Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
_Judith schreef:Net de fondant gemaakt, maar wat plakt dat zeg!
En moest je dat in de koelkast bewaren? Heb het nu in huishoudfolie in een bakje gedaan en in de kelder gezet. Maar 1 bolletje (wat er nog allemaal op de tafel zat geplakt) Valt heel snel uit elkaar en die andere niet. Zit er dan teveel poedersuiker bij of wat??
_Judith schreef:@ Dienetje;
Klop in een kom 4 eidooiers met 35 gram suiker tot een luchtige romige créme, die als een dik lint van de garde loopt.
Klop in een vetvrije kom met een schone garde 4 eiwitten met een snufje zout heel stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 55 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe. Schep het eiwit en 2 theelepels citroenrasp op de dooiercréme. Zeef er 60 gram bloem en 40 gram maizena boven. Spatel alles luchtig door elkaar. Bedek de bodem van een springvorm (of iets anders) met bakpapier en vet het met blue band in. Giet hierop het beslag en strijk het glad.
Bak de biscuit in het midden van een voorverwarmde oven van 165° in ca. 50 min. gaar. Laat de bodem eerst iets in de vorm afkoelen, en stort deze dan op een taartrooster. Laat het verder afkoelen.
(Zo staat het in het boekje, maar dan maken ze er een andere taart van (slagroomtaart) en het dikgedrukte zijn de ingredienten.)