Wie bakt er nog meer zo graag?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 00:22

Nee ik houd niet van appels :Y)
Dacht dattie in de allerhande stond of op m'n pc ofzo *zoekt verder :P *

Had je de link van je blog nog voor mij, Yasmine? Ben wel benieuwd :D

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 00:46

Iemand nog een goede tip voor een bastonge bodem? Bij mij wordt het altijd gruis als ik de taart wil verdelen. Heb het weleens aan gepast en toen werd het hakken :=

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 00:55

Boter erdoor..? Of doe je dat al?

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 11:35

Geloof dat het inde verhouding 175gram boter met 300gram speculaas de bodem wel fijn wordt, al is het voor onder de monchou en die zal wel wat vocht aan de bodem leveren. Ff proberen tussen de 175 en 200gram boter. (smelten en dan de koekjes erdoor).

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 12:30

Boter gebruik ik sowieso anders lukt het aandrukken met een lepel ook niet zo goed. Ik zal eens kijken wat ik dit keer aan ga passen. Ik wil namelijk witte chocolade taart maken. Ik ga proberen de verhoudingen zoals een bericht hierboven te gebruiken.

arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 12:33

ik ga als ik nog ergsn tijd over heb vandaag even die chocolat chip cookies met meegebakken candybars maken :9

Roxxiejj

Berichten: 6403
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Overal en nergens!

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 14:51

Ik heb zo 5 uur tijd over, dus ik ga denk ik voor een kwarktaart of een monchou taart :j

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 14:55

Tip voor monchoutaart, ipv die blikken vlaaivulling kun je zelf ook een pot kersen indikken mbv 35gram maïzena en wat (vanille) suiker.

Roxxiejj

Berichten: 6403
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Overal en nergens!

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 15:05

Heeeel goed idee! Die vlaaivulling vind ik altijd smerig smaken, wil natuurlijk wel lekkere kersentopping :j
Dank je!

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-02-11 15:08

imd schreef:
Had je de link van je blog nog voor mij, Yasmine? Ben wel benieuwd :D

Staat nu nog niks op, ga mijn foto's uploaden + recept uittypen en dan plaats ik het hier :j

Inderdaad voor bastognebodem er wat gesmolten boter doorheen doen, dan wordt het kleverig en kan je het makkelijk aanduwen :j

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 15:08

Even van een recept:
Laat de kersen uitlekken en vang daarbij het sap op. Breng, op 6eetlepel na het sap aan de kook.
Meng geleidelijk 3el sap op met 35gram maïzena en 50 gram suiker, voeg dan geleidelijk nog 3el toe. (dit moet met beleid anders krijg je klontjes).
Nu geleidelijk het papje aan het warme kersensap toevoegen en ca 1 minuut zachtjes koken.
Roer de kersen erdoorheen en laat afkoelen.

Roxxiejj

Berichten: 6403
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Overal en nergens!

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 15:18

Heb het opgeslagen voor een volgende keer. Wel top tip! Weet vanuit mijn horeca werk zat die kersen op sap meer smaak bevatten dan de gemiddelde taartvulling.

Helaas heb ik nu iets anders lekkers gevonden wat ik eerst ga maken (heb opeens een ontstilbare trek aan banaan :') ). Ga een banaanvlaai maken :j
Komende week maak ik de Monchou maken :j

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 15:28

Vind het idd ook veel puurder kers!

Ben niet zo'n bananen fan, maar veel plezier ;)

Roxxiejj

Berichten: 6403
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Overal en nergens!

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 16:10

Moet alleen nog bedenken wat voor taart bodem ik maak/ervoor ga gebruiken...
Iets wat wel de vulling binnenhoudt, zodat het er niet uitloopt als je het gaan snijden..
Iemand idee? Biscuitbodem zat ik eerst aan te denken, maar dat lukt denk ik niet?

