Taarten Decoreren IV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 10:28

Lisette03 schreef:
hij is leuk geworden wereld, daar zijn ze vast heel blij mee :j :j

ik heb ook nog even verder geknutseld, een mens moet wat tenslotte als je verplicht thuis zit :Y)

[img]http://i358.photobucket.com/albums/oo21/lieszsaas/DSC_0003-2.jpg[ /img]

ik heb alleen nog geen flauw idee aan wie ik de taart moet gaan slijten :D


Wow, ik vind het geweldig Lisette. Vind vooral het poesje heel mooi. Kunstig gedaan...
Volgens mij gaat mij dat nooit zo mooi lukken ;(

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 10:35

nadita schreef:
Ik heb even een vraagje over de lemon curd.

Zag op een site dat je die zelf kunt maken, maar las eerder in het topic II dat je de lemon curd ook kant en klaar kunt kopen?
BV bij Albert Heijn? Iemand enig idee waar ik dan moet kijken? Bij de bakspullen mss?

En nog een vraag: ik wil graag een boltaartje maken met aarbeidenslagroom en een laagje aardbeienjam. Wat kun je dan gebruiken (behalve botercreme) om het taartje af te smeren (aan de binnenkant) voordat je de jam erop kunt smeren, zodat het vocht van de jam niet in het biscuitgebak trekt?


Bij de jam zou het dan moeten staan. De laatste vraag heb ik nog geen ervaring mee :D

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 10:50

Een laagje choco glazuur (dun uitsmeren).. die word knapperig als het droog is, kan je daarna de jam erop smeren.

Ethelate

Berichten: 21138
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 11:05

Had ff 20 pagina's bij te lezen :+

Maar wat een gave koekiemonstertaart zag ik voorbij komen :wow:
Heel stoer Jenna!
Had ook de vraag hoe maak je zo'n opengevouwen idee van marsepein maar je uitleg is helemaal duidelijk,
erg leuk!

Jaime, wat een leuk geboetseerd schaap :+:
Hoog knuffelgehalte :D

En een leuke piratentaart Wereld!

Ben gister bij een appartement wezen kijken en nu afspraken voor hyptoheek enzo, maar wie weet heb ik straks wel een mooie oven ipv mijn combimagnetron :z En dan is er ook weer echt een reden om taart te bakken :D

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 11:11

Vanes schreef:
Een laagje choco glazuur (dun uitsmeren).. die word knapperig als het droog is, kan je daarna de jam erop smeren.


Kan je daarvoor ook gewone chocolade gebruiken? Smelten en dat erop smeren en wachten tot het uitgehard is?

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 11:12

Ja kan ook, maar dan wel heeeel flinter dus doen. Anders komt je mes niet meer door de taart heen als je hem wilt aansnijden.
Makkelijker is zo'n zakje van Dr. otker (geloof ik) die hoef je alleen maar warm te maken, giet het uit over de bodem, uitsmeren en klaar... het is zo opgedroogt.
Laatst bijgewerkt door Vanes op 04-02-10 11:13, in het totaal 1 keer bewerkt

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 11:13

Vanes schreef:
Ja kan ook, maar dan wel heeeel flinter dus doen.
Makkelijker is zo'n zakje van Dr. otker (geloof ik) die hoef je alleen maar warm te maken, giet het uit over de bodem, uitsmeren en klaar... het is zo opgedroogt.


Ah, oke. Bedankt voor de tip! ;)

hobbelheks

Berichten: 8864
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: donkerbroek

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 11:31

lemon crud staat bij d ejam
heb het net gekocht bij de super de boer :)

bloempje08
Berichten: 245
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: ergens waar het gezellig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 11:32

Jaime_ schreef:
@ Bloempje, dat heb ik gedaan met wilton kleurstof in de kleur ivory, net zolang kleuren totdat je de gewenste kleur krijgt :j



erg bedankt! gaan we van het weekend dan even uitproberen! :D

orrieborrie
Berichten: 355
Geregistreerd: 16-12-05

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 12:09

Er komen echt weer leuke taarten voorbij!
En ook handige tips/weetjes.
Jullie kletsen alleen zo snel dat ik elke keer heel wat bij te lezen heb.

Ik ga vandaag weer cupcakes maken.
Deze zijn voor zaterdag. Kan ik het marsepein er vandaag ook al op doen? Of is dat beter van niet?

