Candy melts zijn van zichzelf vrij stug. Als je ze wat aanlengt met olie wordt het een stuk vloeibaarder en een stuk makkelijker om er je cake pops in te dopen. En een cocktailprikker doet ook wonderen.
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-11 18:36
IngridB schreef:
En...is het wat
Ja zeker weten, en al helemaal voor een eerste keer,
IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden
Geplaatst: 29-10-11 18:48
Oké dus volgende keer wat olie erin doen bij de candy melds . Gewoon wat zonnebloemolie? Had het al wat langer in de magnetron gedaan, maar dat hielp niets. Maar vind het effect wel grappig zo
Ja hoor, zonnebloemolie kan prima. Ik had er zelf olijfolie bij gedaan bij gebrek aan beter, maar die kan zijn smaak nogal eens afgeven dus een neutrale olie is beter.
Dorus
Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 29-10-11 18:56
Mijn creatie van vandaag: Een beetje korrelige foto, gemaakt met mijn telefoon bij slecht licht
DiekeC
Berichten: 1020
Geregistreerd: 23-10-10
Woonplaats: brabant
Geplaatst: 29-10-11 19:05
Hallo, ik lees eigenlijk altijd wel trouw mee, en wat komen er weer mooie creaties voorbij! Die heks van een paar pagina's terug vind ik echt prachtig! Cakepops zien er ook lekker vrolijk uit! En de cupcakes hierboven mooi orgineel! (ziet er toch nogsteeds lekker uit met die botten erin.)
Nu wil ik toch ook wel een eigen halloween creatie laten zien. Beetje afgezaagd (ik heb gewoon gegoogled, dus niet echt orgineel) maar ze zijn wel erg leuk (en lekker) geworden!
Dorus
Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 29-10-11 19:06
Ooeh, cafe noir als grafzerk. Dat kan niet anders als lekker zijn Die van mij zijn ook maar gegoogled hoor
IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden
Geplaatst: 29-10-11 19:08
Zien er lekker uit Falona leuk die kleurtjes zo
De andere halloween cuppies zjn ook erg geslaagd hoor
De Dirk Scheele taart. Ik moet echt betere planning maken, elke keer denk ik dat ik genoeg tijd heb, maar dan is hij maar net krap aan voordat de klant hem komt halen klaar .
Gevuld met mascarpone en Mona kwarktaart aardbei (was de laatste uit de winkel, denk dat ze ivm het seizoen uit de collectie gaan). Erg irritant, want ik heb andere bakspray en daarbij blijft de biscuit gewoon aan het blik plakken . Toch maar weer die van Dr. Oetker halen. Kreeg het met de ganache niet helemaal strak helaas, baalde ik wel van .
@falona stolt de candy melt dan nog? Ik was choco lollies aan het maken en de candy melt wil gewoon niet vloeibaar worden. :-(
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-11 22:58
Rinske, menig1 zal jalours op je strakke taart zijn , maar goed, je ziet zelf vaak beter wat nog beter had gemoeten of wat mogelijk was geweest.......... , ik vind hem leuk en goed gelukt!!
Maar hoe krijgen jullie het altijd zo retestrak? En wat voor fondant gebruiken jullie dan? Ik had de rolfondant van de jamin, maar ik kon er werkelijk niks me beginnen Knoerthard, dus eerst een half uur uit staan rollen En daarna bij het bekleden heb je altijd van die lelijke randjes enzo... Ik zag nu op een filmpje van dat sugarpaste achtig iets, en dat zag er zoveel makkelijker uit, maar ben wel benieuwd naar ervaringen enzo
Ik smeer mijn taarten 2x af met ganache. Eerst een keer insmeren, dan een paar uur in de koelkast laten opstijven, dan nog een keer afsmeren en dan nog een uur de koelkast in. Dan met een warm mes er langs en nog een kwartier de koelkast in. Ik gebruik nooit botercreme, zal alleen voor de workshops wel moeten, want je kunt mensen niet zo lang op hun taart laten wachten .