Taarten Decoreren VIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 10:47

hmmzz, ik heb rood en zwart hier gewoon zelf gemaakt...
Het kost wat tijd en je moet idd aardig wat kleurstof gebruiken, maar het is ook weer niet zo dat er een kwart potje ofzo in gaat....

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:23

Mijn wat-houd-ik-van-je-maar-toch-haat-ik-je-want-alles-gaat-mis-taart is zojuist ogpehaald

Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:23

foto!!

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:30

Nou dan moet ik eerst mijn drama vertellen!

Biscuit kwam uit de oven, en die was lekker strak :j dus erg tevreden..

Ik sloeg lekker aan het boetseren en oooh wat vond ik mn bankje enz mooi gelukt.. MAARRRRRRRRRRRR die fondant harde niet uit :\ *4 uur werk voor niets*

Vervolgens mislukte de botercreme, want jawel die ging schiften (nog nooooit eerder meegemaakt btw :? en deed niets anders dan normaal geloof ik) dus whop, de afvalbak in.. nieuwe vulling gemaakt, taart gevuld, afgesmeerd en hij stond strak in de koelkast 8-)

Snelllll naar de taartendeco winkel, fondant halen die wel uithard!

Taart bekleden werd mooi strak, marsepein zat er lekker strak om heen, even had ik weer hoop..

Boetseersel verloor zn hoofd, soort van zelfmoordpogingen geloof ik.. het bankje brak uiteindelijk toen hij goed gedroogd was :\

En er moest een weg over de taart, maarja hoe krijg je een grijze weg als wilton black kleurstof niet black blijkt te zijn maar heel donkerpaars :( :( :(

Inmiddels was het vannacht half 3, en naar veel reparatiewerk, zag mijn taart er prachtig uit :D Al met al was ik blij met t eindresultaat..

Totdat ik een halfuur voor de besteller (bokt-meisje) kwam om hem op te halen ik nog even een kijkje bij de taart nam in de schuur.

Daar lag het drama, skateboard doormidden,bankje doormidden, jongen ernaast gezakt, en zn hoofd een eindje verderop doorgerolt

HELLUP!

Gelukkig nog netjes kunnen repareren alleen bestaat de jongen nu wel grotendeels uit cocktailprikkers :o

Thomas

Berichten: 4213
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:47

Joooh wat een gedoe ja!
Wat een werkkkk half 3 nog..

Haha er komt hier net iemand binnen;
ik heb een prinsessencake voor jullie gebakken.
(ken het hele mens niet, van me vaders studie) hahah.

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:50

Afbeelding

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:50

Liezel1 schreef:
hmmzz, ik heb rood en zwart hier gewoon zelf gemaakt...
Het kost wat tijd en je moet idd aardig wat kleurstof gebruiken, maar het is ook weer niet zo dat er een kwart potje ofzo in gaat....

Ik denk dat zij het misschien dan ook zei omdat het dan gedurende zo'n workshop gewoon relatief veel kleurstof kost, als veel klanten rood en/of zwart willen :j

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:51

Oja in het echt hebben ze wel n neus en mond, maar door de overbelichting valt dat weg :\

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:52

Ik zie het al: dat meisje is gewoon met dr dikke achterwerk door het bankje gezakt :)) _O-

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:54

Dat is niet grappig!!!

Yootha

Berichten: 6530
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:54

Hij is wel leuk Jaime.

Hoe is de kleurstof van Americolor?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 11:55

Jaime_ schreef:
Dat is niet grappig!!!

Te veel taart gegeten waarschijnlijk :+

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 12:09

Pestkop ;(

Siggislief

Berichten: 15793
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 13:03

:(:)

Ik vind em nog wel erg mooi uit zien hoor, Jaime! :)

Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 13:22

Vind hem supergaaf!

Ik vind (donker)bruin een rampzalige kleur om te maken. Had voor een ronde taart die echt niet zo hoog was ruim een kwart portje kleurstof nodig := en toen was ie nog niet donker genoeg naar mn zin :Y)

Misslolliex

Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 15:27

Hippe spongebob :D

Onze USA koelkast staat de koop, dat word weinig taartjes maken, passen er anders niet in

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 17:22

Ik maak donkerbruin door eerst de marsepein beetje rood te kleuren en daarna een beetje groen erdoor te doen.. Had maar heel weinig nodig en binnen een mum van tijd had ik donkerbruin.

