Taarten decoreren XV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 12:26

@nathalie: ik zou sowieso voor een optie met koelelementen gaan. Anders blijft het nooit koud genoeg. En anders voor een voorgekoelde koelbox zonder koelelementen. Die blijft beter koud dan een koeltas van de supermarkt.

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 12:44

banketbakkersoom is toch hetzelfde als zwitserse room of zit daar ook nog slagroom in? BBR gemaakt van poeder aangemaakt met water kun je goed buiten de koelkast bewaren hoor, het gaat hier tenslotte niet om dagen, maar om een paar uurtjes.

Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 12:56


Zoefff

Berichten: 2232
Geregistreerd: 10-02-09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 13:12

Na lang watertandend mee gekeken te hebben was het gisteren eindelijk zover, dit is het resultaat van mijn eerste taart. Biscuit was reeds voor ons gebakken. Zelf zou ik een andere vulling kiezen die iets minder zoet is.
Zat meer te denken aan een bavorios, mensen hier een lekker recept voor??

Afbeelding

Afbeelding

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 13:24

Leuke taart hoor!

Wat gebruiken jullie het liefst om glitters aan te brengen op een taart? Ik zie door de bomen he tbos niet meer, wat een keus in glitters e.d....

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 13:30

Lisette03 schreef:
banketbakkersoom is toch hetzelfde als zwitserse room of zit daar ook nog slagroom in? BBR gemaakt van poeder aangemaakt met water kun je goed buiten de koelkast bewaren hoor, het gaat hier tenslotte niet om dagen, maar om een paar uurtjes.


Dus wanneer ik alleen banketbakkersroom gebruik zou het wel kunnen?
Is inderdaad gemaakt van poeder en water.

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 13:31

Het zou om een uurtje gaan denk ik. Bij aankomst wordt ie gelijk aangesneden.

Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 13:38

Nathalie1981 schreef:
Het zou om een uurtje gaan denk ik. Bij aankomst wordt ie gelijk aangesneden.

Dan zou ik voor de koelbox zonder elementen gaan. Eventueel kan je de elementen er al een paar uur van tevoren in gooien zodat de koelbox wat koeler wordt en die dan eruit halen wanneer je de taart erin zet.

Anoniem

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 13:41

Ik heb regelmatig taarten meegenomen naar mijn ouders.
Daar rij ik in ongeveer 2,5 uur heen en de taarten neem ik gewoon in een normale taartdoos mee.

Ook met vullingen op slagroombasis.
Niemand is ooit nog ziek geworden ;)

Zoefff

Berichten: 2232
Geregistreerd: 10-02-09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 13:43

gezocht maar nog niet gevonden dus daarom de vraag,
Hoeveel gram fundant heb je ongeveer nodig voor een taart. Namelijk geen idee hoeveel kg je het beste kan bestellen, wil nog niet zoveel taarten bakken!

excuus toch gevonden ca. 500 gram!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 14:40

Zoefff schreef:
Na lang watertandend mee gekeken te hebben was het gisteren eindelijk zover, dit is het resultaat van mijn eerste taart. Biscuit was reeds voor ons gebakken. Zelf zou ik een andere vulling kiezen die iets minder zoet is.
Zat meer te denken aan een bavorios, mensen hier een lekker recept voor??

Afbeelding

Afbeelding

Leuke taart voor de eerste keer :j

Het Mona toetje aardbei kwarttaartvulling is ook heerlijk in een taart of de citroensmaak.
Lekker luchtig ook!

Zoefff

Berichten: 2232
Geregistreerd: 10-02-09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 14:42

dat heb ik eerder gezien, maar heet het echt toetje kwarttaartvulling? Of is het toetjes gecombineerd met kwarktaartvulling??
Ow ja en doe je dan botercreme boven en onder de laag zodat het niet in het biscuit trekt of valt dat wel mee?

Zarah_L

Berichten: 496
Geregistreerd: 15-01-08

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 14:59

Ik heb die ook in mijn taart gebruikt afgelopen weekend, is echt een Mona toetje aardbei kwarktaartvulling. :) Heel lekker!

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 15:00

Die heb ik ook gebruikt in mijn 2e taartje. In combinatie met witte chocopasta. Was echt wel heel lekker.

Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 15:15

Zoefff schreef:
dat heb ik eerder gezien, maar heet het echt toetje kwarttaartvulling? Of is het toetjes gecombineerd met kwarktaartvulling??
Ow ja en doe je dan botercreme boven en onder de laag zodat het niet in het biscuit trekt of valt dat wel mee?

Ik denk dat dat persoonlijke smaak is. Ik smeer meestal de de biscuit boven en onder de vulling wel in met botercreme om te voorkomen dat het helemaal in de biscuit trekt, maar er zijn er ook die daar geen probleem mee hebben.

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-04-11 16:17

Nathalie1981 schreef:
Lisette03 schreef:
banketbakkersoom is toch hetzelfde als zwitserse room of zit daar ook nog slagroom in? BBR gemaakt van poeder aangemaakt met water kun je goed buiten de koelkast bewaren hoor, het gaat hier tenslotte niet om dagen, maar om een paar uurtjes.


Dus wanneer ik alleen banketbakkersroom gebruik zou het wel kunnen?
Is inderdaad gemaakt van poeder en water.

Ik dacht dat dat ook in de koelkast bewaard moest worden. In de poeder om BBR te maken zit namelijk melkpoeder...

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 17:19

Jep

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 17:38

Zoefff schreef:
dat heb ik eerder gezien, maar heet het echt toetje kwarttaartvulling? Of is het toetjes gecombineerd met kwarktaartvulling??
Ow ja en doe je dan botercreme boven en onder de laag zodat het niet in het biscuit trekt of valt dat wel mee?

Nee dat doe ik niet. Ik doe een dijkje maken van botercremé en daar tussen de vulling. :j
Dus eigenlijk een randje van botercremé rondom tussen de lagen en dan de vulling erin smeren.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 18:13

ik doe het ook niet maar merk wel dat de vulling ver in het deeg trekt...misschien ga ik het toch wel een keer proberen, zomaar een filterdun laagje dat de vulling wat minder weg trekt...

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 20:21

als je een stencil wil gebruiken, wat gebruik je daar dan voor? kun je dat met spray doen?

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 20:26

stencillen kun je doen met botercreme, royal icing, dust of spray. Maar als je spray gebruikt moet je de rest van de taart helemaal afdekken :)

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 20:27

dat is wat onhandig dus. volgens mij is het moeilijker dan het lijkt haha.
op welke manier is het het makkelijkst? ben maar een beginnertje. :=

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 21:05

Sow, ik heb mezelf even gebombardeerd tot meest favo klant van de DLT-shop; heb een mega bestelling gedaan voor alle opdrachten t/m juli :+ Kreeg spontaan WEL 4% korting :Y) :')

Zoefff

Berichten: 2232
Geregistreerd: 10-02-09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 21:22

ik denk dat ik naast een dijkje botercreme om niet in aanraking met het marsepein te komen ook een laagje uitsmeer zodat het niet in het deeg trekt.

Nog een vraagje, waar doen jullie een strik (bovenop en taart) van? Lees fondant met tyfon (ofiets) maar als ik dan op de website lees is dat niet om het hard te laten worden....

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-11 21:24

Fondant + tylose ;)
Maar: als je fondant neemt van het merk Pettinice of Regalice, dan wordt het ook zonder tylose wel hard :)