2298
Geregistreerd: 02-05-06
Woonplaats: Hoeksche Waard

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 09:40

Nope... hehe, de staart staat nu naast me, te wachten tot het koffietijd is... :=
Maar de chocoladegeur komt eraf, dat zou goed kunnen komen door de Nutella en de KitKats :D
Eh... ja hehe, ik heb hem gemaakt in mijn springvorm van 24 cm.... :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 10:08

Foto's? :)

Mrisss

Berichten: 234
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 10:38

Dat klinkt weer erg lekker. Ik ben gisteren even naar de ikea geweest heb nu ook zo'n vorm voor een boltaartje. En ik wil ook graag de biggetjes maken. Ik heb even op de site van de leukeste taarten shop gekeken en nou wou ik graag marsepein gebruiken maar daarvan is de startersset uitverkocht. Nou is er ook een soort van startersset van RegalIce rolfondant. http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... cts_id=650. Kan ik daar ook die boltaartjes mee bekleden en de biggetjes van maken? En is dat dan ook nog net zo lekker als marsepein?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 10:44

Je kunt er mee bekleden en boetseren, maar het is heel iets anders dan marsepein. Het is een suikerpasta, dus heel zoet en de structuur is heel anders dan van marsepein, het droogt op als je klaar bent. Ik heb hier een boetseersel in de kast staan van fondant en daar kan je echt een ruit mee in gooien. :') Maar op een taart blijft het gewoon eetbaar hard.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 10:58

Ik heb nog een zakje chocoglazuur liggen van dr. Oetker, kan je dat aanlengen met slagroom om het enigsinds vloeibaar te houden? Of kan ik de 'modder' beter op een andere manier maken?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 11:00

Geen idee, Mayo. Dat wordt uitproberen denk ik ;)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 11:01

:=

Of maakte jullie het met pure chocolade en slagroom uit een bekertje?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 11:03

Ik denk niet dat het veel uitmaakt, pure -eerst gesmolten- chocolade of dat spul uit een zakje; het wordt allebei weer knoerthard als het koud wordt.
Ik zou zelf wel een bekertje slagroom gebruiken; doseert net wat makkelijker denk ik.

Irene2

Berichten: 5235
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Enschede

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 11:08

wat een schitterende taarten komen er voorbij! even een stipje :D

Loesss

Berichten: 4186
Geregistreerd: 13-06-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 12:19

Ik was altijd al dol op taartenbakken en koken. Door dit topic ging het toch wel ernstig kriebelen, dus mijn eerste boekje is besteld (http://www.bol.com/nl/p/boeken/feesteli ... index.html) en ga dan eens lekker een setje op te starten bestellen.

En hopelijk over een tijdje mijn eerste taart om te showen :)!

pantuf
Berichten: 3244
Geregistreerd: 01-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 12:24

Mayo schreef:
Ik heb nog een zakje chocoglazuur liggen van dr. Oetker, kan je dat aanlengen met slagroom om het enigsinds vloeibaar te houden? Of kan ik de 'modder' beter op een andere manier maken?



Ik lees hier al een tijdje mee maar post nu voor het eerst.

Ik heb deze ook gebruikt voor het modder badje en heb hem niet aangelengd.
Wel had ik er 2 gebruikt maar dat was veel te dik :o 1 is beter en dan gewoon glad strijken ofzo

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 12:30

Maar dan wordt het heel hard toch? Is het dan nog wel lekker om te eten? En het snijden? Gaat dat nog normaal? En dan kan ik de varkentjes amper onderdompelen?

pantuf
Berichten: 3244
Geregistreerd: 01-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 12:32

Mijn varkies waren plat van onder zodat je niet veel glazuur hoeft, ik had idd 2 zakjes gedaan en dan is die plak zo dik en hard dat ik er met mijn mes niet doorheen kwam :') := Dat maakte het aansnijden heel lastig


Edit: het was niet vies zo maar met 1 pakje is het wel lekker denk, ik zou niet weten of aanlengen kan, misschien gewoon eens proberen.
Laatst bijgewerkt door pantuf op 08-12-09 12:33, in het totaal 1 keer bewerkt

pantuf
Berichten: 3244
Geregistreerd: 01-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 12:32

Volgende keer wil ik proberen om lange vingers langs de zijkant te doen zodat hij iets minder machtig word (misschien dan eerst onderdompelen in de glazuur ofZO).
Laatst bijgewerkt door pantuf op 08-12-09 12:34, in het totaal 1 keer bewerkt

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 12:33

:D

Ik neem het mee in gedachten :D

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 14:21

Net bij de AH wat mona gezins puddingen ingeslagen (nu 1 euro) voor als taart vulling :D Vooral die citroen hmmmmmmm.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 14:22

Oooh lekkaaah :9

Charaz

Berichten: 25206
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 14:23

Oh lekker zeg, mijn bestelde taart krijgt de aardbeienkwarktaart vulling, binnenkort ga ik zelf ook eens wat combinaties uitproberen.

Keet

Berichten: 31095
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 15:25

fionaf09 schreef:
http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores ... ctId=15637

zou ik hier mee de amandelen kunnen malen?



Volgens mij kan je gewoon beter bij de bakker een pak marsepein halen. Je bent nu bezig met het zelf maken?
Denk dat je dan meer geld kwijt bent aan spullen dan dat je uiteindelijk aan marsepein overhoudt.

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 16:09

Nou, assepoester is klaar hoor :D, ik heb 'm naar het voorbeeld op de site van wendy gemaakt:
http://4theloveofcake.nl/mediapool/55/552477/images/assepoes_1.jpg

En dit is 'm geworden, helaas is ie wel een beetje aan het zweten -O-
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Oh, vulling ondertaart: Bokkenpootjes en caramelslagroom (afgesmeerd met de laatste)
Jurk: bramenjam en banketbakkersroom (afgesmeerd met botercreme)
Laatst bijgewerkt door hyppolyte op 08-12-09 16:11, in het totaal 1 keer bewerkt

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 16:10

Oh wauw, die is echt fantástisch!! _/-\o_

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 16:14

Thanx :):) ben er zelf ook wel trots op, was wel een heel werk zeg!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 16:21

Gaaf zeg!

Maar afsmeren met slagroom, kan dat?

Ethelate

Berichten: 21138
Geregistreerd: 02-10-01

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 16:28

Oeh die is echt heel gaaf Hyppolyte!
Je hebt tandenstokers gebruikt ofniet?
Geen 'gevaar' met eten?
'Let op het prikkertje' :D

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-09 16:53

Ik heb hier en daar cocktailprikker ertussen geprikt, omdat anders de muisjes omkukelen :D. Maar dat geef ik wel even door aan de mensen hoor :j

Ik moet 'm nu gaan vervoeren, wish me luck!!!!