Wie bakt er nog meer zo graag?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 12:33

Gisteren de chocolat ship cookies van Hummingbird gemaakt. alleen was het meer cake deeg dan krokent koek. ze waren ook nog best gerezen. Ik heb de 200 gram bloem + 3/4 zuiveringszout vervangen door 200 gram zelfrijzend bakmeel + 1/4 zuiveringszout. Zal het daar door komen of horen ze gewoon niet krokant te zijn? ook heb ik ze veel langer in de oven gehad omdat ze nog niet bruin waren. maar veder was de smaak super lekker, dus daarover niks te klagen En ik had dus nog overal een lekere nuts/lion mars in verstopt :9

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-02-11 12:37

Chocolate chip cookies zijn bij mij ook nooit heel erg krokant, ik heb ze graag als ze nog wat chewy/smeuïg zijn.

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 12:45

Heeft iemand een lekker recept maakt niet uit of het taart / koek is waar niet zoveel boter in hoeft?

edit; ik denk in 1 keer aan de cakejes met yoghurt, dat was toch ipv de boter? en kan je dan al het boter vervangen?

arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 12:54

Yasmine schreef:
Chocolate chip cookies zijn bij mij ook nooit heel erg krokant, ik heb ze graag als ze nog wat chewy/smeuïg zijn.

Misschien heb ik ze dan toch te lang in de oven gehad voor shewy, want nu was het gewoon cake deeg achtig.

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 17:34

1 theelepel bicarbonaat weet iemand waar ik dat voor kan vervangen?

edit; het is baksoda lees ik net :=

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-02-11 17:42

Baksoda en bicarbonaat is hetzelfde. Als je dat niet hebt, kan je er gewoon extra bakpoeder bij doen. Baking soda zorg ervoor dat je deeg extra rijst :)

Wij hebben straks bezoek dus hier staat een apple pie in de oven :)

Ann_e

Berichten: 1510
Geregistreerd: 12-10-08
Woonplaats: Brabant!

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 17:55

heb je al een blog gemaakt? :)

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 17:57

Yasmine schreef:
Baksoda en bicarbonaat is hetzelfde. Als je dat niet hebt, kan je er gewoon extra bakpoeder bij doen. Baking soda zorg ervoor dat je deeg extra rijst :)

Wij hebben straks bezoek dus hier staat een apple pie in de oven :)

okee thanks..

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:06

Ik heb zo juist mijn chocolade taart in de koelkast gezet! Morgen aansnijden. Hij moet 6 uur opstijven en om nou om 00.30 nog aan de taart te zitten :Y)

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:19

haha wekker er op zetten :=

ik heb net langevingers gemaakt, egt heerlijk! net die van de winkel alleen wat luchtiger :9

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:28

Maak je die zelf? Dat klinkt lekker!

manonlalala

Berichten: 535
Geregistreerd: 10-07-09
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:30

Ja ik! Heb eergisteren een ijzerplaat gekocht en heb meteen heerlijk ijzerkoekjes gebakken. En voor verjaardagen van vriendinnen gaan we met 5 meiden in de keuken staan en bakken we een taart, belegd met fondant of marsepein. Vaak 3 lagen, duurt even maar is superleuk en het resultaat is ook vaak mooi :D

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:40

Laurabram schreef:
Maak je die zelf? Dat klinkt lekker!

wie bedoel je chocolade taart of mijn lange vingers?

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:41

Sorry, beetje onduidelijk, ik bedoelde de lange vingers.

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:49

Hoe maak je die dan :oo ik <3 lange vingers :9

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 20:51

Me too! :9

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 21:16

Ja ik maak ze zelf :j
zou even kijken naar het recept!

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 22:38

Ik baal wel een beetje dat ik tot morgen moet wachten op mijn witte chocolade taart ;(

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-11 12:11

Oeh. Van het weekend echt een goddelijke taart gemaakt. Chocola met mokka <3
En nog een vanille slagroom. Ik probeer donderdag foto's te plaatsen :D

Mar_Nimbus

Berichten: 4776
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: zwijndrecht

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-11 12:38

zou ik van jullie die recepten mogen??????

van de witte chocolade taart
en van de chocola/mokke
en vanille slagroom????

zou er erggggggggg blij mee zijn

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-11 13:17

Witte chocolade taart

Bereidingstijd ong. 15 minuten, je hebt geen oven nodig.

Ingrediënten (10 pers.):
Pak bastogne koeken
1/2 pakje ongezouten roomboter
500 ml slagroom
350 gr witte chocolade

Benodigdheden
Garde / mixer
Taartvorm (ik heb zelf een siliconen vorm gebruikt)
Bakpapier of zo'n papiertje die je normaal gesproken onder een taart doet
Pan
Kom
Steelpannetje

evt. keukenmachine. Ik heb al mijn kracht in de strijd gegooid en het met de hand gedaan.

1. Koek in de keukenmachine verkruimelen
2. Boter smelten en door de koek doen
3. Dit in een (ingevette met bakpapier beklede) taartvorm scheppen en plat drukken!

4. Witte chocolade smelten (au bain marie, kom absoluut het water niet aan laten raken!)
5. Room kloppen tot slagroom
6. De gesmolten chocolade door de slagroom kloppen (chocola iets af laten koelen)

7 en schep op de bodem - laat alles minimaal 6 uur staan (ik heb hem zelf de hele nacht laten opstijven)

Tipje van mijn kant.

Ik had een grote kom gebruikt voor de chocolade. Ik heb daarna een flinke schep slagroom daarbij gedaan en ben meteen als een gek staan kloppen. Anders krijg je namelijk snel klontjes omdat de chocola dan meteen afkoelt. Dus écht meteen goed kloppen en steeds meer slagroom toevoegen.


__
Oohja en het is verstandig er kleine puntjes van te snijden. Ik zou er zelf (als ik hem nog een keer ga maken) iets van frambozen oid. bij serveren. Sowieso als garnering maar ook om dat heftige smaakje van de chocola wat op te frissen.
Laatst bijgewerkt door __Esther__ op 28-02-11 13:30, in het totaal 1 keer bewerkt

Mar_Nimbus

Berichten: 4776
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: zwijndrecht

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-11 13:20

WOWOWOWOW klinkt heerlijk
ga hem van de week gelijk maken hahahaha
ik heb een springvorm van denk 28 cm
is die te groot?

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-11 13:22

Dus jij doet de slagroom bij de chocolade ipv andersom? Ik had inderdaad ooit eens chocolade bij slagroom gedaan en dat werd echt een smerig prutje. Klontjes en heel waterig.

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-11 13:24

Die van mij is 26 cm en daar was ik precies tevreden over. Je zou misschien iets meer vulling kunnen maken. Om de zwaarte op de maag zou je het niet hoeven te doen hoor want het het land als een baksteen. :=

Ik heb idd de slagroom bij de chocola gedaan.

Mar_Nimbus

Berichten: 4776
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: zwijndrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-11 13:28

ga strakjes gelijk spullen halen :9 :9 :9