
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Ook een zuurdesem gestart er een 6tal broden daarvan gemaakt.
Spruit schreef:Oeh, wat een leuk topic!
Ik heb twee weken terug besloten dat ik 10 dagen lang, elke dag een brood wilde bakken. Dit gedaan en nu meer bloem en meel besteldOok een zuurdesem gestart er een 6tal broden daarvan gemaakt.
Maar nu zie ik hier een aantal mensen met een zuurdesembrood die echt goed gerezen is, dat doen die van mij niet.. Die rijzen vanaf het midden omhoog. Dus intakte bodem, intakte korst en dan in het middel uit elkaar gescheurd door het rijzen. Waar zou het bij mij fout kunnen gaan?
Meer stoom dus, ik deed al wel water in een schaal eronder, maar moet dit dan gelijk kokend water zijn ipv water vers uit de kraan?
8nnemiek schreef:Prachtige broden komen er weer voorbij!
Ik heb weer eens een deeg gemaakt. No-knead, vandaar dat het wat klonterig uit ziet.
Moet vannacht rijzen, en morgenvroeg afbakken![]()
[ [url=m/vfyfcS.jpg]Afbeelding[/url] ]
. MarliesV schreef:Hier het weekend een no knead gemaakt van Laura's Bakery, heb een Dutch Oven via de AH bij elkaar gespaard en deze gelijk getest, het resultaat smaakte top!
Is deel volkoren, deel rogge, deel wit, deel 10 zaden (kliekjesbrood haha)
[ [url=m/a4sl2I.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/qnbJaR.jpg]Afbeelding[/url] ]
.