


Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Esgaroth schreef:Mijn taart is afHet is dus mijn 2e taart ooit, dus niet te streng zijn voor me hoor, ik ben er zelf heel trots op!
Komt ie:
http://i4.photobucket.com/albums/y147/M ... C02232.jpg[
http://i4.photobucket.com/albums/y147/M ... C02231.jpg
Deze taart ga ik morgen brengen naar de organisatie van Pikpop, een besloten klein festival in de buurt waar ik woon.
Ik heb hem dubbel gesneden (die taartzaag is een BRILJANTE uitvinding!!) en de onderste laag zit de aarbei vlaaivulling uit een blik van de supermarkt, en de bovenste laag aarbeienjam. Dus lekker zoet![]()
Het enige wat me op dit moment dus echt nog NIET lukt, is een stuk marsepein zo groot uitstrijken dat je de hele taart kan bedekken. Of mijn aanrecht is te klein, of ik ben te onhandig (springvorm was 26 cm.) Dus zo maar weer opgelost, is niet zo netjes, maar dat komt wel
MamaMiesje schreef:@Prakkie: en die wordt/is/blijft wat harder?
prakkie schreef:ik gebruik altijd de volgende botercreme voor het spuiten van rozen:
80 gram roomboter (ongezouten)
80 gram crisco / trex
1 eetlepel eiwitpoeder
2 eetlepels melk
450 gram poedersuiker
boter, crisco en melk door elkaar mixen. Daarna beetje bij beetje de poedersuiker + eiwitpoeder er doorheen mengen.
Ik gebruik deze btw ook altijd om af te smeren.