Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jolien87

Berichten: 17769
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:23

Hey, wat een leukerd jasmijnz!
Het beste kan je van boven naar beneden bekleden waarbij je stukje bij beetje steeds verder naar beneden werkt. Pas als de ene laag helemaal rondom strak ligt ga je verder naar beneden werken. De laatste plooi onderaan is altijd het lastigst. Gewoon veel geduld hebben en desnoods weer opnieuw een stuk naast de plooi weer een beetje omhoog halen, ookal lag deze al mooi strak. Zo kun je namelijk het overtollig marsepein of fondant in de plooi gelijkmatig uitvegen.
Daar de gouden regel: altijd omhoog wrijven met je handen, anders kan de bekleding gaan scheuren.

Xjewillemijn

Berichten: 1351
Geregistreerd: 19-10-12
Woonplaats: Noordwijk aan Zee

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:25

hoi,

k kom maar even binnenvallen. Ik ga met
mijn vriendin cup cakejes maken met koninginnedag
en ze verkopen, we hebben al groen licht via de
gemeente omdat je normaal geen eten wat kan bederven
mag verkopen, de moeder van me vriendin die werkt zelf
bij de gemeente en het mocht. Nu willen we cakejes met
oranje fondant en een kroontje maken en cakejes met
de Nederlandse vlag maar heeft iemand tips voor het
bakken+versieren van 200+ cakjes ?

alvast bedankt :)

Jolien87

Berichten: 17769
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:27

Op tijd beginnen met bakken, cupcakes kun je in de diepvries bewaren dus ik zou het in etappes maken. En voor de kleuren natuurlijk oranje, rood, wit en blauw gebruiken. Wellicht kun je nog iets met gouden pareltjes doen, deze verkopen ze bij de xenos geloof ik wel.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:28

Taken goed verdelen en de fondant kroontjes al eerder maken.

jasmijnz

Berichten: 1430
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:31

Jolien87 schreef:
Hey, wat een leukerd jasmijnz!
Het beste kan je van boven naar beneden bekleden waarbij je stukje bij beetje steeds verder naar beneden werkt. Pas als de ene laag helemaal rondom strak ligt ga je verder naar beneden werken. De laatste plooi onderaan is altijd het lastigst. Gewoon veel geduld hebben en desnoods weer opnieuw een stuk naast de plooi weer een beetje omhoog halen, ookal lag deze al mooi strak. Zo kun je namelijk het overtollig marsepein of fondant in de plooi gelijkmatig uitvegen.
Daar de gouden regel: altijd omhoog wrijven met je handen, anders kan de bekleding gaan scheuren.


Oke bedankt voor je tip!
Dit had ik ook zo geleerd op de workshop die ik een keer had gevolgd dus dan doe ik dat in ieder geval goed.
Kunnen er ook bobbels ontstaan door het niet gelijkmatig verdelen van de botercreme?

Xjewillemijn

Berichten: 1351
Geregistreerd: 19-10-12
Woonplaats: Noordwijk aan Zee

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:31

de meeste dingen heb ik sws al in huis en we hebben ook een hele planning gemaakt.
we zijn der achter gekomen dat er 48 cakejes te gelijk de oven in kunnen, meer bak
vormen passen er niet meer in. Heeft iemand nog tips waar je betaalbaar fondant of
marsepein kan vinden, en hoeveel zou ik nodig hebben want ik had pakjes van 250
gram en die koste 2,50 (was marsepein)?

Jolien87

Berichten: 17769
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:33

Ja absoluut, iedere oneffenheid die je niet kan wegwerken met het afsmeren ga je zien na het bekleden.
Na het afsmeren de boel even een half uurtje in de koelkast zetten en daarna met een warm mes of warme spatel de boel nogmaals afstrijken.

jasmijnz

Berichten: 1430
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: Breda

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:35

Oke dat heb ik dus fout gedaan!
Heel erg bedankt nu heb ik weer iets om me op te focussen.

Jolien87

Berichten: 17769
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:36

liefpaardjee schreef:
de meeste dingen heb ik sws al in huis en we hebben ook een hele planning gemaakt.
we zijn der achter gekomen dat er 48 cakejes te gelijk de oven in kunnen, meer bak
vormen passen er niet meer in. Heeft iemand nog tips waar je betaalbaar fondant of
marsepein kan vinden, en hoeveel zou ik nodig hebben want ik had pakjes van 250
gram en die koste 2,50 (was marsepein)?


Dat is inderdaad de gemiddelde prijs die je betaalt voor marsepein en fondant.
Het hangt er een beetje vanaf hoe dik je de decoratie wilt maken. Het beste kun je een pakje marsepein/fondant kopen en uitrollen tot de goede dikte. Vervolgens een rondje uitsteken die je zou gebruiken voor de "dekplaatjes" van de cupcakes. Kijken hoe zwaar het is en dat keer 200 doen, zo weet je ongeveer hoeveel je nodig hebt voor de rondjes. Voor de decoratie wordt dit lastiger, maar gewoon ruim inslaan. Als je de restjes na gebruik goed luchtdicht verpakt dan kun je het nog heel lang bewaren. (Wel even de houdbaarheidsdatum checken).

