Vandaag pompoen uit de oven met cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, bosuitjes en een zelfgemaakte rucola-pesto (recept dankzij vriendlief
) _Nelleke_ schreef:Ik heb ook nooit op die manier gekookt maar vergis je niet dat half Nederland nog wel op die manier kookt. Vleesvervangers zijn (helaas) vaak duurder dan het vlees-alternatief. Ik had laatst de braadworst van de vegetarische slager, die was 3,29 oid, voor de grap even gekeken wat 2 gewone braadworstjes kosten: 1,25. Ik vind dat verschil echt enorm en ik begrijp waarom 90% dan voor de echte variant kiest, want die is gewoon goedkoper.
Op het moment dat vleesvervangers goedkoper zouden zijn dan het 'echte' vlees, dan denk ik dat er pas echt mensen voor een alternatief gaan kiezen.
Het is nu nog echt voor de mensen die er bewust mee omgaan en voor kiezen, en dat vind ik jammer.
Ik denk dat het niet zozeer is dat de vleesvervangers te duur zijn, maar het vlees veel te goedkoop in dit voorbeeld... Overigens pak je nu ook wel één van de duurdere vegamerken (DVS) tegenover een behoorlijk goedkoop stel braadworstjes. Als je de vervangers andere merken tegenover biologisch vlees zet, trekt de prijs al een stuk rechter. En nog even los van dit alles... vlees is nou eenmaal een luxeproduct. Geen noodzaak. Dus nóg goedkoper voor die 90% is om gewoon geen braadworst te kopen
!
maar dan pak ik wel gewoon amandelen dienik even in een droge pan rooster
Niet schrappen hoor, geeft een aparte smaak.
Nadeel is dat ik niet zo van brood houd, maar soms moet je wel he haha en dan pak ik altijd dat.
Daar baal ik wel flink van. Met mijn bestuursfunctie is het gewoon erg moeilijk om altijd vegan te eten. Maar ik probeer dan toch altijd te gaan voor de optie met weinig kaas. Ei heb ik wel echt helemaal afgezworen, daar krijg ik tegenwoordig buikpijn van
Het voelt zo goed!
Heb de ochtenden vrij (half 3 beginnen oid
wat nu?
(Maandverband bedoel ik dan)
)