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 12:30

susan schreef:
lemon crud staat bij d ejam
heb het net gekocht bij de super de boer :)


Dank je wel. Ga ik daar eens kijken ;)

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 12:32

Ik heb een deja vu

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 12:33

wereld schreef:
Waar bestellen jullie eigenlijk je taartdozen?
Ik had laatst besteld, de grootste die ze hadden bij taartendecoratie, namelijk 25 cm..
Maar mijn grootste bakblik is 25 cm en dus past de taart er net niet in...
Groetjes

www.liescakeshop.nl

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 12:45

nadita schreef:
En nog een vraag: ik wil graag een boltaartje maken met aarbeidenslagroom en een laagje aardbeienjam. Wat kun je dan gebruiken (behalve botercreme) om het taartje af te smeren (aan de binnenkant) voordat je de jam erop kunt smeren, zodat het vocht van de jam niet in het biscuitgebak trekt?

:o andere jam kopen. De huismerk jam van de AH de 'Extra' jam is veel dikker, meer een gelei. Die lekt niet echt door.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 12:46

Ik zag hele gave taarten +:)+

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 12:48

Mayo schreef:
nadita schreef:
En nog een vraag: ik wil graag een boltaartje maken met aarbeidenslagroom en een laagje aardbeienjam. Wat kun je dan gebruiken (behalve botercreme) om het taartje af te smeren (aan de binnenkant) voordat je de jam erop kunt smeren, zodat het vocht van de jam niet in het biscuitgebak trekt?

:o andere jam kopen. De huismerk jam van de AH de 'Extra' jam is veel dikker, meer een gelei. Die lekt niet echt door.


Oke, bedankt voor de tip.
Ook deze is genoteerd, zodat ik niet opnieuw hoef te vragen of zoeken ;)

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 13:16

Hoe maken jullie de oogjes van marsepein-boetseersels?
Zoals bv bij dit haasje:

Afbeelding
foto van Mamamiesje geleend...

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 13:21

dit zijn zo te zien gewoon 2 kleine bolletjes marsepein en dan geplet, je kunt ook speciale stiften gebruiken :j :j

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 13:52

Ik doe het met een bolletje witte marsepein, dan een kleiner bolletje kleur marsepein, dan een nog kleiner bolletje zwart voor de pupil en eventueel een miniskuul wit stipje marsepein er nog op voor de schittering in het oogje.

pubelia

Berichten: 10018
Geregistreerd: 12-03-04
Woonplaats: In een huis

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 13:55

Ik ga dadelijk beginnen met de cupcake te gaan maken!

nadita

Berichten: 5032
Geregistreerd: 28-04-05
Woonplaats: Grunneger Laand

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 13:56

Mayo schreef:
Ik doe het met een bolletje witte marsepein, dan een kleiner bolletje kleur marsepein, dan een nog kleiner bolletje zwart voor de pupil en eventueel een miniskuul wit stipje marsepein er nog op voor de schittering in het oogje.


Duidelijk.

Weet jij ook welke stiften met glazuur je er evt. voor zou kunnen gebruiken? Lijkt me iets gemakkelijker ;)
Is de Wilton icing uit een tube bv geschikt?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 14:13

Daar kan ik je geen antwoord op geven, daar heb ik nog niet mee gewerkt :)

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 14:17

met die icing krijg je niet zo'n mooie strakke afwerking is mijn ervaring. maak liever rondjes net als mayo.

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 14:31

Zeg, vinden jullie het niet een beetje belachelijk dat er sinds afgelopen zaterdag 24!!!! pagina's bij zijn gekomen!!!! pffft, ik heb alleen maar even taarten gekeken, zoveel pagina's bijlezen werd me toch te gortig :n. Ik zag een hele leuke koekiemonstertaart voorbij komen, echt heel erg leuk! Heb je die KM helemaal van marsepein gemaakt, hij zag er namelijk wel vrij groot uit, of lijkt dat maar zo?

Verder boerderijbeesten gezien en de piratentaart en nog veel meer, maar dat ben ik allemaal alweer kwijt, was ook zoveel! Alles zag er natuurlijk wel heeel leuk uit :D!

Bayja

Berichten: 4270
Geregistreerd: 07-10-03

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-10 14:32

Wat een mooie taarten!!