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:49

leuk taartje Jasmijn en idd wat Jolien al zei...zo glad mogelijk afsmeren, maar vind het een leuk idee ook om er een m&m van te maken, die ga ik zeker onthouden :-)

jasmijnz

Berichten: 1430
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: Breda

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 11:53

Dankje! :)

ClaudiaHS

Berichten: 8150
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 14:12

Zow, mijn eerste 2 bolletjes staan in m'n nieuwe oven.
Het lijkt er op dat ze goed gaan lukken.

Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 14:20

zo geweldig in organiseren dat we zijn, heb ik met een vriendin een half uur geleden afgesproken dat we vandaag een taart gaan maken! :+
Ik heb alleen een probleem met de icing. volgens de pipoos, moest ik een tussenstuk en een opzetstuk hebben, die heb ik beide, maar het past niet om mn tube zwarte icing!
hoe kan ik dit oplossen (of niet)?

Dorus

Berichten: 13669
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 14:42

Laatst bijgewerkt door Dorus op 26-01-13 14:46, in het totaal 1 keer bewerkt

Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 14:44

Dorus schreef:
Ik denk dat je de hulpmiddelen hebt om met een spuitzak te gebruiken ipv die met een tube.

oké, dankje! ik heb nog nooit met icing een taart versierd, haha!

Dorus

Berichten: 13669
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 14:48

Ik heb mijn bericht aangepast met wat je waarvoor kan gebruiken.

Pipoos is trouwens niet mijn voorkeurwinkel om spullen en informatie te halen. Het is een hobby winkel, die weten een heel klein beetje van heel veel dingen. Als je echt goed advies wilt dan kan je beter naar een speciaalzaak gaan.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 15:04

En dan hou je 102 cupcakes over.......

Zou vandaag met collega's aan de slag gaan. Echter, dochtertje van mijn baas is net van pony gelanceerd. Kwam een beetje ongelukkig terrecht op haar hoofd(met cap). Viel op een balkje.
Nu hersenschudding....
Cc gaan dus niet door.
'Maar dan zit jij met al die cc' zei baas nog.
Nou, lekker belangrijk!
Ik had er 14 versierd, Nadine(mijn dochter) gaat er nog tien doen en neemt die mee naar school.
Brent neemt er ook 29 mee voor zijn klas. Hoeft niets op dus dat is lekker makkelijk.
En de rest stop ik in de vriezer.
Oh ja, ik neem maandag nog 18 cc voor de bso. Zijn die ook blij.
En dan is het allemaal weer opgelost.

Dorus

Berichten: 13669
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 15:05

Hè wat vervelend voor dat meisje :(:)

litilaura

Berichten: 1635
Geregistreerd: 21-08-11
Woonplaats: ergens in limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 15:22

hallo, na lang meegelezen te hebben kom ik ook even binnenvallen in deel XXIV.

voor mijn verjaardag op 1 januari heb ik ook cupcakes gebakken en wilde ze even met jullie delen :D

Afbeelding

Afbeelding

Jolien87

Berichten: 17769
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 16:13

Hoi en welkom litilaura! :wave:
Wat zijn ze leuk zeg, heel vrolijk. Goed gedaan! Zijn dit je eerste cupcakes?

Semra

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 17:35

Litilaura, mooie cupcakes, zien er lekker uit.

Irene, balen dat het niet doorgaat en erg vervelend voor dat meisje. Dat de mariotaart gedust was wist ik. Ik denk dat ik gewoon ga kleuren. Heb één x gedust maar dat moet ik nog wat meer oefenen voor ik een taart voor de visite ga maken. :D

Ik heb nog 3 foto's van de laatste taartjes.

Kerst voor eigen gebruik ;)
Gevuld met chocoladefudge en sinasappelcreme die meer naar citroen smaakte.
Afbeelding

En 2 taartjes voor een kennis
Gevuld met ganache en caramel
Afbeelding

Gevuld met slagroom en aardbeienjam
Afbeelding

liliekska

Berichten: 4188
Geregistreerd: 07-03-12
Woonplaats: Haarlemmermeer

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 18:00

jeeeeeejjj *\%/* mag volgend weekend zelf cupcakes gaan bakken! word iets met mango topping of iets met mango want dat is gewoon lekker! *\%/* ik hou van deze smiley!

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 23:19

Misschien heel dom en blond hoor, maar kan ik mijn taarten die klaar zijn een dag of 2 bewaren voor DE dag om opgegeten te worden? :-)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 23:35

Dat ligt aan de vulling ;)

_PassoaJus

Berichten: 4299
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-13 23:37

Een wordt gevuld met banketbakkersroom en aardbeien(jam) en de andere met chocolade botercreme en bokkenpootjes.. :) Zou dat kunnen 2 dagen (Maak het vrijdag avond, wordt de zondag gebruikt!)?