Gisteren de chocolat ship cookies van Hummingbird gemaakt. alleen was het meer cake deeg dan krokent koek. ze waren ook nog best gerezen. Ik heb de 200 gram bloem + 3/4 zuiveringszout vervangen door 200 gram zelfrijzend bakmeel + 1/4 zuiveringszout. Zal het daar door komen of horen ze gewoon niet krokant te zijn? ook heb ik ze veel langer in de oven gehad omdat ze nog niet bruin waren. maar veder was de smaak super lekker, dus daarover niks te klagen En ik had dus nog overal een lekere nuts/lion mars in verstopt
Yasmine
Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië
Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-11 12:37
Chocolate chip cookies zijn bij mij ook nooit heel erg krokant, ik heb ze graag als ze nog wat chewy/smeuïg zijn.
Appeltje00
Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09
Geplaatst: 27-02-11 12:45
Heeft iemand een lekker recept maakt niet uit of het taart / koek is waar niet zoveel boter in hoeft?
edit; ik denk in 1 keer aan de cakejes met yoghurt, dat was toch ipv de boter? en kan je dan al het boter vervangen?
arans
Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn
Geplaatst: 27-02-11 12:54
Yasmine schreef:
Chocolate chip cookies zijn bij mij ook nooit heel erg krokant, ik heb ze graag als ze nog wat chewy/smeuïg zijn.
Misschien heb ik ze dan toch te lang in de oven gehad voor shewy, want nu was het gewoon cake deeg achtig.
Appeltje00
Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09
Geplaatst: 27-02-11 17:34
1 theelepel bicarbonaat weet iemand waar ik dat voor kan vervangen?
Ja ik! Heb eergisteren een ijzerplaat gekocht en heb meteen heerlijk ijzerkoekjes gebakken. En voor verjaardagen van vriendinnen gaan we met 5 meiden in de keuken staan en bakken we een taart, belegd met fondant of marsepein. Vaak 3 lagen, duurt even maar is superleuk en het resultaat is ook vaak mooi
Appeltje00
Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09
Geplaatst: 27-02-11 20:40
Laurabram schreef:
Maak je die zelf? Dat klinkt lekker!
wie bedoel je chocolade taart of mijn lange vingers?
van de witte chocolade taart en van de chocola/mokke en vanille slagroom????
zou er erggggggggg blij mee zijn
__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06
Geplaatst: 28-02-11 13:17
Witte chocolade taart
Bereidingstijd ong. 15 minuten, je hebt geen oven nodig.
Ingrediënten (10 pers.): Pak bastogne koeken 1/2 pakje ongezouten roomboter 500 ml slagroom 350 gr witte chocolade
Benodigdheden Garde / mixer Taartvorm (ik heb zelf een siliconen vorm gebruikt) Bakpapier of zo'n papiertje die je normaal gesproken onder een taart doet Pan Kom Steelpannetje
evt. keukenmachine. Ik heb al mijn kracht in de strijd gegooid en het met de hand gedaan.
1. Koek in de keukenmachine verkruimelen 2. Boter smelten en door de koek doen 3. Dit in een (ingevette met bakpapier beklede) taartvorm scheppen en plat drukken!
4. Witte chocolade smelten (au bain marie, kom absoluut het water niet aan laten raken!) 5. Room kloppen tot slagroom 6. De gesmolten chocolade door de slagroom kloppen (chocola iets af laten koelen)
7 en schep op de bodem - laat alles minimaal 6 uur staan (ik heb hem zelf de hele nacht laten opstijven)
Tipje van mijn kant.
Ik had een grote kom gebruikt voor de chocolade. Ik heb daarna een flinke schep slagroom daarbij gedaan en ben meteen als een gek staan kloppen. Anders krijg je namelijk snel klontjes omdat de chocola dan meteen afkoelt. Dus écht meteen goed kloppen en steeds meer slagroom toevoegen.
__ Oohja en het is verstandig er kleine puntjes van te snijden. Ik zou er zelf (als ik hem nog een keer ga maken) iets van frambozen oid. bij serveren. Sowieso als garnering maar ook om dat heftige smaakje van de chocola wat op te frissen.
Laatst bijgewerkt door __Esther__ op 28-02-11 13:30, in het totaal 1 keer bewerkt
WOWOWOWOW klinkt heerlijk ga hem van de week gelijk maken hahahaha ik heb een springvorm van denk 28 cm is die te groot?
Emytje
Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo
Geplaatst: 28-02-11 13:22
Dus jij doet de slagroom bij de chocolade ipv andersom? Ik had inderdaad ooit eens chocolade bij slagroom gedaan en dat werd echt een smerig prutje. Klontjes en heel waterig.
__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06
Geplaatst: 28-02-11 13:24
Die van mij is 26 cm en daar was ik precies tevreden over. Je zou misschien iets meer vulling kunnen maken. Om de zwaarte op de maag zou je het niet hoeven te doen hoor want het het land als een baksteen.