Roxxiejj

Berichten: 6403
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Overal en nergens!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 19:57


__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 21:08

:9 :9 Receptjes? O:)

Roxxiejj

Berichten: 6403
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Overal en nergens!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 21:13

Vlaai met banaanvulling

Biscuit beslag bodem
Biscuitbeslag (warme methode)

Ingrediënten:
100 g bloem
4x ei
100 g suiker

Extra nodig:
mixer met garden
spatel
grote en kleine kom
springvorm

Bereidingswijze:
Zeef de bloem.
Breek de eieren in een kom en meng die rustig met de suiker. Plaats de kom in een iets grotere kom met heet (kraan)water. Klop de massa met de mixer met garden op de hoogste stand tot een luchtig geheel. Het beslag is voldoende luchtig als het in kleine pieken blijft staan.

Spatel de gezeefde bloem met de hand in 3 a 4 keer door het beslag. Dit moet rustig en met aandacht gebeuren zodat het beslag de luchtigheid kan vasthouden.

Giet het biscuitbeslag in een ingevette springvorm. Bak het biscuitbeslag in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.

Vulling:
Ingrediënten:
Dr. Oetker Kloppudding Banaan
350 ml melk
1 of 2x banaan

Bereidingswijze:
Bereid de Kloppudding Banaan volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 350 ml melk in plaats van 500 ml melk. Laat de Kloppudding 3 minuten opstijven in de koelkast. Verdeel de pudding over de gehalveerde taart en leg er dunne plakjes verse banaan op. Leg de bovenkant van de taart op de vulling.

Voor aardbei vlaaitje Kloppudding aardbei nemen en plakjes aardbei erbovenop (ik had geen Nederlandse aardbeien, dus heb er nog wat vanillesuiker over gestrooid :j )

arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 21:17

Klinkt lekker! Misschien dat ik straks nog mijn koekjes ga maken. Weet ik nog niet zeker. ik heb vandaag wel bij de taarten winkel nieuwe cupcake vormpjes gekocht. maar ik ben altijd zo slecht in kiezen dus heb daar echt heel lang gestaan :o en toen kwam ik bij de hema, en daar hadden ze gewoon voor heel goedkoop hele leuke.

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-02-11 21:37

Oooh wat ziet dat er lekker uit, Roxxiej :oo

Tadaaaa, mijn chocoladekoekjes van gisterenavond! Het witte is poedersuiker, trouwens. Chocolate crackles :)
Heb van het hele proces foto's gemaakt voor mijn blog, maar ik heb nog niet ontdekt hoe ik ze op wordpress kan uploaden :')
Afbeelding

arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 21:38

Oh die moetik ook nog eens maken! Heb je in het recept gesmoltn chocla gebruikt of cacou poeder?

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 21:39

Yasmine schreef:
Oooh wat ziet dat er lekker uit, Roxxiej :oo

Tadaaaa, mijn chocoladekoekjes van gisterenavond! Het witte is poedersuiker, trouwens. Chocolate crackles :)
Heb van het hele proces foto's gemaakt voor mijn blog, maar ik heb nog niet ontdekt hoe ik ze op wordpress kan uploaden :')
http://i52.tinypic.com/29clwte.jpg


ziet er leker uit :o
recept?

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-02-11 21:40

arans schreef:
Oh die moetik ook nog eens maken! Heb je in het recept gesmoltn chocla gebruikt of cacou poeder?

Beiden :)

Recept komt eraan, maar Wordpress werkt niet mee _-:(

iklieftponys

Berichten: 742
Geregistreerd: 06-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 21:40

Ik heb vandaag koekjes gebakken(a)
Gewone simpele koekjes, met het recept uit een boekje van m'n buurmeisje van 4:$ (Joris bakt koekjes)

toeval dat ik dit topic zag,
dus dacht; laat ik 't ff melden:P haha.

Appeltje00

Berichten: 5092
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-11 21:54

iklieftponys schreef:
Ik heb vandaag koekjes gebakken(a)
Gewone simpele koekjes, met het recept uit een boekje van m'n buurmeisje van 4:$ (Joris bakt koekjes)

toeval dat ik dit topic zag,
dus dacht; laat ik 't ff melden:P haha.

waren dat zandkoekjes? of andere?

Ann_e

Berichten: 1510
Geregistreerd: 12-10-08
Woonplaats: Brabant!

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-11 12:30

Ziet er lekker uit die taarten en die koekjes hierboven! :9


Ik heb nu een chocoladecake in de oven staan :D