poes schreef:Farjen schreef:Ovenschotel met gnocchi, bloemkool, spinazie en kaassaus
[ [url=m/uJ6MES.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/V0NFc2.jpg]Afbeelding[/url] ]
Heb je een recept hiervan?
1. Bloemkool koken
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng in een middelgrote kookpan ruim gezouten water aan de kook. Snijd hapklare roosjes van de bloemkool. Voeg ze aan het kokende water toe en kook in 8-10min gaar. Vang bij het afgieten 300ml kookwater op. Pel en hak de knoflook fijn.
2. Béchamel maken
Verhit een 2e middelgrote kookpan op middelhoog vuur met 2el boter. Voeg 2el bloem toe en bak al roerend met een garde 2-3min. Schenk beetje bij beetje en al roerend 200-250ml melk in de pan, tot een gladde saus ontstaat. Draai het vuur op de laagste stand.
3. Kaassaus maken
Voeg 3/4e van de kaas, de helft van de knoflook (of meer naar smaak) en 1/2tl mosterd toe. Roer tot de kaas gesmolten is en voeg 100-150ml kookwater toe. Roer tot een romige saus ontstaat en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat naar wens.
4. Schotel bakken
Voeg de bloemkool en de gnocchi toe aan de saus en warm in 2-3min op, terwijl je voorzichtig roert. Voeg evt. nog wat kookwater toe als de saus te droog is. Roer de helft van de spinazie door de saus en schep alles in een overschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak 10-15min in de oven.
5. Topping maken
Smelt 1-2el boter in een kleine koekenpan en voeg de panko met 1/2tl nootmuskaat en een snufje zout toe. Bak 2-3min tot de panko knapperig en goudbruin is. Neem de pan van het vuur.
6. Salade maken
Klop een dressing van 2el olijfolie, 1el azijn, de rest van de mosterd en een snufje peper en zout en evt. honing of suiker. Meng de rest van de spinazie met de dressing. Serveer de gnocchi met de spinaziesalade en bestrooi met de panko.