Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 14:36

Hahahahahaa, nee invetten vergeet ik NOOOOOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIT meer ;)
Oke, dus de springvorm moet er omheen laten zitten?
Ik heb erg veel zin in morgen, het bekleden.
Ohja, ik had een recept op de Dr. Oekter site gezien, ik had de bbr gekocht en op de site was een recept om de bbr botercreme te maken, zou dat goed zijn voor het afsmeren & dijkes?

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 14:40

Ik heb ook zo'n uitsteker van dat strikje.. Maar bij mij zien ze er niet zo mooi uit :D haha

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 14:49

Mijn biscuit is erg luchtig, moet ik hem in de koelkast doen?
Of wat is de beste manier om te bewaren?

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 15:04

Pff wat een weer :s
Mijn fondant scheurde langs alle kanten en plakt verschrikkelijk!
Soms wou ik dat in een diepvriezer kon werken :(
Foto's volgen!

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 15:14

Ik wil me eens aan pushpops gaan wagen. Wat zijn ongeveer de kosten per pop en hoe intensief is het qua tijd?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 15:43

Die zijn heel leuk om te maken de pushcakes :j .
Ik heb toen een biscuit gebakken en verschillende kleuren, rondje eruit gestoken en in de houder gedaan en dan bc erop
of wat je zelf erop wil doen en zo 'stapelen'.
Qua tijd vond ik het wel meevallen. De kosten zijn ook niet zo veel hoor. Ligt er ook aan wat je erin wilt doen natuurlijk ;)
Je bakt een biscuit en daar kun je op heel wat rondjes uithalen :j .

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 15:45

Bbr is niet geschikt om mee af te smeren of dijkjes mee te maken, zit veel te veel vocht in.

Amyyy

Berichten: 3576
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 16:10

Zo eerste biscuit staat in de oven, en de andere 2 staan te wachten. Ik maak een 26-20-12 stapeltaart (mijn eerste *\o/* ) En de middelste biscuit wordt heel licht roze (hoop ik athans, de vorige keer had ik er IETS te veel kleurstof doorheen gedaan :') ) En ik denk dat ik daar iets van een vruchtenvulling in wil doen. (frambozen lijkt me jammiejammie!) en de andere weet ik nog niet. ik heb al een idee voor hoe ie eruit moet komen zien, maar dat is altijd maar afwachten _O-

Ik had trouwens mijn eieren niet op temperatuur laten worden net (vergeten) Maar het gaat prima :j Ik vergeet dat heel vaak trouwens :o

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 16:14

whiee, ik ga zo naar het taartenwinkeltje in geldermalsen.
wat zou ik allemaal kopen? <<)

SienenIvo

Berichten: 3078
Geregistreerd: 31-10-11
Woonplaats: Noord-Brabant!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 16:15

Alles wat je kan vinden en wat je allemaal wil?

Amyyy

Berichten: 3576
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 16:16

zonder dat je failliet gaat :$ :)*

SienenIvo

Berichten: 3078
Geregistreerd: 31-10-11
Woonplaats: Noord-Brabant!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 16:17

Dat is waar..

Amyyy

Berichten: 3576
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 16:53

wooooaaa, mijn biscuitje van de 12 cm vorm is HOOOOOG :wow: Ik had er gelukkig bakpapier om gedaan, maar hij is nu net zo hoog als ie breed is :')

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 17:10

De winkel in geldermalsen is echt heel fijn. Enig nadeel dat ik er altijd veel te veel koop...

Amyyy: leuk :) als hij TE hoog is, kan je er altijd nog wat afsnijden :)

Amyyy

Berichten: 3576
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 17:20

Ja, hij was helemaal gebarsten aan de bovenkant (waarschijnlijk iets te snel gegaan) Dus ik heb er een stukje vanaf gehaald. Nou is hij ongeveer 9 cm hoog.

Dorus

Berichten: 13660
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 18:29

KozieZ schreef:
De winkel in geldermalsen is echt heel fijn. Enig nadeel dat ik er altijd veel te veel koop...

Daar heb ik nou ook altijd last van als ik er langs ga :+
Denk alleen niet dat ik er nog veel langs zal gaan, aangezien ik binnenkort niet meer daar om de hoek werk.

HarriesHorse

Berichten: 1218
Geregistreerd: 08-05-12

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 18:35

ik heb een paar leuke receptenn gezien, maar dan staat er; neem 2 eiwitten..
what's that? gewoon 2 eieren? :?

Dorus

Berichten: 13660
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 18:38

Yep, maar dan zonder het eigeel.

Amyyy

Berichten: 3576
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 18:38

Nee het wit van het ei

Wat falona dus zegt :+

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 21:53

En toen hadden we een gevulde taart met chocolade botercrème:
Afbeelding

De onderste laag is gevuld met kersenjam, gemengd met slagroom.
De bovenste laag is gevuld met bokkepootjesvulling.

Het was nog even stressen. Bij het snijden van de biscuit bleek dat hij toch niet mooi gaar was. De bovenste laag was helemaal gummie. Uiteindelijk heb ik 1,5 cm van de oorspronkelijke onderkant overgehouden en heb ik snel een nieuwe biscuit gebakken waarmee ik de onderste twee lagen heb gemaakt.
Omdat mijn eerste biscuit heel bol stond, had ik er nu twee natte theedoeken omheen gelegd, dit werd al een stuk beter.

En nu staat de boel te koelen in de koelkast en morgen maak ik de botercrème vlak met een heet mes.

Ohja, nog één groot vraagteken: zoals jullie zien is het om de taart heen nogal een kliederboel van BC geworden. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik dit niet kan serveren op deze manier :=
Hoe kan ik de taart nu netjes op een schone onderplaat krijgen, zonder dat hij in stukken uiteen valt?
Hij staat nu op een aantal lagen karton met aluminiumfolie.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 22:37

Je kan de botercreme nu ook al veeeeeeeel gladder krijgen hoor. Gelijk goed doe bij de eerste laag. Nu is het weer een gepruts om 'm glad te krijgen.
Onderbord gelijk schoonmaken als je geknoeid heb.
Wat je morgen kan doen is de taart oppakken( voor dat je 'm glad maakt) en op een ander onderbord zetten.
En de volgende keer iets netter werken ;-)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 22:38

Oh ja, onderbord maakt manlief hier van plaatjes hout. Even op maat zagen, bekleden met leuk papiertje en daar van dat plakplastic overheen. Klaar is je bordje :-)

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 22:51

DIVA2 schreef:
Je kan de botercreme nu ook al veeeeeeeel gladder krijgen hoor. Gelijk goed doe bij de eerste laag. Nu is het weer een gepruts om 'm glad te krijgen.
Onderbord gelijk schoonmaken als je geknoeid heb.
Wat je morgen kan doen is de taart oppakken( voor dat je 'm glad maakt) en op een ander onderbord zetten.
En de volgende keer iets netter werken ;-)


Het was pas m'n eerste poging -O- dan is netjes werken best lastig...
Maar ik had de bc naar mijn idee iets te stevig gemaakt en hem ook nog eens in de koelkast gezet dus echt heel zacht en smeerbaar was het niet. Maar morgen ga ik een poging doen om hem vlak te maken.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 22:58

Twee tellen magnetron doet wonderen ;)

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-12 23:43

Kom je nu mee :s hij staat nu al in de koelkast. Aldoende leert men...