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 18:16

Hihihi, ik vind hem erg mooi Jaime!
Heb net je hele verhaal gelezen, wat een pech zeg.. :(:)

Welke fondant heb je uiteindelijk gebruikt die wel goed uithardde?
En hoe heb je nou die weg grijs gekregen, of heb ik daar nou gewoon overheen gelezen? :o

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 18:24

Ik zag de foto net niet maar de taart ziet er (ondanks de pech die je beschreef) super goed uit Jaime!

Misslolliex

Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 18:28

Arme jaime!
Je bent wel een held,

Je hebt een jongen gered van zelfmoord poging :P

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 20:00

Waarmee kleuren jullie royal icing? :)
Met dezelfde kleurstoffen waar je marsepein/fondant mee kleurt? (http://www.deleukstetaartenshop.nl/imag ... ourseu.jpg)

En aan welk recept geven jullie de voorkeur?
1. eiwitpoeder
water
poedersuiker

2. Eiwit (dus van een echt ei)
Poedersuiker

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 20:03

Hij is wel ontzettend tof hoor, Jaime! Wat apart zeg, dat het steeds in elkaar zakte :\

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 20:22

ik heb nieuwe methode ontdekt voor het maken van stroken/dunne sliertjes fondant <3
Hadden nog een pasta-machine thuis staan die we nooit gebruiken :D
En als je daar een lap fondant in legt en aan de slinger draait, krijg je allemaal dunne strookjes :D
Perfect voor 'kaas' op mn pizza-taart dus 8-)
Je kan er ook een lap fondant mee maken, echt handig.

Ben wel heel lang bezig geweest met de bosbessen-yoghurt bavarois :=
Die bosbessen leken net steen bij het pureren, in tegenstelling tot de aardbeien van de vorige keer (allebei diepvries), en ze wilden totaal niet pureren, bleven maar stukjes in zitten en de hele brei zat vast in de pureerder (ofzow). Maargoed, uiteindelijk is het wel prima gelukt!
en de gelatine had ik goed opgelost, door een zeef gehaald (bleek geen stukje meer in zitten), laten afkoelen tot kamertemperatuur, en daarna bij de prut van de bavarois gegooid,
maar daar stolt de gelatine weer :=
Zaten weer allemaal stukjes in,
dus moest die hele bavarois door de zeef halen, was best veel werk!
Mja ik ben benieuwd hoe veel hij nu is opgestijfd O:) Denk niet veel :=
uur geleden was het ook nog niet zo dik,

maar hij smaakte wel prima. Kan je em dan ook gewoon erin doen met bijv. een dijkje botercreme?

Oohjaah ik heb net ook voor het eerst fondant gekleurd, maar ik krijg totaal geen donkere kleuren!! Alleen maar lichtgroen (met Leaf Green) en roze (als ik Christmas Red gebruik).
Heb er al aardig wat kleurstof bij gedaan telkens maar hij bleef licht (nja steeds ietsjes donkerder maar niet veel).
Misschien dat ik zo nog meer kleurstof erbij doe maar weet niet of dat goed is :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 21:16

Chernique schreef:
Waarmee kleuren jullie royal icing? :)
Met dezelfde kleurstoffen waar je marsepein/fondant mee kleurt? (http://www.deleukstetaartenshop.nl/imag ... ourseu.jpg)

En aan welk recept geven jullie de voorkeur?
1. eiwitpoeder
water
poedersuiker

2. Eiwit (dus van een echt ei)
Poedersuiker

Afgezien van het feit dat ik niet zelf zou maken (lees: lui), zou ik de 1e versie kiezen ivm salmonella.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-10 21:17

1234 schreef:
Oohjaah ik heb net ook voor het eerst fondant gekleurd, maar ik krijg totaal geen donkere kleuren!! Alleen maar lichtgroen (met Leaf Green) en roze (als ik Christmas Red gebruik).
Heb er al aardig wat kleurstof bij gedaan telkens maar hij bleef licht (nja steeds ietsjes donkerder maar niet veel).
Misschien dat ik zo nog meer kleurstof erbij doe maar weet niet of dat goed is :)

Ik denk dan toch dat je meer moet gebruiken of het moet zo zijn dat het nog doorkleurt en dat het morgen al donkerder is.